Ott vegyél ingatlant, ahol vigyáznak a Balatonra!

Az utóbbi időben sajnos egyre több hír keltett jogos felháborodást olyan balatoni ingatlanokról, melyek a természet, a tó értékeit semmibe véve épültek. Szerencsére azért léteznek olyan beruházók, akik a természet védelmére kiemelt figyelmet fordítanak, vigyáznak a Balatonra. Ebben a szemléletben épül most Balatonlellén a Villa Liget lakópark is.

Közvetlen Balaton-parti ingatlan tulajdonosának lenni, saját partszakasszal rendelkezni nagyon jó érzés lehet, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy egy ilyen telken építkezni, élni, mekkora környezetterhelést jelent a tó élővilága számára? Ha azt szeretnénk, hogy a Balatont unokáink is élvezhessék, nem mindegy, milyen állapotban hagyjuk hátra számukra.

Ingatlan vásárlásnál kiemelt szempont az értékállóság, de mekkora értékük lesz az ingatlanoknak, ha a legfőbb értékre, a Balatonra nem vigyázunk? Ha már egy Balaton-parti településen veszünk ingatlant, tényleg annyira nagy baj, hogy ha néhány percet sétálnunk, esetleg bicikliznünk kell a strandra? Tényleg ennyire elkényelmesedtünk, hogy azt várjuk, hogy az apartmanunkból mezítláb kilépve már egyenesen a Balatonba léphessünk?

A Villa Liget lakópark fejlesztője, a Lelle Liget Kft. nem így gondolja, ezért is álmodták meg a Balaton part mögötti utcában, a város központjában, mégis egy csendes, ősfás ligetben azt a 3, egyenként 15 lakásos épületből álló, kis lakóközösségű lakóparkot, melynek építésénél kiemelt figyelmet fordítottak a liget fáinak védelmére és a lakások környezetbarát módon történő fenntartására is.

A projektnek helyet adó liget fái közül ugyanis egyet sem vágtak ki, hanem az épületeket tervezték a meglévő fák köré, és a 3 épületet a liget fáiról Gesztenyének, Platánnak és Ciprusnak nevezték el. A lakások energiaellátásáról pedig megújuló energiaforrások fognak majd gondoskodni, és az ősfás ligetbe lapostetős, modern épület helyett, a helyszínhez sokkal jobban illeszkedő, a századeleji villákra emlékeztető épületeket terveztek, ahol még az árnyékolást is rusztikus zsalugáterek biztosítják.

A lakások energiahatékony, gazdaságos fenntartását hatékony hőszigetelés, magas minőségű nyílászárók, megújuló energia és környezettudatos vízfelhasználás biztosítják, az autók számára elektromos autótöltőket is kiépítenek.

Balatonlelle a déli part egyik leghangulatosabb kisvárosa, itt található a méltán népszerű, fövenyes Napfény Strand, a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legszebb vitorláskikötője, és a BL Yacht Club télen is működő vitorláskikötője, ezen kívül számos pincészet, kulturális program, rendezvény biztosítja a kikapcsolódást egész évben. A két utcáról is megközelíthető telken épülő Villa Liget a város központjában éttermek, bevásárlási lehetőségek közelében helyezkedik el, lakásai így második otthonnak is ideálisak, a fák között szabadtéri szigetek és a gyermekek számára biztonságos játszótér is helyet kap majd.

A cikk megjelenését a Villa Liget lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)