Ilyet még nem látott: Budán, a Duna partján, hipermodern lakások, jó áron!

Szuper-kedvezményes zöld hitellel is elérhető, a XI. és a XXII. kerület határán, közvetlenül a Duna partján épülő hipermodern, nagyon menő, minimalista dizájnnal megáldott házakra bukkantunk. Aki errefelé keres, nézze meg a Kék Duna Rezidencia ajánlatát, mert idén még bevezető áron lehet lefoglalni a már épülő új otthonokat.

Bár a filmek ezt az életérzést sugallják, azért valljuk meg: a fejlett, nyugati világban sem mindennapos, hogy egy folyóparti, sőt folyóra is panorámás vadonatúj házban lakjanak az emberek. Ez a legtehetősebbek kiváltsága. Vagy mégsem mindig?

A mai piacon kifejezetten jó bevezető árral csábító modern, minőségi lakóházra bukkantunk a XI. és a XXII. kerület határán, egészen a Duna partján, ahol most a vízre örök-panorámás, hipermodern, igen energiatakarékos, így zöld hitelből is megvehető lakásokat köthetünk le! Év végéig még bevezető árakkal!

Ahogyan említettük, már építészetileg is különleges, a négy tömbből összeálló ház, hiszen teljes üvegezéssel épül, ami a lakóházak közt Magyarországon egyedivé teszi a Kék-Duna Rezdencia projektet. Ez a Duna parti épülettömb két darab 14 emeletes és két 10 emeletes házból áll.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Legelőször is: az elsőrangú folyóparti helyszín és a modern tervezési koncepció megengedi, hogy minden egyes lakás Dunára néző legyen!

De nézzünk is egy konkrét példát: egy nagyobb, családi lakás, akár nappali, plusz 3 szobával lényegében némi önerővel teljes egészében beleférhet a jegybank zöld hitelébe! És mivel környezetkímélő a lakás, további, elképesztő árelőnyt jelent, hogy a rezsi és a közös költség egy ilyen tágas lakásnál is megállhat 18 ezer forint körül.

A hely ellátottsága pedig kitűnő: a Savoya Park központ (hatalmas hipermarket, barkácsáruház, fitnesz terem, bankok, kutyaiskola, és még sorolhatnánk) pár perc séta ide, ahogyan éttermek, gyorséttermek, benzinkút is csak néhány lépés. Nem sokkal messzebb pedig ott van a XXII. kerület belső, központi része, Postával, neves gimnáziummal, orvosi rendelővel, piaccal, intézményekkel, boltokkal, további szolgáltatókkal, soroljuk még?

A négy lakótömb első üteme már hónapok óta épül, várhatóan 2023 őszére el is készül. Ugyanakkor nagyon jó hírt jelent, hogy a legelső ütemben már viszonylag kevés lakás maradt, ám ezek még 900 ezer forint körüli négyzetméteráron kerülnek piacra. A következő ütemben nagyobb még a választék, de ott már a növekvő alapanyagárak okán a négyzetméterárak is sajnos magasabbak.

Nem javasolt tehát sokat várnia annak, aki lakást keres, mert 2022-ben és később ez a környék továbbra is felértékelődhet, és az építési alapanyagok árának emelkedése miatt már szinte bizonyos, hogy jóval magasabb lesz az új építésű otthonok ára pár év elteltével… Hiszen gondoljunk csak bele: a Duna-parti, igen modern és látványos, luxus szintű lakások ára évtizedek, ha nem évszázadok óta magas.

Aki pedig előre gondolkodik és nem jut gyorsan zöld hitelhez, az a második ütemben, 2022 nyarától-őszétől épülő és 2024 őszére befejezni tervezett második ütemben válasszon magának.

Itt azonban már a megnövekedett építőanyag-árak hatása is jobban fog érvényesülni, így sajnos a mai, akciós árak jelenleg az első ütemre szólnak. Magyarán, aki Kopaszi-gáttal induló Újbudai Duna-partján épülő új városnegyed környékén keres, az nézze meg jobban a Kék-Duna Rezidenciát is.

Talán ma még kissé átmeneti övezetnek tűnik a hely, hiszen a Volánbusz Zrt. telephelye van a közelben, ám ez a telek is rövidesen lakónegyeddel épül be. Viszont a kilátást sem ez, sem más nem zavarhatja, olyan jó a telek adottsága.

Már csak ezért is nagyon valószínű, hogy az új otthonok értéke nőni fog. Ráadásul a következő évek, évtizedek fenntartási költségei szempontjából is az egyik legjobb ajánlat most ez a lakópark, hiszen – mint említettük – pimaszul alacsony a rezsi. A projekt megálmodója ugyanis egy igazi passzívház rajongó ingatlanszakértő.

Természetesen egy passzívnak minősített ház négyzetméterára akár 2-3 millió is könnyen lehetne itthon, ezért, számos olyan innovációt vet be a Kék-Duna Rezidencia, amely viszonylag korrekt költségszint mellett a lehetséges legkisebb energiafelhasználású házat valósítja meg.

Hogyan? Hát úgy, hogy egyedi tervezésű, de természetesen a világ vezető gyártóitól rendelt hőszivattyús gépészetre épül a fűtés- és hűtésrendszer.

Ezen túl a légkondicionáló berendezéseknél jól ismert nagy márkák közül választják a télen meleget, nyáron pedig hideget adó rendszereket, de úgy hogy ezek csövezése is egyedi lesz, a szabályozhatóság érdekében. Így a rendszer egy időben tud mindent igényt kiszolgálni, akár szobánként is variálható lesz a kívánt hőmérsékletet.

Ezen túl a szellőztetés is minőségi lesz, úgy van kitalálva, hogy az ablakok és a központi szellőzés is maradéktalanul kicserélje, frissen tartsa ház levegőjét a szellőzés során. Ez az „energiaház” tehát nem csak gazdaságos, hanem környezetbarát is lesz!

A beruházó által fejlesztett technológia azért is egyedülálló, mert a hőmérsékletet szobánként lehet változtatni, úgy, hogy az új lakók hamar átlássák a rendszert, és ezzel elérhetőek legyenek azok a döbbenetes számok, amit a várható rezsi terén ígér a beruházó. E szerint egy 80 négyzetméter körüli lakás teljes téli-nyári rezsije, beleértve a közös helyiségek fűtését-hűtését is(!) havonta 18-20 ezer forint alatt marad, miközben a kisebb lakásoknál még alacsonyabb lesz!

A cikk Kék-Duna Rezidencia a beruházó támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Öt napja posztolta ki Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy koronavírusos, ma viszont már arról számolt be, hogy túl van a betegségen.

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után és a fánkozó is profilt váltott.

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

© 2022 (v2.202102)