Belső kétszintes? Galériás? Így válassz lépcsőkorlátot!

A tetőtér beépítéses családi házak, a belső kétszintes vagy a galériás lakások nagyon praktikusak, de sokszor nehéz eldönteni, hogy milyen lépcsőt, lépcsőkorlátot válasszunk. Pedig nagy jelentősége van, hiszen biztonsági szempontból is fontos a jó választás, ugyanakkor a lépcsőnk egy olyan „berendezési tárgy” lesz, amit nem cserélhetünk le egyik napról a másikra, így kinézete, hosszú időre határozza meg otthonunk stílusát.

A legegyszerűbbtől…

Persze ha szeretnénk, hogy az évek során sokféle bútor és szín passzoljon hozzá, akkor érdemes valami egyszerűt, klasszikust választani. Erre jó példák a legegyszerűbb fa lépcsők, fa korlátokkal, esetleg üvegkorláttal. A képen például egy diófa lépcső látható üvegkorláttal.

Kép forrása: thespruce.com

Ezt a XII. kerületi, belső kétszintes lakást jelenleg irodaként használják. A képeken is látható, hogy a legegyszerűbb, szürke padlószőnyeggel borított, fehér fakorlátos lépcső is mennyire stílusos lehet, ha például hozzáillő tapétát választunk.

Mediterrán vagy kortárs?

Igaz, a kovácsoltvas lépcsőkorlátokat elsősorban a mediterrán otthonokba választják, azért alapvetően sok más stílussal is jól kombinálhatók.

Kép forrása: homedit.com

Az egyszerűbb vonalvezetésű fekete fém korlátok pedig a kortárs otthonok meghatározó darabjai lehetnek.

Képek forrása: thespruce.com

A lépcső alatt tárolós

Persze jó, ha a lépcső alatti helyet is ki tudjuk használni, például egy beépített szekrénnyel, vagy kerülhet ide lépcsőzetes polcrendszer is, ahol a polcok teteje alkotja a lépcsőfokokat. Ebben a VII. kerületi kislakásban a beépített szekrényt választották, de amitől különleges ez a lépcső, az mégiscsak a lépcsőkorlát, ami fából készült és fehérre festett, tehát lehetne egyszerű is, de ahogy kialakították, az mégiscsak egyedi látványt nyújt.

Amikor a lépcsőkorlát térelválasztó is egyben

Persze akadnak olyan lépcsőkorlátok, amelyek minden emeleten, a lépcső minden részénél padlótól a mennyezetig érnek, akárcsak egy térelválasztó. Egy ilyen korlát is remekül mutat fából, vagy akár lézervágott lemezből is.

Képek forrása: thespruce.com és homedit.com

Akár egy műalkotás

A beton mostanában nagyon népszerű alapanyag, akár lépcsőkorlát is készülhet belőle és még beépített kapaszkodót is kaphat.

Képek forrása: thespruce.com és homedit.com

…az egészen különlegesekig

Természetesen akad néhány igencsak különleges korlát is, mint például azok, amelyek hálóból vagy kötélből készülnek. Ezek a korlátok remekül illenek tengerész stílusú enteriőrökbe, akárcsak az evezőlapát-korlát.

Képek forrása: thespruce.com és homedit.com

Persze mindez attól függ, hogy milyen kötelet választunk és hogyan kötözzük fel. Ebben a VII. kerületi lakásban a galériakorlát, inkább kortárs stílusú.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Öt napja posztolta ki Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy koronavírusos, ma viszont már arról számolt be, hogy túl van a betegségen.

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után és a fánkozó is profilt váltott.

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

© 2022 (v2.202102)