Micsoda?! Alkalmas a zöld hitelre és heteken belül költözhető is? Igen!

A zöld hitelre alkalmas új lakások többsége nem mostanság, csak majd 2022 végén, 2023 folyamán kerül piacra. De mit kezdjen az, aki sürgősen költözne az újba és esetleg zöld hitelt is igénybe venne? Nekik mutatunk egy kitűnő, mindjárt elkészülő hipermodern, jó árú lakásokat kínáló társasházat Ferencváros belsőbb részén.

Akad egy igazi nehezítés akkor, ha az ember zöld hitelt szeretne felvenni és abból szeretne költözni, vagy akár befektetni. Mégpedig maga a „zöld” kitétel, amely legalább BB energetikai besorolású lakás vagy ház vásárlását, építését követeli meg, méghozzá új otthonét.

Csakhogy egész egyszerűen döbbenetesen szűk ma a választék olyan új otthonokból, amelyek nagyon rövid időn belül elkészülnek, mégis jogosultak a jegybanki kezdeményezésre bevezetett, legfeljebb fix 2,5 százalékos, akár 70 millió forintig felvehető zöld hitelre. A friss házak többsége az újév vége felé, vagy 2023-ban valamikor lesz majd átadva, addig pedig kifogyhat a támogatott keret.

 

Szerencsére mindig van azonban kivétel. A IX. kerületben járva most egy olyan házra bukkantunk, a GAMA-ra, amelyben a lakások ez év elején megkaphatják a használatbavételi engedélyt, hiszen az épület műszaki átadása január végén, legkésőbb február első napjaiban megtörténik. Érdemes sietni azért, is, mert a zöld hitelért jelenleg „sorok állnak”.

A fent emlegetett GAMA Residence nevű társasház Ferencvárosban, a Gát utca és a Márton utca sarkán megfelel a feltételeknek, hiszen BB energetikai besorolású otthonokra vehető fel. Ez a vadonatúj társasház éppen ilyeneket kínál – ez esetben tehát érdemes kihasználni a zöld hitel adta lehetőségeket! A gyerekek (vagy vállalt gyermekek) esetén járó CSOK és illetékkedvezmény, valamint az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége már csak további „talált pénz”.

Ez az új, modern, mégsem rideg, hanem lendületes, fiatalos lakóház, a GAMA Residence a Ferencváros talán legjobb részén, közel a Semmelweis Klinikák metrómegállóhoz és a Nagyvárad téri Orvosi és Nemzetvédelmi egyetemekhez, mégis csendes, belvárosias helyen, egy minőségi, modern anyagokból épül. De a lényeg: itt tehát egyfelől igénybe vehető a zöld hitel, másfelől a beköltözés is közel van.

Ne mellékes az sem, hogy több zöld park várja az embert itt sétára, kocogásra, vagy gyermekkel. Az ősfás, hangulatos Kerekerdő Park, a belvárosi, nyüzsgőbb, éttermekkel tarkított, igen hangulatos Ferenc tér, a tágas Haller Park vagy éppen egy igazán romantikus tóval csalogató Orczy-kert. Így hát sok a játszótér és a szabadtéri sportolási lehetőség. De a Duna part sincsen messze: itt is lehet sétálni, kocogni, kerekezni. Ezen túl ott van a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna és sok nagy irodaház is. Sőt, ugyancsak közel van a Népliget és a Füvészkert is.

A GAMA Residence tehát szinte minden földi jóhoz közel van, miközben hipermodern, energiatakarékos és mégis jó árú, heteken beül költözhető lakásokkal várja a vevőket.

A kivitelezésnél január elején már csak az utolsó simítások folytak a GAMA-ban. Az épület tulajdonképpen készen van, a 8. emeleten vannak kisebb befejező munkálatok, takarítások zajlanak. Emellett a liftek is átadásra kerültek, a tűzoltóság az épületet ellenőrizte, a tűzjelző rendszer használatbavételét engedélyezte. A Mérésügyi hatóság szemléje január közepe felé várható. A használatbavételi eljárás megindításra január végéig sor kerül – ígéri a neves fejlesztő, az Avico Group.

A cikk a GAMA Residence társasház értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)