Jókedvre derítő téli dekoráció, ha már leszedtük a karácsonyi díszeket

Elérkezett január 6-a, azaz Vízkereszt napja, amikor a legtöbben leszedik a karácsonyfát és a karácsonyi díszeket. A hirtelen dísz nélkül maradt lakás azonban nagyon lehangoló tud lenni, mai cikkünkben ezért tél végi, jókedvre derítő lakásdekorációs ötleteket gyűjtöttünk össze.

Fények és melegség az ünnepek után is

A tél végére és tavasz elejére kialakuló tavaszi fáradtság és depresszió vélhetően azért nem jelentkezik a tél első felében, mert már november végétől a feldíszített utcák és üzletek fényeiben gyönyörködhetünk, ami karácsony közeledtével fokozatosan az otthonainkba is beköltözik. Aztán január 6-a után egyszerre lesz minden sivár és fénytelen, a húsvéti dekorációt pedig azért még egy kicsit korai előszedni.

Kép forrása: decoist.com

Az, hogy vége az ünnepnek, azonban nem jelenti azt, hogy mindent el kell pakolni, és ne hagyhatnánk elől legalább a fényfüzéreket, illatgyertyákat, különösen, ha azok nem kifejezetten karácsonyiak. Ezek a kis apróságok ugyanis továbbra is fényt és melegséget visznek a korán érkező estékbe. Ennek a IX. kerületi, galériás lakásnak a tulajdonosai például a nappalit díszítették fényfüzérrel.

Keressünk helyet az ajándékoknak!

Eddig még csak-csak elvoltak az ajándékok (főleg a kéretlenek) a fa alatt, de ha leszedjük a fát, ezeknek is helyet kell találni. A rutinosak persze már karácsony előtt selejteztek. Akik ezt elmulasztották, azoknak az új év kezdete épp ideális egy nagy selejtezéshez, hogy helyet teremtsünk az új dolgoknak. Különösen a gyerekek kapnak sok ajándékot, segítsük náluk is a pakolást számukra is jól átlátható rendszerezéssel. Egy rendezett otthonban egyből jobb lesz a hangulatunk is.

Kép forrása: decoist.com

Cseréljük le a lakásdekorációt!

Az, hogy a karácsonyi dekorációt leszedjük még nem jelenti azt, hogy nem dekorálhatjuk otthonunkat. Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha lecseréljük a lakástextileket, kisebb kiegészítőket. Ha jókedvre szeretnénk derülni, válasszunk vidám színeket. Attól, hogy vége a karácsonynak, az étkezéseknek is megadhatjuk a módját, válasszunk nem karácsonyi, de ünnepi terítéket, ahogyan ebben a XIV. kerületi lakásban is látható.

Sokat javíthatnak a hangulatunkon, ha minél több természetes anyagot, virágokat (a jácintnak például épp szezonja van) is elhelyezünk a térben, vagy bármi olyasmit, ami a tavaszra, nyárra utal, legyen az akár egy szép fotó a legutóbbi nyaralásunkról.

Képek forrása: decoist.com

Nagyon egyszerű megoldás, ha a képeket eleve képtartó polcon tartjuk, így bármikor, hangulatunktól függően, könnyen lecserélhetjük őket. Ebben a XIII. kerületi lakásban egy élénk színű és egy nyarat idéző festmény dobja fel a hangulatot.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket.

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Az ingatlan.com és a money.hu közös elemzése.

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett. 

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

A miniszterelnök Lantos Csaba energiaügyi miniszterrel befizetteti a gáz- és villanyszámlát.

© 2024 (v2.202102)