Még tart a zöld hitel: irány a Ferencváros!

Amennyiben valaki igazán értékálló befektetést keres, esetleg zöld hitel révén, annak kevés jobb lehetősége van manapság, mint jó környéken, például új irodaházakhoz közel új, magas energiahatékonyságú, BB energetikai besorolású, olcsó zöldhitellel elérhető új lakást venni. Most ráadásul e szuper-kedvezményes zöld hitel 200 milliárdos keretének ütemes apadása is arra sarkallja az embert, hogy nem érdemes elszalasztani ezt a kitűnő lehetőséget.

Akár saját célra, akár befektetésként keres valaki új lakást, a legfontosabb az értéktartás, az értéknövekedés. A szakértők szinte egyöntetű tippje szerint ezért lakni és befektetni is olyan helyen éri meg igazán, amely közel van a főváros belső magjához, és amely egyúttal fontos irodapiaci pontokhoz is közel esik.

E két szempont már önmagában garantálja, hogy az ember pénze megőrzi értékét. Egy új, jól kiadható ingatlanban mindig jó helyen lesz a befektetett tőkéje, még akkor is, ha maga költözik bele!

Óriási infláció ér most utol minket és a világot: egyre kevéssé versenyképesek így az állampapírok, a kötvények vagy más, alacsony kockázatú befektetési lehetőségek. Budapesten, ha valami, akkor a lakóingatlan hosszú-hosszú éveken, sőt évtizedeken át jó befektetésnek bizonyult, így a jövő is optimizmusra ad okot.

Visszatérve a bevezető gondolatokhoz: sok új, koncentrált irodaépítés Újbudán, Angyalföldön, Óbudán, valamint a Ferencvárosban történt az elmúlt években. Mi most az utóbbi, IX. kerületi részről hozunk egy tippet. Mégpedig a Haller utca mellől hoztunk egy modern megjelenésű és igényes minőségű, vadonatúj épületegyüttest, a Pápay Parkot, amelyet ráadásul még idén át is adnak, és még van pár elérhető lakás.

Tehát a főváros pesti oldalának egyik legjobb környékén, a Millenniumi városrész irodáitól pár perc könnyű sétára, a Pápay István utcában a befejezéshez közeledik a Pápay Park építése. És ne feledjük: lakni is nagyon jó dolog errefelé, hiszen egy teljesen újjáépült és vonzó városrészről van szó.

Errefelé, nem messze a Pápay István utcához találhatóak egyebek között a Deutsche Telekom IT Solutions, a Vodafone, a K&H Bank, a Morgan Stanley, vagy a Nestlé hatalmas irodái, mellette hatalmas magánklinika, valamint a Haller Gardens modern irodaháza, vagy éppen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központja. Nem messze a Népligetnél pedig a Telekom székháza és az új Liberty irodaház találhatóak.

Ezek a helyek mind-mind potenciális bérlők százait foglalkoztatják. Továbbá a Pápay Park otthonainak bérbeadását segíti a sétatávolságra lévő számos bolt, intézmény, és étterem. Mind a közvetlen környéken, mind a sétatávolságra lévő Ferenc körúton, illetve a Lurdy Ház bevásárlóközpontban.

Gyalog is elérhető mindemellett a Művészetek Palotája (MÜPA) és a Nemzeti Színház is, valamint egy villamosmegállónyira van a Ferencvárosi Művelődési ház, és negyedórás sétával a Fradi Groupama Arénája, a Népliget buszpályaudvar, továbbá a 3-as metró Nagyvárad téri megállója is a közelben található.

A főváros szinte minden szeglete közel van ide, még közösségi közlekedéssel sem több a legtöbb fontos helyszín, mint 20-25 perc. A Pápay István utca ráadásul igen könnyedén megközelíthető autóval is a két Duna híd (Rákóczi híd, Petőfi híd) közelsége miatt. Az M1-M7, valamint az M5 autópályák, az M0-s és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér is mind-mind gyorsan elérhető innen.

Aki befektetne azt is feltelhetően jól tudja, hogy az elmúlt évtizedben a IX. kerület Budapest egyik oktatási központjává nőtte ki magát. Olyan óriási létszámú egyetemek találhatóak a kerületben mint a Corvinus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vagy az orvosképző Semmelweis Egyetem.

A Pápay lakópark lakásainak többsége már el is kelt itt a Pápay István utca 5. szám alatt. Jelenleg főként a 40-80 nm közötti, 2-3 szobás lakások közül lehet válogatni, de akad itt még néhány felsőbb emeleti penthouse jellegű luxuslakás is. Az árak jók, a hőszivattyús hűtés-fűtés révén nem csupán a téli-nyári rezsiköltség tartható alacsonyan, de egyúttal a környezetért, a kibocsátás csökkentéséért is sokat tesznek az itt lakók.

És, ahogyan a bevezetőben már említettük, a lakások BB energetikai besorolásúak, tehát minden további nélkül felvehető rájuk a jegybank által kitalált zöld hitel, melyből pár hónap alatt 47 milliárd forintnyit vettek fel az emberek, így a keret közel negyede elfogyott január végéig. Érdemes tehát időpontot kérni és megnézni a hamarosan elkészülő bemutató lakás ebben a modern és egyúttal esztétikus lakóparkban.

A cikk a Pápay Park beruházója, az Indotek Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A Duna Aszfalt hidat verhet, majdnem 300 milliárdért

A Duna Aszfalt hidat verhet, majdnem 300 milliárdért

A kormányzati portálra felkerültek a mohácsi Duna-híd megépítésére tett árajánlatok, és a Szijjártó Pétert megjachtoztató üzletember vállalkozása adta a legolcsóbbat.

Magyar Péter pártja a főváros vezetésébe tart, de kivel és hogyan?

Magyar Péter pártja a főváros vezetésébe tart, de kivel és hogyan?

Három kerületben is indulhat a Tisza Párt, és a fővárosi közgyűlésbe is szeretne képviselőt küldeni

Az EU-tagság hatalmasat segített Szlovákiának, de van, amiben mi jobban állunk

Az EU-tagság hatalmasat segített Szlovákiának, de van, amiben mi jobban állunk

Az uniós tagság számos előnnyel jár, de számszerűsítésére viszonylag ritkán vállalkoznak. Északi szomszédunk esetében a hatást igen jelentősnek találták a pozsonyi jegybank kutatói.

Kijózanul, ha meglátja a forint árfolyamát!

Kijózanul, ha meglátja a forint árfolyamát!

A forint csütörtök reggelre erőre kapott a főbb devizákkal szemben a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

© 2024 (v2.202102)