Mutatjuk mik lesznek a 2022-es dekorációs trendek

Nem sokára egy újabb nehéz évet zárhatunk le, ami a 2022-es év lakberendezési trendjeit is meghatározza. Arról már írtunk, hogy jövőre mely színek lesznek a legkedveltebbek, ha ki szeretnénk festeni a szobáinkat. Jövőre a kiegészítők és bútorok terén a nyugtató föld színek és a semleges tónusok lesznek hangsúlyosak, ami pedig az anyagokat illeti a természetes anyagok kerülnek előtérbe. Mai cikkünkben megmutatjuk, hogy mik lesznek 2022-ben a dekorációs trendek.

A természet megjelenése

A 2022-es lakberendezési trend egyike a természet megjelenítése. Ez alatt lehet gondolni a színekre – zöld, barna, kék – és az anyagokra egyaránt. Ennek oka lehet, hogy a már hosszú ideje tartó pandémiából nem csak magunkat, de a lakóterünket is szeretnénk kiszabadítani, és a természetbe vágyódunk, ezért beemeljük azt az otthonunkba. Emellett pedig a növényekkel is díszíthetjük a házunkat, például beszerezhetünk anyósnyelvet, amely szinte elpusztíthatatlan, és a különféle fajai nagyszerűen mutatnak a modern stílusú otthonokban. A barna színt és több növényt választottak ennek a 3+1 szobás, 95 négyzetméteres gyáli családi ház jelenlegi tulajdonosai.

Íves, hajlított bútorok

A szakértők szerint ez a legújabb trend, ami 2022-őt uralni fogja. A 60-as és 70-es évekre jellemző formák visszajönnek a divatba, és nem is fognak eltűnni egyhamar. Legyen szó tükörről, konyhaszigetről, székekről vagy kanapéról, mindenféle bútorban megjelenik majd. Ilyen íves kialakítást kapott ennek az 5 szobás, 180 négyzetméteres Teskándon épült családi ház konyhabútora is.

Luxus anyagok

A már említett semleges és meleg tónusok kiegyensúlyozása érdekében a szobákban megjeleníthetünk luxus hatású anyagokat is, amelyek elegáns külsőt varázsolnak otthonunkba. Ezt egyszerűen megtehetjük úgy is, hogy például az ágyon különböző anyagokat rétegezünk, jöhet a pamut és a bársony kombinációja is. A visszafogott barnát feketével és fehérrel dobták fel ennél a 4 szobás, 110 négyzetméteres II. kerületi lakásnál.

Visszatér a vintage stílus

Jövőre reneszánszukat fogják élni a vintage bútorok. Ez a stílus egy igazán romantikus és nosztalgikus életérzést kölcsönöz a szobáinknak. Természetes anyagok, fehér és pasztell színek, valamint a barnás rusztikus világ jellemzi, mely visszaadja a békebeli hangulatot. Komód, ruhásszekrény, könyvespolc, tükör és dohányzóasztal, szinte minden bútort találhatunk ebben a stílusban. Minden részletében a  vintage stílus szerelmeseinek készült ez a 2+1 szobás, 92 négyzetméteres szigetszentmiklósi családi ház.

Saját kezűleg készített tárgyak

Az otthonunk nem csupán egy hely, ahol élünk, hanem arról is árulkodik, hogy kik vagyunk mi és mit szeretünk. Ehhez a kézműves kiegészítők is hozzájárulnak, amelyek végképp megmutatják, a lakók egyéniségét. Ezek a saját kezűleg készített tárgyak nagyon népszerűek lesznek a 2022-es lakberendezés szempontjából is, hiszen ezektől válik igazán a házunk az otthonunkká.

Kép forrása: www.gettyimages.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

© 2024 (v2.202102)