Az év utolsó nagy akciója: zöld hitellel a Ferencvárosban

Meleg tea, kakaó vagy forralt bor mellett, az ünnepek nyugalmasabb napjain az ember leül és végiggondolja terveit, álmait. Aki egy kicsit is nyitott szemmel jár, az azonban pontosan látja, ha költözne és az önerő is megvan, akkor bizony nagyon-nagyon érdemes most gyorsan dönteni. Most a Ferencvárosban találtunk egy jó ajánlatot.

Miért kellene sietni a döntéssel – kérdezhetik sokan. Főként azért, mert 2022 tavaszán-nyarán már nem fog annyiért lakást kapni, mint amennyiért a 2021 végi akciókban még elcsíphető egy-egy vadonatúj, modern és nívós lakás.

Méghozzá olyan, amely zöld hitelre is alkalmas. Arról nem is szólva, hogy ma ki tudja megmondani, hogy meddig elég még 70 millió forintig felvehető, szuper-kedvezményes, mindössze 2,5% a jegybanki zöld hitel központi kerete.

Ráadásul olyan esetben, ha valaki nem 2023-ban, hanem már pár hónapon belül költözni szeretne, akkor kevés olyan lakás közül választhat, amely új és megfelel a BB energetikai besorolásnak, amelyre ez a zöldhitel felvehető.

Azért is fontos mindez, mert a kamatok emelkedni kezdtek, így a fix és kedvező zöld hitelen a futamidő végéig igen súlyos milliókat lehet megspórolni.

E tényezőket is beszámítva néztünk körül ezúttal a pesti belvárostól pár utcányira délre. Ferencváros belvárosias részén, a Semmelweis Klinikák metrómegállótól és a Ferenc Körúttól sétatávolságra, a Gát és a Márton utca sarkán bukkantunk egy hamarosan elkészülő, hipermodern, mégis emberléptékű, zöldhitelre jogosult társasházra, a GAMA Residence-re.

Itt akad még jó néhány, ráadásul december 31-éig akciósan megvásárolható lakás. Mivel költségmentes, a hőszivattyús fűtés miatt igen alacsony rezsijű, remek, alaposan felértékelődő, lényegében belvárosi otthonról van szó, így kifejezetten kedvezőnek mondhatók az egymillió forint körüli négyzetméterenkénti árak, hiszen az igazán minőségi használt lakások árszintje sem sokkal alacsonyabb ennél.
És mivel a használtaknál a sokmilliós felújítási költség mellett még a hitel is drágább, az esetek többségében jobban fogunk járni egy zöld hitellel vásárolt új lakással. Nem is szóval arról, hogy egy új építésű, modern és igen alacsony rezsijű otthon 5-10 vagy 15-20 év múlva nagyságrendekkel jobb értéket fog képviselni, mint egy ma is használt, korszerűtlenebb házban lévő lakás.

 

És még egyszer a helyszínről: a metróhoz és a Ferenc körúthoz is közel van a GaMA Residence, tehát a metrómegállók (Semmelweis Klinikák, Nagyvárad tér) mellett az éjjel is a belvárost járó 4-6-os villamospár is elérhető, mintegy 10 perces sétával.

Ha tehát a menő, új építésekkel telepettyezett IX. kerület közepén, nagyvárosi, mégis nyugodt, rengeteg zöld park vonzásában épülő, minőségi, nívós új lakást keres akkor nézze meg ezeket az akciós lakásokat. És azt se felejtse el, hogy itt – CSOK igénybevétele esetén – az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége és a teljes illetékmentesség is jár. Sőt, a már említett ultra-takarékos, zöld és megújuló hőszivattyús fűtés mellett távolról vezérelhető okosotthon rendszert is kínálnak a lakások.

Az építtető, a kivitelezést irányító Avico Group ugyanakkor nagy, erős, nemzetközi márka, többek közt Angyalföldön is építenek lakásokat, így természetesen biztosak lehetünk abban, hogy időben fel is épül az a ház, benne a kényelmes, modern új otthonunkkal. És akkor a végére még egy „apróság”: mindössze 10 százalék befizetésével leköthetőek a lakások, a maradékot csak az átadáskor szükséges fizetni.

A cikk az társasház építtetőjének a támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

A Református Egyházon belül indul eljárás a püspök eltávolítására.

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak.

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

A Nébih fújt riadót, olyasmi került a tésztába, aminek nem szabadna.

© 2024 (v2.202102)