Fontos marad az innováció és a személyes interakciók – interjú az IMMOFINANZ magyarországi operatív vezetőjével

A vállalatok számára a termelékenység szempontjából továbbra is fontos az innováció, a motiváció, a társadalmi kapcsolatok és a személyes interakciók, így a jövőben is fennáll a kereslet a hozzáadott értéket képviselő kiváló minőségű irodák iránt – mondta el az Otthontérkép Magazinnak adott interjúban Nagy Viktor, az IMMOFINANZ magyarországi operatív vezetője.

– Bár nyáron újraindult az élet, továbbá az új helyzetet egyre több cég és munkavállaló kezdi megszokni, az ingatlanpiac rendkívüli átalakulásokat élt át az elmúlt közel két esztendő alatt. Ön hogyan látja, miként alakult, illetve alakul át az ingatlanpiac?

– A STOP SHOP bevásárló parkjaink továbbra is jól üzemelnek, úgy tűnik még inkább előnyös a boltok kintről, szabadtérről való megközelítése. A napokban tovább bővítettük szolgáltatási portfóliónkat, hiszen országszerte 116 elektromos autó töltőpont került telepítésre: amíg vásárolnak ügyfeleink könnyedén feltölthetik autójukat.

– Mi a helyzet az iroda szegmensben?
– Az irodaszegmensben cégünk nagy beruházása a myhive Haller Gardens (képünkön lentebb) teljes felújítása volt az elmúlt évben. A jelentős energia- és műszaki fejlesztés mellett megújult a teljes homlokzat. Rugalmas, új parkolórendszert vezettünk be és kialakítottunk egy 300 nm-es, minden tekinteteben magas színvonalú konferenciatermet. A liftek, a kertek, a közös terek, a recepció és a tetőterasz is megújult. A rugalmasság és a közösség továbbra is központi szerepet játszik, így a megújuló irodaház kialakításánál meghatározó szempont volt a közös terek használatának és funkciójának szem előtt tartása. Ha már fizetnek az ügyfelek ezekért a területekért is, akkor lehessen használni akár vendégek fogadására, beszélgetésre, vagy kávézásra.

Haller Gardens – myhive

– A cégcsoport eredménye hogyan alakult?
– A napokban lett nyilvános a cég első három negyedévre vonatkozó üzleti eredménye, és elmondható, hogy a vállalat régiós szinten kiemelkedő teljesítményt ért el. A működési eredmény és a nettó eredmény egyértelműen meghaladja a válság előtti szintet. A pandémia ellenére továbbra is magas a foglaltsági szintünk, vagyis régiós szinten közel 95%. Ezek a számok is azt mutatják, hogy bár átrendeződés történt a piacon, alapvetően továbbra is szükség van üzletekre, irodákra.

Nagy Viktor

– Hogyan sikerült a 2021 tavaszi újraindulás, hogyan reagáltak Önök és ügyfeleik a változásra?

– Az IMMOFINANZ meggyőződése, hogy vállalatok számára a termelékenység szempontjából továbbra is fontos az innováció, a motiváció, a társadalmi kapcsolatok és a személyes interakciók, így a jövőben is fennáll a kereslet a hozzáadott értéket képviselő kiváló minőségű irodák iránt. Célunk, hogy a további kényelmi funkciók és szolgáltatások bevezetésével még magasabb szintre emeljük a színvonalat.
Reagálva a bérlői piacon megjelenő változásokra többféle konstrukcióban, az eddigieknél még nagyobb rugalmasságot kínálunk a bérlőknek: modern, vonzó, bármilyen méretű és rugalmasan változtatható munkaterületeket. Ezzel segítjük őket, hogy kevésbé tervezhető időszakban is az alkalmazottaik számára a legmegfelelőbb munkakörnyezetet biztosíthassák. Ez azt jelenti, hogy mind a bérleti időtartamra, mind a terület méretére vonatkozóan maximálisan igazodunk az ügyfeleink igényeihez, sőt az iroda kialakításánál és a szolgáltatások tekintetében is nagyon rugalmasak vagyunk.

– Mennyiben változik meg a bérlők magatartása a home-office terjedése miatt? Mennyire nyújt erre megoldást a myhive koncepció?

