Hogyan dekoráljuk a bejárati ajtót és környékét?

2022-ben nagyobb szerepet fog kapni a bejárati ajtó környékén található hely kidekorálása. Van ahol az ajtónál terasz is kialakításra került, így ezeket még könnyebben és még több módon szépíthetjük, főleg ha ez a rész még szem előtt is van mások számára. Mai cikkünkben arra adunk néhány tippet, hogy mit kezdjünk a bejárati ajtó előtti résszel.

Bútorozás

Amennyiben a bejárati ajtónk egy – akár fedett – terasz része, akkor azt könnyen be is bútorozhatjuk. Olyan bútorokat érdemes választani, amelyek megfelelően nagyok a helyhez és a várható társaság vagy a család méretéhez tekintve, illetve első számú szempont a kényelem is. Mindemellett természetesen az is fontos, hogy olyan anyagból készüljenek, amelyek kiállják az idő próbáját és a szélsőséges időjárási viszonyokat. Kanapé, székek, asztal és hintaágy is jól mutat a teraszon, ahova télen-nyáron kiülhetünk pihenni, de családi és baráti összejövetelek alkalmával is kiváló helyszínként szolgálhat. Ilyen bútorokat raktak ennek a 2 szobás, 94 négyzetméteres siófoki családi ház teraszára is.

Fények

A teraszon a meleg estekén is jó üldögélni és pihenni, ezért a világítás sem másodlagos. Amennyiben viszont nincs terasz a bejáratánál, a lámpa felszerelése akkor is nagyon praktikus. Figyeltek erre ennél az 5 szobás, 175 négyzetméteres balatonalmádiban található családi háznál is.

Ezt a helyet azonban az ünnepek közeledtével is előszeretettel szokták feldíszíteni égősorokkal, ami rendkívül meghozza a karácsonyi hangulatot. Így világították ki ennek a 4+2 szobás, 160 négyzetméteres nagylózsi családi ház teraszát is.

Növények

A bejárathoz növényeket is rakhatunk, amelyek mesésen mutatnak és feldobják a házunkat. Ezt a részt a legtöbb ház esetében mindenki látja, aki elhalad az ingatlan előtt. Kisebb és nagyobb növényeket is helyezhetünk ide, a legjobb megoldás pedig az örökzöld, amellyel nem is kell sokat törődni és mindig gyönyörűen néz ki. Emellett olyan egynyári növények is szépen mutatnak mint például az árvácska és a viola, de a nagyon népszerűnek számító muskátli is szép külsőt ad a házunk ezen részének. Ennek az 5 szobás, 167 négyzetméteres Kiskunfélegyházán épült családi ház jelenlegi tulajdonosai is raktak ki ide növényeket.

Kis szökőkút

A természet hangjai, a víz csobogása mindenkit nyugalommal tölt el. Ezt az érzést otthonunkban is meglelhetjük, ha egy kisebb szökőkutat helyezünk a kertünkbe. Mivel az ajtónk közelébe kerül, ezért fontos, hogy megfelelő méretűt válasszunk vagy készíttessünk.

Kép forrása: lindagreenberglandscapedesigns.com

Egy ilyen formájú szökőkút csodásan mutatna ennek a 3+1 szobás, 220 négyzetméteres horvátzsidányi családi háznak a bejáratához vezető lépcső melletti füves részén.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Virág Barnabás Washingtonból üzent haza.

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

A pénzelvonások és a nehézségek ellenére is kezelhető a helyzet.

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

© 2024 (v2.202102)