Álomszép gerendaházakba kuckózhatunk be a téli hidegben

Milyen jó lenne szilveszterkor elvonulni valahová és meghitt hangulatban, például egy gerendaházban tölteni az időt. Egy gerendaházban a kandalló tüze mellett olvasni, forró csokit vagy kávét iszogatni, vagy a hatalmas ablakokon a gyönyörű téli tájat kémlelni egy olyan idilli kép, ami akár a valóság is lehet ezekben a csodás ingatlanokban. Mai válogatásunkban olyan gerendaházakba nyerünk bepillantást, amelyek tökéletesen alkalmasak a bekuckózásra.

A Balaton közelében, Felsőörsön található a következő, 18 négyzetméteres üdülő ház. Az örökpanorámás ingatlanban a szoba és a konyha egy légtérben van, csupán a fürdőszoba került leválasztásra. Mivel a homlokzati fal végig üveges, ezért a szobából, valamint a házhoz tartozó nagy teraszról is gyönyörű kilátás nyílik a magyar tengerre és a közeli hegyekre. A terasz alatt egy kis pince kapott helyet. A balatonalmádi strand mindössze 3,5 kilométerre fekszik innen.

Kismaros egyik gyönyörű településrészén, Börzsönyligetben épült ez a 200 négyzetméteres gerendaház. Az ingatlan földszintjén egy fürdőszoba, külön mellékhelyiség és egy amerikai konyhás nappali található, azonban a nappali igény szerint könnyen leválasztható. Az emeleten 2 hálószoba és egy fedett terasz kapott helyet, de a földszinti nappaliból is egy tágas fedett teraszra léphetünk ki, ahonnan az erdő szépségében gyönyörködhetünk. A konyha mellett elhelyezkedő búbos kemence akár az egész házat is kifűti, de elektromos fűtőpanelek is felszerelésre kerültek. A vörösfenyőből készült házhoz pince és gépkocsibeálló is tartozik. Az 1715 négyzetméteres telken betonozott alapterületű fatároló is fellelhető.

Vas megyében, az osztrák határhoz közel található Rádóckölkeden épült 2006-ban ez a 150 négyzetméteres fagerenda családi ház. Az ingatlanban egy hatalmas nappali, konyha-étkező, fürdőszoba és 3 hálószoba kapott helyet, melyekből egyikhez saját fürdőszoba is tartozik. A házban hajópadló, gerendákkal tűzdelt fa mennyezet és kandalló biztosítja a meghitt hangulatot. A nyári melegben klímával hűthetjük le az otthonunkat. Továbbá egy háztartási helyiség és egy kamra is kialakításra került az ingatlanban. A konyha-étkezőből egy fedett teraszra léphetünk ki, ahol élvezhetjük a reggeli kávénkat és a madárcsiripelést. Az 1484 négyzetméteres telken épített kemence, kerti tó és egy garázs is fellelhető.

Fejér megyében, Ráckeresztúron található válogatásunk következő darabja, egy nappali + 3 szobás gerendaház. A családi otthonnak ideális ház 2006-ban épült és azóta is rendszeresen karbantartották, 2016-ban a villanyhálózatot nézték át, javították, 2017-ben a fűtésrendszert modernizálták, 2018-ban az épület külső kezelése (csiszolás, festés) készült el, 2020-ban az összes nyílászáró cseréje és a lábazat hőszigetelése is megtörtént. A tetőtér beépítéses családi házhoz mindkét szinten nagy terasz is kapcsolódik.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)