Micsoda?! Alkalmas a zöld hitelre és heteken belül költözhető is? Igen!

A zöld hitelre alkalmas új lakások többsége nem mostanság, csak majd 2022 végén, 2023 folyamán kerül piacra. De mit kezdjen az, aki sürgősen költözne az újba és esetleg zöld hitelt is igénybe venne? Nekik mutatunk egy kitűnő, mindjárt elkészülő hipermodern, jó árú lakásokat kínáló társasházat Ferencváros belsőbb részén.

Akad egy igazi nehezítés akkor, ha az ember zöld hitelt szeretne felvenni és abból szeretne költözni, vagy akár befektetni. Mégpedig maga a „zöld” kitétel, amely legalább BB energetikai besorolású lakás vagy ház vásárlását, építését követeli meg, méghozzá új otthonét.

Csakhogy egész egyszerűen döbbenetesen szűk ma a választék olyan új otthonokból, amelyek nagyon rövid időn belül elkészülnek, mégis jogosultak a jegybanki kezdeményezésre bevezetett, legfeljebb fix 2,5 százalékos, akár 70 millió forintig felvehető zöld hitelre. A friss házak többsége az újév vége felé, vagy 2023-ban valamikor lesz majd átadva, addig pedig kifogyhat a támogatott keret.

 

Szerencsére mindig van azonban kivétel. A IX. kerületben járva most egy olyan házra bukkantunk, a GAMA-ra, amelyben a lakások ez év elején megkaphatják a használatbavételi engedélyt, hiszen az épület műszaki átadása január végén, legkésőbb február első napjaiban megtörténik. Érdemes sietni azért, is, mert a zöld hitelért jelenleg „sorok állnak”.

A fent emlegetett GAMA Residence nevű társasház Ferencvárosban, a Gát utca és a Márton utca sarkán megfelel a feltételeknek, hiszen BB energetikai besorolású otthonokra vehető fel. Ez a vadonatúj társasház éppen ilyeneket kínál – ez esetben tehát érdemes kihasználni a zöld hitel adta lehetőségeket! A gyerekek (vagy vállalt gyermekek) esetén járó CSOK és illetékkedvezmény, valamint az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége már csak további „talált pénz”.

Ez az új, modern, mégsem rideg, hanem lendületes, fiatalos lakóház, a GAMA Residence a Ferencváros talán legjobb részén, közel a Semmelweis Klinikák metrómegállóhoz és a Nagyvárad téri Orvosi és Nemzetvédelmi egyetemekhez, mégis csendes, belvárosias helyen, egy minőségi, modern anyagokból épül. De a lényeg: itt tehát egyfelől igénybe vehető a zöld hitel, másfelől a beköltözés is közel van.

Ne mellékes az sem, hogy több zöld park várja az embert itt sétára, kocogásra, vagy gyermekkel. Az ősfás, hangulatos Kerekerdő Park, a belvárosi, nyüzsgőbb, éttermekkel tarkított, igen hangulatos Ferenc tér, a tágas Haller Park vagy éppen egy igazán romantikus tóval csalogató Orczy-kert. Így hát sok a játszótér és a szabadtéri sportolási lehetőség. De a Duna part sincsen messze: itt is lehet sétálni, kocogni, kerekezni. Ezen túl ott van a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna és sok nagy irodaház is. Sőt, ugyancsak közel van a Népliget és a Füvészkert is.

A GAMA Residence tehát szinte minden földi jóhoz közel van, miközben hipermodern, energiatakarékos és mégis jó árú, heteken beül költözhető lakásokkal várja a vevőket.

A kivitelezésnél január elején már csak az utolsó simítások folytak a GAMA-ban. Az épület tulajdonképpen készen van, a 8. emeleten vannak kisebb befejező munkálatok, takarítások zajlanak. Emellett a liftek is átadásra kerültek, a tűzoltóság az épületet ellenőrizte, a tűzjelző rendszer használatbavételét engedélyezte. A Mérésügyi hatóság szemléje január közepe felé várható. A használatbavételi eljárás megindításra január végéig sor kerül – ígéri a neves fejlesztő, az Avico Group.

A cikk a GAMA Residence társasház értékesítőjének támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Dél-Európából kapott segítséget az ukrán hadsereg

Dél-Európából kapott segítséget az ukrán hadsereg

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Végre nem égett le a forint

Végre nem égett le a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Járatkésések: mennyit ér ilyenkor az utasbiztosítás?

Járatkésések: mennyit ér ilyenkor az utasbiztosítás?

Fontos információk arról, hogy melyik biztosító társaságnál milyen kárpótlásra számíthatunk.

A NAV vizsgálódik a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében

A NAV vizsgálódik a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyomoznak.

© 2024 (v2.202102)