Egy jól kiválasztott mosdó a fürdőszoba éke lehet!

A fürdőszoba otthonunkban nemcsak funkcionális, hanem esztétikai szerepet is betölt. Szebbnél szebb csempékkel, járólapokkal, gyönyörű kialakítású kádakkal, tükrökkel, fürdőszobai bútorokkal tehetjük különlegessé, egyedivé és hangulatossá. Egy-egy jól kiválasztott mosdó pedig valódi éke lehet a fürdőszobánknak. Nagy a kínálat ezen a téren is, hiszen igen sok típusú, kialakítású és anyagú mosdóval találkozhatunk a piacon. Amikor mosdót vásárlunk, érdemes jól átgondolni a döntésünket, hogy funkcionális és esztétikai szempontból is megfelelőt válasszunk!

A kereskedelmi kínálatban találkozhatunk hagyományos mosdókkal, amelyek az áruk miatt ma is a legnépszerűbbek. A szárnyas mosdók két oldalra is kinyúlnak, ezért a mosdó egy része pultként szolgálhat. Praktikus és hosszan tartó megoldás ez, de csak néhány változattal találkozunk a piacon. A modern fürdőszobák elengedhetetlen eleme a pultra vagy bútorra építhető mosdó, ami a klasszikus stílusba is remekül illik. Áruk általában magasabb, mint a hagyományos mosdóké, különösen extra anyaghasználat esetén.

Találkozhatunk beépíthető mosdókkal is. Anyag- és formavilág tekintetében is igen nagy választékkal rendelkeznek. Nagyon mutatósak, és valóban igazi díszei lehetnek a fürdőszobának. A beépítési lehetőségeik változatosak, hiszen pultba és bútorba egyaránt behelyezhetők. Ezeknél a típusoknál nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a mosdó helyének kivágására a bútorlapban vagy a pultban! Figyelni kell arra, hogy a nyílás megfelelő méretű legyen. Ha túl nagy, akkor rögzítési problémáink lesznek, ha viszont túl kicsi, akkor az illeszkedéssel lesz gond. Érdemes szakértőre bízni ezt a feladatot, mert a tökéletes végeredmény nagyban függ a kivágott lyuk méretétől. A beillesztést és leragasztást követően semmiképp sem szabad elfelejteni a szigetelést sem! Ezt sziloplaszt segítségével tehetjük meg, így megakadályozhatjuk a víz átszivárgását. Ennek köszönhetően nem érnek majd meglepetések, valamint a bútorlap és a pult épségét is hosszú évekig megőrizhetjük. Érdemes gombásodást gátló sziloplasztot választani erre a célra.

A beépíthető mosdók további előnye, hogy felülről és alulról is rögzíthetők a fürdőszobai pultokba és a bútorokba. Közkedveltebb változatuk a fentről beépíthető típus. Ilyenkor csak a mosdó pereme áll ki, maga a nyílás nem is látszik, hiszen a perem elfedi. Ilyenkor is igyekezzünk a megadott szabásminta szerint vágni, hiszen a fedőlapon, a mosdó pereme mellett is maradnia kell megfelelő nagyságú helynek a ragasztás miatt. Lyukfűrésszel könnyedén kivágható a befogadó nyílás, azonban, ha kételyeink vannak, bízzuk inkább szakemberre a munkát!

Ha igazi exkluzív megoldást szeretnénk, akkor érdemes a beépíthető mosdót a pult alá építeni. Ez különösen jól mutat abban az esetben, ha a pult anyaga márvány vagy egyéb természetes anyag. Ebben az esetben érdemes szakember segítségét kérni, hiszen ez a beépítési módszer csakis akkor mutat jól, ha a pult anyaga teljesen elfedi a mosdó peremét, illetve, ha követi annak vonalát. Előnye a szépség mellett, hogy nagyon könnyű tisztán tartani. Egyetlen hátránya, hogy valamivel nagyobb árat kell fizetni érte.

Milyen legyen a beépíthető mosdó anyaga?

A mosdók típusa mellett a másik kérdés, hogy milyen anyagból is legyen az általunk kiválasztott darab. A legközkedveltebb anyag a mázas porcelán és kerámia. Ezek azért népszerűek, mert tartósak és könnyen tisztíthatók. A gyengébb minőségű porcelán hátránya, ha ráejtünk valamit, akár el is törhet.

Az öntött műmárvány is igen népszerű típus. Gyönyörű mosdókat találhatunk ebből az anyagból, hiszen szinte bármilyen forma legyártható belőle.

Amennyiben a luxus és a modern dizájnnak megfelelő anyagot keresünk, akkor az öntöttmárvány-, az üveg-, a természetes kő vagy a famosdók között válogathatunk. Azonban tudnunk kell, hogy ezek tisztítására oda kell figyelni, némely változatok viszonylag kényesek is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

A fizetendő ekho mértéke csökken, a katás cégek pedig fellélegezhetnek, eltörölték a könyvvizsgálati kötelezettségüket.

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

A jelenlegi üzemanyagpiaci helyzetben felelős fogyasztói magatartásra van szükség ahhoz, hogy mindenkinek jusson elegendő üzemanyag.

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Ezek voltak az elmúlt órák legjelentősebb eseményei az orosz-ukrán háborúból.

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

A magyar gazdaságra ledobták az atombombát, ám a támadás nem Brüsszelből, hanem Moszkvából érkezett, azok részéről, akiket a külügyminiszter az Ukrajna elleni inváziót követően is a barátjának mondott.

© 2022 (v2.202102)