Így dekoráld az otthonod karácsony alkalmával

A karácsonyi készülődés szerencsére nem csupán a takarításról és a sütés-főzésről szól, hanem a díszítésről is. Ilyenkor csodaszéppé varázsolhatjuk otthonunkat. A díszítések minket is sokkal jobban ünnepi hangulatba hoznak, amire egy ilyen, újabb nehéz év után sok embernek szüksége van. Mai cikkünkben néhány egyszerű, de mégis nagyszerű ötletet hoztunk arra, hogyan dekoráld az otthonod karácsony alkalmával.

Otthonunkat számtalan kreatív módon díszíthetjük fel az ünnepekre. Apró rénszarvas, angyal vagy télapó figurák, szobrok, égősorok és a már klasszikussá vált girlandok mind-mind rendkívül fel tudják dobni a lakást és ünnepi hangulatot teremtenek. Ezeket választották ennek a 86 négyzetméteres, 4 szobás péceli társasházi ingatlannak a jelenlegi lakói is, valamint még mikulás csizmákat is húztak az étkező székeinek lábaira, ami nem csak roppant aranyos, de még a padlót is védi a karcolástól.

Idén november 28-án kellett meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún, melynek 4 gyertyája az adventi időszak négy hete mellett négy fogalmat is jelképez: a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretet. Manapság már a hagyományostól eltérően rendkívül sok színű koszorú között válogathatunk, de akár mi is elkészíthetjük azt. Emellett a sima, díszes koszorú is nagyon szép éke lehet a szobánknak, de akár a bejárati ajtóra akaszthatunk. Ilyen koszorú díszíti ennek a 71 négyzetméteres, 3 szobás debreceni lakás nappaliját is.

A karácsonyi manók is nagyon népszerűek lettek az utóbbi években, amelyeket több méretben is meg lehet találni. A sapkás törpék hatalmas szakálla és karácsonyi színekben pompázó külseje garantáltan mindenkinek meghozza a kedvét az év legcsodásabb ünnepéhez. Ilyen manó díszíti ennek az 57 négyzetméteres, szekszárdi lakás egyik szobáját is, mellette pedig egy égősor is helyet kapott.

Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a grincsfák. Ezek nevéről sok embernek juthat eszébe a Jim Carrey főszereplésével készült Grincs című film, és az elnevezés nem is áll annyira távol a benne látható karaktertől. A grincsfa alakja olyan, mint egy gúzsba kötött fenyőé, a hegye pedig nem felfelé ágaskodik, hanem lefelé lóg. Enyhén negatív mögöttes tartalma ellenére a karácsony egyik legszebb díszeként tekintünk rá, amelyet virágárusoknál tudunk beszerezni, de akár házilag is elkészíthető. Ilyen grincsfát választottak ennek a Pakstól 13 kilométerre, Tolnán található hatalmas, 990 négyzetméteres ingatlan tulajdonosai is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

A Klasszis Média rendezvénye keretében vizsgáljuk a nemzetközi, de főleg a hazai energiakörképet.

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

© 2024 (v2.202102)