– Az IMMOFINANZ irodamárkája a myhive pár éve debütált a piacon, amely a szolgáltatások magas színvonalát és a bérlői igények maximális szem előtt tartását helyezi a középpontba. Ennek egy új pillére a rugalmas irodaszolgáltatás már több hazai irodaházunkban elérhető. Tökéletesen felszerelt, magas színvonalú bútorozott, kész irodákat, vagy akár saját design által kialakított, egyéni szempontokat figyelembe vevő és egyéni igények szerint változtatható irodatereket szolgáltatunk. A myhive Haller Gardensben már elérhetőek új termékeink, a myoffice és a mycowork, amely nem csupán egy-egy irodahelyiség bérlését jelentik, hanem egy komplett irodaház alkalmazkodó infrastruktúráját is: portaszolgálatot, myhive személyzetet, myhive alkalmazást, valamint közösségi terek, étterem, kávéház, sőt konferencia terem használatát is.

– Ha jól tudom, ezen túl is kínálnak extrákat, igaz?

– Ebben a szolgáltatásban a kimagasló infrastruktúra és modern dizájn mellett már elérhetőek a különféle magas szintű ergonómiai megoldások: például az irodaszékek és asztalok minden testtípushoz és magassághoz állíthatóak, akár test magasságba megemelve a munkaasztalt. A természetes fény maximális biztosítása mellett bioritmust követő lámpával vannak felszerelve az irodaterek, amely a napszaknak megfelelően állítja be a szükséges fényt, valamint a levegő tisztítására alkalmas növényfal és megfelelő mennyiségű zöld növények szabályozzák a szobahőmérsékletet és páratartalmat.
A csapba beépített tisztított vizet biztosító vízszűrő van, valamint a zónásított fűtés- és hűtésrendszer pedig olyan magas szintű innovatív technológiával működik, amely automatikusan követi, méri és szabályozza a benti hőmérsékletet. A társasági életet és kikapcsolódást szolgálják a közösségi terek, de rendelkezésre állnak különféle méretű, hangulatú tárgyalók vagy elszeparált fókuszszobák. Mindemellett futóklub, tornaóra, jóga, masszázs, sőt az egészséges életmód-tanácsadás is rendelkezésre állnak.

– Ön szerint a hazai ingatlantulajdonosok elérhetik épületeikben a fenntartható működést?

– Portfólió-tulajdonosként üzleti modellünk hosszú távú, ezért a fenntarthatóság az IMMOFINANZ működésének része. Stratégiánkban évek óta intenzíven foglalkozunk a fenntartható trendekkel. Rugalmas prémium irodai márkánk, a myhive nagyon jó példa arra, hogyan tudunk a trendekhez igazodni: nagyobb rugalmassággal, közösség és hálózatépítéssel, valamint fenntartható – például jól variálható, de előre tervezett úgynevezett ‘szabványosított’ – berendezések használatával. És erre van kereslet a bérlők részéről is!
Az elmúlt üzleti évben a régióban tovább növeltük a fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező ingatlanaink arányát, és megkezdtük kiskereskedelmi parkjaink tanúsítási folyamatát. Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk az energiamegtakarítások növelésére és a fenntarthatóság iránti elköteleződés megteremtésére. Ez egyrészt fontos bérlőink számára is, másrészt jelentős szerepet játszik versenyképességünk megőrzésében.

– Ha jól tudom, van a tarsolyban egy különleges projekt is, így van?

– Az interjú elején említettem az e-töltőállomások (képünkön lentebb) telepítését a 14 STOP SHOP bevásárlóparkunkba, de néhány szóban érdemes megemlíteni a Top on STOP kísérleti projektünket is, amelynek keretében a már meglévő egyszintes STOP SHOP kiskereskedelmi parkjaink tetejére alacsony árfekvésű, energiabarát lakásokat tervezünk. Középtávon így akár 600 000 négyzetméter lakóterületen 12 000 magas fenntarthatósági kritériumnak megfelelő új lakás is megépülhet. Ez egy olyan innováció, amellyel az IMMOFINANZ hozzátesz az éghajlatváltozás és a lakhatási költségek robbanásszerű növekedése elleni küzdelemhez.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

© 2024 (v2.202102)