Az év nagy befektetése: iroda, raktár a főváros szívében!

Befektetést keres? Vállalkozna a főváros szívében? Vegyen egy jó árú kis üzemet, raktárat – szinte az utolsót a belső részeken! De ha bérelne, akkor sem árt itt szétnézni, ugyanis a Lehel Csarnoktól pár lépésre remek eladó-kiadó raktár-, illetve iroda-komplexumra bukkantunk. Kicsitől a nagy méretig, irodák és raktárak jó állapotban, verhetetlen áron. Befektetőknek alaphangon is 6 százalék körüli hozammal, nem számítva a várható értéknövekedést!

A körúton belül Pesten legfeljebb néhány kiadó pincét, alagsort, illetve lakás-irodát találunk ha havonta, négyzetméterenként 5-8 eurós árszint alatt nézelődünk. Ha ezeket az árakat összevetjük az alábbi raktár, üzem és iroda komplexum árával., akkor a konzervatív számítás szerint is évente 6-6,5 százalék körüli hozammal kalkulálhatunk. És akkor még nem számoltuk a remek lokáció miatti értéknövekedést – de ne szaladjunk ennyire előre…

Ám, ha mondjuk egy kézműves sörfőzde üzemet keres, vagy egy belvárosi kiszállításban gondolkodó online vállalkozás indul, sőt, ha esetleg fa- vagy fémmegmunkáló műhely, gépszerelő, vagy zenekari próbahely kell, akkor még nehezebb a hangosabb tevékenységeknek helyet találni. Jelentem, mi most egy ilyet mutatunk, pár lépésre a Lehel téri metrótól, a XIII. Váci út 19-es szám alatti telephelyen.

Akinek a vevői, ügyfelei a városban laknak, az igyekszik a belvároshoz minél közelebb letelepedni. Csak hát az ipartelepek helyén ma lakóházak, irodák, menő múzeumok, parkok állnak, a klasszikus ipari tevékenységet bizony száműzték, jóval a Terézs-Erzsébet-József Körútak vonalán kívülre. Már-már errefelé egy csavart sem lehet hangosabban becsavarni sehol, de asztalosműhely, gumiszerviz és autójavító sincsen a belvároshoz ilyen közel…

Amennyiben Ön vállalkozó szellemű, vagy egyszerűen csak jó szeme van az ingatlanokhoz és kiadná vagy értéknövekedésre gondolva belevágna egy jó üzletbe, mutatunk egy tippet. (Illetve azok is nézzenek it körül, akik bérelnének.)

Tehát közvetlenül a Lehel térnél lévő, szinte belvárosi ipari-raktározási-iroda terület az utolsó ilyen megmaradt ipari terület, jóval a Róbert Károly-Hungária körút vonalán belül. Ide nem csak a Lehel piac van közel, de a Westend, a Nyugati pályaudvar, a körút, vagy éppen a XIII. kerület legelegánsabb lakónegyede, a Szent István park és tágabb vonzáskörzete.

Ezúttal tehát a XIII. kerületi Váci út 19 szám alatt mutatunk egy ipartörténeti különlegességet, melyben három épületet, vagy azok egy-egy leválasztható részét kínálják eladásra, illetve kiadásra. Az eladási ár négyzetméterenként minden esetben mindössze 440 ezer forint, a kiadási ár pedig az elegáns belvárosi irodák négyzetméterárának töredéke.
Ráadásul akad itt különleges magas-raktár (ennyire a városon belül ez igazi kuriózum), raktár és ipari csarnok az épület galériáján, illetve első emeletén felújított irodákkal, tárgyalókkal, valamint egy régebben épült, de szépen felújított két szárnyú irodaépület is van.

Jogilag szerencsére nem műemlék, de akár az is lehetne ez a különös, meg kell hagyni, szépnek, elegánsnak is nevezhető utcafronttal megáldott hely. Ez a rendszerváltás előtt a könyvkiadás egyik hazai fellegvára volt, és egészen tavalyig itt működött könyvraktár, illetve a nemzeti tankönyvkiadó egyik legfontosabb elosztóközpontja is. Az udvarban bent inkább az ipari jelleg dominál, de az épületek zömmel jó állapotúak, az ipartelep rendezett, keletről pedig újszerű irodaépületekkel van beépítve és rengeteg parkolóhely is!

De nézzük is az eladó, már kiürített épületeket egyesével, előrebocsájtva azt, hogy az árazás meglehetősen akciós, a szemközti Pannónia utca és vonzásában jellemző milliót közelítő négyzetméterárnak itt a felét sem éri el egy négyzetméter eladási ára, mint említettük: az eladási ár 440 ezer forint négyzetméterenként.

Pontosítsuk akkor: elsőként a 13-as épületet kínálja az eladó, melynek földszintje 8 híján 500 négyzetméter, a galéria közel 400, és a felújított emeleti rész 474 négyzetméternyi irodaterületet jelent. Szép, frissen felújított étkezővel, folyosóval, remek kilátással bíró irodákkal és termesztésen fürdővel, mosdóval. Természetesen az irodákban készen vannak az informatikai kábelek és lift is segíti az áruk, a dolgozók mozgását. Sőt, ami errefelé nagyon nagy kincs: opcionálisan 10-12 parkoló is vásárolható az épület(ek) mellett.


Sőt, mivel a hangoskodás lehetősége itt adott, a legkülönfélébb ipari „önmegvalósító” termékekkel, szolgáltatásokkal lehet itt, gyakorlatilag a város közepén a konkurenciát megelőzve megjelenni.

A következő eladó épület a 17-es számú, amelynek inkább átlagosnak mondható az állapota, viszont ez az emlegetett magas-raktár, ahol elképesztő hatékonysággal, helykihasználással lehet a logisztikai feladatokat megoldani.
Ennek a pinceszintje 183 négyzetméter, a földszint 617 négyzetméter, az emelet pedig 465 négyzetméter, és itt is van lift, amelybe egy raklapnyi áru, vagy több személy befér. No meg az adu ász: itt zajos ipari tevékenység is végezhető, akár zenekar is próbálhat, de fémmegmunkáló vagy asztalos üzem is jöhet. A város szívéhez közel ez az egyik legutolsó ilyen hely… És itt is van opciós lehetőség 9 parkoló megvételére, megegyezés szerint.

Az utolsó eladó épület a 26-os számú, amely egy két szárnyú irodaépület, kívülről jó, belülről szépen felújított állapotú, öt emeletes irodaház. Az egyik szárnya 430, a másik szárnya pedig 828 négyzetméter és ehhez a házhoz is választható opcióként 10 parkolóhely.

És még egyszer: sem megvenni, sem kibérelni nem kell az egész telepet vagy az összes épületet. Mindegyik több bejáratú, jól leválasztható hely, és a parkolók bérlése, megvétele sem kötelező. Érdemes tehát már a kisebb vállalkozásoknak is szétnézni ezen a kitűnően megközelíthető, sok tekintetben kuriózumnak számító helyen!

A cikk az ingatlan tulajdonosának támogatásával készült.

© 2021 (v2.202102)