Csodás otthonok az ország legélhetőbb településeiről, kerületeiből

Közzétette élhetőségi rangsorát az Otthon Centrum, melyben Magyarország 20 ezer főnél népesebb városait és Budapest kerületeit rangsorolták. A lista összeállításánál életminőség szempontjából lényeges mutatókat vizsgáltak, mint például a közlekedés vagy a foglalkoztatottság. A TOP 10 legélhetőbb település közé, valószínűleg nem véletlenül, 8 budapesti kerület végzett, illetve két vidéki város is bekerült. Mai válogatásunkban, ezekről a helyekről hozunk csodás otthonokat.

A két kedvenc kerület az élen

Abszolút az élen egy budai és egy pesti kerület, az I. és az V. kerület végzett. Ez valószínűleg senkinek sem okozott meglepetést, hiszen évek óta ez a két kerület a legnépszerűbb az országban, ami az ingatlanárakon is meglátszik.

Az I. kerületben, a Várnegyedben bukkantunk erre a csodás műteremlakásra, a vár tövében. Az elegáns luxusingatlan egy 1900-as évek elején épült polgári ház 7. emeletén helyezkedik el, nappali + 3 hálószobával, étkező-konyhával és 2 fürdőszobával rendelkezik.

Az V. kerületben nyilván számtalan luxuslakást találhatunk, ez az ingatlan azonban a maga nemében páratlan. A gyönyörűen felújított nappali + 2 szobás lakásba a legnagyobb igényességgel válogatták ki a burkolatokat, tapétákat, bútorokat, lakástextileket, így egyedi és különleges enteriőrt hoztak létre.

Pest és Buda egyaránt népszerű

A TOP 10-es listába további 6 kerület került, méghozzá Pestről és Budáról is egyformán 3-3 kerület. Míg Pesten az V. kerület után a VI., VII. és IX. kerületek voltak a legnépszerűbbek, addig Budán az I. kerület után a II., a XI. és a XII. kerület kerülhetett fel a listára.

A három népszerű pesti kerület közül a VI. kerületben, egy Ybl Miklós tervei alapján 1862-ben épült 4 emeletes ház 1. emeletén helyezkedik el ez a nappali + 1 hálós lakás, melyben dolgozószoba is helyet kapott. A gyönyörűen felújított lakásnak helyet adó ház a Bazilikával szemben fekszik, különleges, egyedi udvara díjat is nyert.

A kedvelt budai kerületek közül most a II. kerületből hozunk egy szép polgári lakást, amely Vízivárosban, egy épület 3. emeletén található. A lakás 3 méteres belmagassággal rendelkezik, 2011-ben komplett műszaki felújításon esett át. A lakás 2 és fél szobával és külön konyhával rendelkezik. A konyha melletti fél szobát praktikusan étkezőnek alakították ki.

Eger és Veszprém is a TOP 10-ben

Mint említettük, a listára két vidéki város is felkerült, egy az ország keleti, egy az ország nyugati feléből, méghozzá Eger a 6., Veszprém a 9. pozíciót szerezte meg.

Egerben bukkantunk erre a fantasztikus luxusházra, mely nappali + 5 szobával várja új lakóit. Az ingatlan mediterrán stílusban épült, nappalijában jakuzzi is helyet kapott, több terasz és erkély is kapcsolódik hozzá.

Veszprém belvárosában, egy 1904-ben épült, kétszintes ház 2. emeletén helyezkedik el ez a szépen felújított, polgári lakás. Az ingatlan nappali + étkező-konyhával és 2 hálószobával rendelkezik, belvárosi elhelyezkedése ellenére 2 parkolóhely is jár hozzá az épület háta mögött.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

© 2024 (v2.202102)