Remek árak Óbudán, a Római parthoz közel

Sok tehetősebb ember kérdezi manapság, mit lelet tenni azért, hogy a félérett pénze biztonságban legyen, azaz egy-két, vagy több éves távlatban megőrizze a vásárlóértékét. Most mutatunk egy tippet Óbudán, ahol az épülő új lakások már 25,9 millió forinttól elérhetők, és akár 2 millió forint befizetésével leköthetőek.

A jó üzleti lehetőségek általában nem túl bonyolultak, a lényeg a jó hely és a jó ütemű időzítés. Tehát egyszerű, kézenfekvő, és észrevenni sem olyan túlzottan nehéz. Ennek ellenére az ember meggyőzi magát, hogy „még ráér”; „majd máskor, ha több időm lesz”; „még alaposan átgondolom” – és hasonló kifogásokkal.

Csakhogy, ha az utóbbi hónapokban szétnéztünk a világban, akkor azt láttuk, hogy a pandémia alaposan „megkeverte” a dolgokat: az infláció az élet szinte minden területét utolérte.

Előbb a faanyagok és ragasztók, majd az acél és más építőanyagok ára szállt el tavasztól fogva, azután chiphiány alakult ki, majd nyár végétől az energiaárak ugrása következett be. Mivel azonban az árak egymásra ható tényezők, így pontosan látható, hogy az inflációt 2022-ben sem sikerül majd érdemben megfékezni.

Amennyiben tehát megtakarítással rendelkezik, tekintsen felelősen vagyonára, és nem feledje: a nyakunkon lévő további infláció ellen például az ingatlanpiac az, ahol a pénze az átlagosnál várhatóan jobban megőrzi értékét.

Aki bízik a budai, azon belül is a feltörekvő óbudai piacban, annak ajánlható, hogy vegyen – még akár idén, jó áron – római parthoz közeli új lakást és nem kell aggódnia amiatt, hogy az emlegetett pénzromlás elemészti a befektetéseit. Mi több, aki idén vásárol, az a következő években várhatóan már egy mainál sokkal értékesebb vagyontárggyal vághat neki az elkövetkező éveknek.

Sok errefelé a minőségi munkahely, és több egyetem, főiskola is akad, ám eladó és kiadó lakásból mégis szerény a kínálat. Ez pedig nem csak az infláció, de a kereslet-kínálat normális viszonyai szerint is azt jelenti, hogy a következő években várhatóan inkább felfelé mehetnek majd az óbudai lakásárak.

Óbudán belül is látványosan kiemelkedik a folyamatosan sokat fejlődő Római-part! Itt szinte már vidékies a miliő: szép ősfás partszakasz van, a hatalmas strandok, szép műemlékek, menő Duna parti éttermek. Fontos az is az említett kereslet-kínálat szempontjából, hogy a Római partnál kevés új építésű lakópark nő ki a földből.

Kivételt képez a Buda Bright lakópark, melynek építése jó ideje elkezdődött, ennek dacára most még igen kedvezőek az előértékesítési árak, hiszen az átadás várhatóan 2023-ban lesz esedékes, így a vételár nagyobb részének kiegyenlítése még egy ideig várhat. ugyanis a beruházó, a neves és megbízható Indotek Group, kedvező 20-80%-os fizetési ütemezést kínál. Nem is szólva arról, hogy az új lakásokra járó összes lehetséges kedvezmény kihasználható a jogosultak számára.

Ezen túl fontos, hogy a hihetetlenül kedvezményes, akár 70 millió forintig is felvehető MNB-s zöld hitelből is vásárolhatunk, amely 25 évre, maximum 2,5 százalékos fix kamat mellett kaphatjuk meg. És ne feledkezzünk el a CSOK kedvezményeiről se. És a lényeg: egy friss akció keretében az épülő új lakások már 25,9 millió forinttól elérhetők, és akár 2 millió forint befizetésével leköthetőek!

A Római parthoz közel, a III. kerületi Pünkösdfürdő utcában épül tehát Buda Bright lakópark, mely, mint emlegettük: elsőrangú helyen kínál minőségi lakásokat. A 3 darab épülettömbben összesen háromszáztizenhat otthont alakítanak ki. Várhatóan 2023. év végére lesz beköltözhető a három épülettömb.

Bár a többség autóval érkezik egy ilyen nívós otthonba, azért a gyerekeknek, ismerősöknek és másoknak fontos, hogy közösségi közlekedéssel is remekül megközelíthetők: pár percnyi sétával elérhető a HÉV békásmegyeri megállója. Innen pedig hozzávetőleg 20 perc budai belváros, azaz a Margit híd, illetve a Batthyány tér. A háztól pár lépésre áll meg a 34-es busz, ami a Göncz Árpád Városközpontig közlekedik.

A környező utcákban számos élelmiszerbolt és szolgáltató van, köztük egy kisebb bevásárlóközpont, ahol éttermek is vannak. Nem messze van továbbá a Békásmegyeri piac és egy nagy Spar is, no meg az emlegetett Római part a kikapcsolódási és sportolási lehetőségekkel.

A Buda Bright lakóparkban kialakítandó lakások a nagy üvegajtók és ablakok révén fényesek, és sokuk az épületeken belül modern parkra néz. Továbbá az otthonok megtervezésénél lényeges volt a bútorozhatóság és a praktikus elrendezés is. A lakások túlnyomó részéhez terasz vagy erkély tartozik.

A vételár egyötödének befizetéssel leköthetők az otthonok, a fennmaradó összeget pedig elegendő a beköltözéskor kell csak kifizetni. Mivel pedig a beruházó Indotek Group a magyar ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője, fő profilját kiegészítve az elmúlt években számos új társasházat épített. Így hát minden Buda Bright lakást vásárló biztonságban érezheti befektetését.

A cikk a Buda Bright lakópark beruházójának a támogatásával készült el.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

A Tisza Pártot a választók mintegy negyede támogatja az Iránytű Intézet országos kutatása szerint.

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Összetrombitálta a kormány csütörtökre a magyar sajtó apraja-nagyját, lesz miről beszélni.

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Az Európai Unió legnagyobb, Magyarországot is magában foglaló bővítésére emlékeztek szerdán.

© 2024 (v2.202102)