Háborítatlan természet a nagyvárosban? Itt szeretnék élni!

Kevés olyan hely van a világon, ahol igazán természet közelében élhetünk, mégis közel van minden, ami a mindennapi élethez alapvetően szükséges. Könnyen eljuthatunk a munkahelyünkre, könnyen elérhetőek a legjobb iskolák, óvodák, és minden más szolgáltatás, bevásárlási vagy szórakozási lehetőség sem esik messze. Ha ilyen helyre sikerül költöznünk, bátran elmondhatjuk, hogy a kiválasztottak közé tartozunk.

Hiszen mit is jelent valójában a luxus? Valami egyedit, valami megismételhetetlent, amit ingatlanok esetében az elhelyezkedés is nagyban befolyásol. Hol találunk Budapesten ilyen környéket? A XII. kerület, Hegyvidék igazi elegáns, elit és egyben csendes, nyugodt zöldövezet, vannak azonban kifejezetten elvárosiasodott, ugyanakkor természetközeli, de mindentől túlságosan távol eső részei is.

Mártonhegy és Németvölgy városrészek azonban mindenképp kivételnek számítanak, hiszen itt úgy élhetünk közvetlen harmóniában a természettel, hogy pár perc alatt megközelíthetjük a legfontosabb budai csomópontokat, ellentétben például a Normafa környékével, ami szintén páratlan természeti környezetben helyezkedik el, de a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a közlekedés megkeseríti az itt élők mindennapjait.

Tegyünk most gondolatban egy kirándulást Mártonhegyen! A városrész nevét az itt emelkedő 285 m magas Márton-hegyről kapta, területét délről a Farkasréti temető, dél-keletről Német-völgy, északról az Orbán-hegy és a Jókai-kert Természetvédelmi Terület, nyugatról a Denevér-árok határolja. A városrész gyakorlatilag egy hatalmas zöldövezet, ahol századfordulós villák, elegáns követségi épületek és magas presztízsű lakóházak bújnak meg a rengeteg zöldfelület között.

Tipikusan olyan környék ez, ahol egy-egy lakóházhoz, társasházhoz hatalmas telek tartozik és a soklakásos társasházak errefelé ismeretlenek. Ugyanakkor az M0, M1, M7 autópályák, illetve az 1-es és a 7-es főút, valamint a Hegyvidék Bevásárlóközpont, a MOM Park, a Mammut és a BAH csomópont is elérhető néhány perc autózással. Illetve számtalan nívós oktatási intézmény, nemzetközi iskolák, éttermek és kávézók is megtalálhatók a közelben.

Ha igazán csendes, erdővel övezett, békés helyen kirándulnánk, érdemes végig sétálni a Denevér-árok mentén húzódó Denevér úton, ahol épphogy csak kivillan egy-egy villa, luxusingatlan a sok zöld közül. Milyen jó is lenne itt élni! Milyen jó lenne itt egy villát, vagy akár csak egy villalakást, társasházi lakást birtokolni, ahol igazán meghitt, családias, ugyanakkor elegáns otthonunk lehetne.

Képzeljünk el egy olyan életteret, ahol kevés a szomszéd és egy ősfákkal körülvett zöldfelület biztosítja, hogy kellemes környezetben pihenhessünk a hétvégén és a mindennapi rohanásból hazaérve. Egy olyan otthont, ahol megőrizhetjük a privátszféránkat, ahol a harmónia, az otthonosság a stílussal és az eleganciával kéz a kézben jár.

Mit szólna, ha ilyen helyen élhetne? Egy természetközeli luxusotthonban, ahonnan közeli kijárás van a környező Tájvédelmi körzetbe? Egy villában vagy egy villaparkban, ahol hatalmas telken mindössze 4-6 villa épül, bennük 2-4 lakással? Ha ez az, amit keres, tekintse meg az alábbi videót:


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Egy punkegyüttes képét használták fel a dollárbaloldalozó plakáthoz, Ön szerint fizettek érte?

© 2024 (v2.202102)