Ott vegyél ingatlant, ahol vigyáznak a Balatonra!

Az utóbbi időben sajnos egyre több hír keltett jogos felháborodást olyan balatoni ingatlanokról, melyek a természet, a tó értékeit semmibe véve épültek. Szerencsére azért léteznek olyan beruházók, akik a természet védelmére kiemelt figyelmet fordítanak, vigyáznak a Balatonra. Ebben a szemléletben épül most Balatonlellén a Villa Liget lakópark is.

Közvetlen Balaton-parti ingatlan tulajdonosának lenni, saját partszakasszal rendelkezni nagyon jó érzés lehet, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy egy ilyen telken építkezni, élni, mekkora környezetterhelést jelent a tó élővilága számára? Ha azt szeretnénk, hogy a Balatont unokáink is élvezhessék, nem mindegy, milyen állapotban hagyjuk hátra számukra.

Ingatlan vásárlásnál kiemelt szempont az értékállóság, de mekkora értékük lesz az ingatlanoknak, ha a legfőbb értékre, a Balatonra nem vigyázunk? Ha már egy Balaton-parti településen veszünk ingatlant, tényleg annyira nagy baj, hogy ha néhány percet sétálnunk, esetleg bicikliznünk kell a strandra? Tényleg ennyire elkényelmesedtünk, hogy azt várjuk, hogy az apartmanunkból mezítláb kilépve már egyenesen a Balatonba léphessünk?

A Villa Liget lakópark fejlesztője, a Lelle Liget Kft. nem így gondolja, ezért is álmodták meg a Balaton part mögötti utcában, a város központjában, mégis egy csendes, ősfás ligetben azt a 3, egyenként 15 lakásos épületből álló, kis lakóközösségű lakóparkot, melynek építésénél kiemelt figyelmet fordítottak a liget fáinak védelmére és a lakások környezetbarát módon történő fenntartására is.

A projektnek helyet adó liget fái közül ugyanis egyet sem vágtak ki, hanem az épületeket tervezték a meglévő fák köré, és a 3 épületet a liget fáiról Gesztenyének, Platánnak és Ciprusnak nevezték el. A lakások energiaellátásáról pedig megújuló energiaforrások fognak majd gondoskodni, és az ősfás ligetbe lapostetős, modern épület helyett, a helyszínhez sokkal jobban illeszkedő, a századeleji villákra emlékeztető épületeket terveztek, ahol még az árnyékolást is rusztikus zsalugáterek biztosítják.

A lakások energiahatékony, gazdaságos fenntartását hatékony hőszigetelés, magas minőségű nyílászárók, megújuló energia és környezettudatos vízfelhasználás biztosítják, az autók számára elektromos autótöltőket is kiépítenek.

Balatonlelle a déli part egyik leghangulatosabb kisvárosa, itt található a méltán népszerű, fövenyes Napfény Strand, a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legszebb vitorláskikötője, és a BL Yacht Club télen is működő vitorláskikötője, ezen kívül számos pincészet, kulturális program, rendezvény biztosítja a kikapcsolódást egész évben. A két utcáról is megközelíthető telken épülő Villa Liget a város központjában éttermek, bevásárlási lehetőségek közelében helyezkedik el, lakásai így második otthonnak is ideálisak, a fák között szabadtéri szigetek és a gyermekek számára biztonságos játszótér is helyet kap majd.

A cikk megjelenését a Villa Liget lakópark fejlesztője támogatta.

mfor.hu

© 2021 (v2.202102)