Csodás házak mesebeli, eldugott falvakból

Az adventi forgatag elől inkább elmenekülnél egy csendes helyre – mondjuk házat nézni? Azért, hogy jövőre a nagyvárosi nyüzsgés helyett már inkább a vidéki nyugalmat válaszd? Hozunk néhány csodaszép házat eldugott, mégis mesés falvakból.

Csodás kilátással a Mecsekre, Hosszúhetényben

Hosszúhetény a Pécs melletti Mecsek egyik legszebb falva, a Zengő lábánál helyezkedik el. A hozzá kapcsolódó Püspökszentlászlón arborétum és kastély is található, itt áll ez a két épületből álló ingatlan is, mely két generációnak vagy befektetésnek is tökéletesen alkalmas. Az eredeti építészeti hagyományokat őrző tornácos ház udvaráról csodás panoráma tárul a Mecsekre.

Csodaház Zalahalápról

A Balatontól 20 percre fekvő Zalahaláp arról nevezetes, hogy itt található a Haláp hegy, amelyet sajnos túlbányásztak, de a hegy tetejére ellátogatva abban a kivételes élményben lehet részünk, hogy egy vulkán belsejében sétálgathatunk.

Itt bukkantunk erre a hagyományos Balaton-környéki házra is, mely 350 nm-es alapterületével és 8 szobájával turisztikai célra is ideális lehet. És ehhez ráadásul még a berendezésen sem kell gondolkoznunk, ugyanis tulajdonosa minden egyes szobájára, lakosztályára tökéletes, jól átgondolt enteriőrt álmodott meg. Az ingatlanban biliárd szoba és szauna is helyet kapott, a telekről pedig csodás kilátás nyílik a tanúhegyekre, köztük a gyönyörű Badacsonyra.

Szépen felújított parasztház a „magyar Svájcból”

Egyszerűen csak „magyar Svájcnak” nevezik azt az egy utcás zsákfalut a Mecsekben, melyet Óbányának hívnak. Óbánya hírnevét autentikus házainak köszönheti, a mesebeli falucskát még hangulatosabbá teszi a rajta keresztül futó Öreg-patak.

Innen hozunk most egy két apartmanból álló kis házat, mely kiadás vagy önálló lakás céljára is alkalmas. Az egyik apartmant gyönyörűen felújították, a másik apartmanban a felújítás befejező munkálatai folynak.

Saját kilátóval és patakkal, Velemben

A csodaszép Velem (nem keverendő össze a szintén csodaszép, szintén Vas megyében lévő, őrségi Velemérrel) Vas megyében található, az Írottkő Natúrpark területén.

A településről vezet fel az országos kék túra útvonal Írottkőre, a kilátóhoz. Aki azonban megveszi ezt a teljesen egyedi ingatlant annak saját kilátója lehet az udvarában.

A különleges ingatlant teljes berendezéssel együtt árulják, ami azért is figyelemre méltó, mert a házban és az udvaron is sok különleges, faragott tárgy található, mint például a telket átszelő patak felett átívelő kis híd is. A patakból duzzasztással egy kis tavat is kialakítottak vízeséssel, és az ingatlanhoz finn szauna, nyári konyha és borospince is tartozik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

© 2024 (v2.202102)