5 szempont, amire mindenképp érdemes figyelni lakásvásárlásnál!

Az ingatlanvásárlás életünk egyik legnagyobb döntése, függetlenül attól, hogy saját célra vagy befektetésről van-e szó. De valójában elmondhatjuk, hogy minden egyes lakásvásárlás egyúttal befektetés is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az ingatlan hosszú távon tartja-e majd az értékét, sőt még esetleg értéknövekedésre is számítani lehet majd. Összegyűjtöttük azt az 5 szempontot, amire mindenképp figyelnünk kell lakásvásárlásnál.

Lokáció, lokáció, lokáció

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ingatlanvásárlásnál a legfontosabb szempont a lokáció. Először válasszuk ki azt a 3-4 környéket, amelyik szóba jöhet, majd részletesen olvassunk utána, járjunk utána, hogy melyik lenne a legideálisabb, sőt személyesen is látogassunk el, hiszen egy adott kerületen, városrészen belül is vannak jobb és rosszabb részek. Ezen kívül még az is fontos, hogy ne csak azt nézzük, milyen most a környék, hanem azt is, hogy milyen fejlesztések várhatóak a jövőben, amik akár pozitív vagy negatív hatással is lehetnek az élhetőségre, az ingatlanok értékére.

Érdemes a környékre többször, különböző időpontokban is ellátogatni. Milyen a környék hétköznap és milyen hétvégén? Milyen napközben, különösen reggel és délután a legnagyobb forgalom idején, illetve milyen az esti órákban?

Szép, belváros közeli lakás Szegeden

Nézzük meg, milyen iskolák vannak a környéken!

Ez látszólag csak azok számára fontos, akiknek vannak gyerekeik, de nem ez a valóság. Ugyanis a legjobb iskolák környéke mindig jó és értékálló környék marad. Hiszen ezeken a környékeken elsősorban azok vásárolnak, akiknek fontos, hogy a gyerekük jó iskolába járjon, és ugyanennyire fontos az is, hogy jó környéken lakjanak.

Vigyünk magunkkal egy szakértőt is!

Első alkalommal még nem muszáj, de ha megtetszik egy ingatlan, nyugodtan jelezzük, hogy még egyszer meg szeretnénk nézni, és ilyenkor nyugodtan vihetünk egy szakit is magunkkal, attól függően, hogy várhatóan milyen munkálatokra van szükség.

Szépen felújított lakás Nagykanizsán

Az árak és a költségek tekintetében légy reális!

Egy ingatlanvásárlás, illetve annak felújítása rengeteg váratlan kiadással járhat még akkor is, hogyha látszólag szinte semmit nem kell rákölteni. Ha megtakarított pénzünkből, vagy ingatlaneladásból származó jövedelmünkből vásárolunk, mindenképp figyeljünk arra, hogy ne költsük el az összes pénzünket. Ha hitelből vásárolnánk, készíttessünk előzetes hitelbírálatot, így tudni fogjuk, meddig nyújtózkodhatunk.

Meseszép lakás az V. kerületben, az abszolút Belvárosban

Kérdezzünk utána a várható rendszeres kiadásoknak!

Az ingatlan ára és értékállósága mellett az sem mindegy, hogy mennyibe kerül az ingatlan fenntartása havi szinten. Azon kívül, hogy megkérdezzük, várhatóan mennyi a rezsi és lakás esetén a közös költség, fontos tudnunk azt is, hogy mit tartalmaz a közös költség, van-e felújítási alap és végeztek-e a házon olyan felújítást, ami hitelből lett finanszírozva, és van-e még ebből a hitelből tartozás.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után és a fánkozó is profilt váltott.

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

© 2022 (v2.202102)