Igazi zöld otthonok a Duna-parton!

A mindennapok során egyre többször keressük a zöld megoldásokat, miért is feledkeznénk meg ezekről éppen lakásválasztás során? A Metrodom legújabb lakóparkjának tervezésekor az építészek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a River lakópark a műszaki megoldások, a kialakítás és a helyszín tekintetében is rászolgáljanak a zöld projekt címre. Mit is jelent ez? Energiatakarékosságot, sok-sok növényt és páratlan zöld környezetet, méghozzá a Duna-part XI. kerületi szakaszán.

A Metrodom River lakópark egy frekventált, könnyen elérhető területen épül a fővárost átszelő Duna mentén, a Budafoki úton. Innen néhány perc alatt bekapcsolódhatunk a fővárosi forgatagba, amit később hazaérve magunk mögött hagyhatunk a pihentető környezetnek köszönhetően. A zárt lakópark felszíni közlekedését nem terheli autós forgalom: az épületek alatt kialakított teremgarázsokat az utca felől, a felszín alatt lehet megközelíteni, ezzel biztosítva a lakók nyugalmát a belső sétányon.

A zöld környezet fontos elemei a tetőteraszokon, valamint az épületek aljában 5 emelet magasan kialakított átriumok, amelyeket igen gazdag növényzettel ültetnek be. Az átriumokról nyíló gyalogos sétány, amelyen vizes csobogók, játszótér, valamint jóga és tai chi terasz is található, elvezet a vízpartra nyíló kapuhoz, ahonnan már csak pár lépésre van a Duna. A közvetlen vízparti lokáció lenyűgöző látványt nyújt, a környék így szuper helyszínként szolgál a mindennapi kikapcsolódáshoz. A hosszú séták, az esti kocogás és biciklizés terepe lehet a folyópart, ráadásul a lakópark saját közösségi csónakházának köszönhetően az itt élőknek lehetősége van kajakot bérelni és bebarangolni a Dunát, az egész családdal együtt.

A pihenni vágyókat grill- és közösségi teraszok, kül- és beltéri edzőtermek, valamint szauna is várja a hét bármely napján. A pihenési és sportolási lehetőségek mellett azonban a gyermekes családokra is gondoltak a tervezők. Az A épületben önkormányzati óvoda, míg az E épületben családi bölcsőde kerül kialakításra, amelyek saját udvarral és játszótérrel is rendelkeznek, ezek mellett beltéri játszóház, illetve összesen két játszótér is várja a kicsiket.

Ahogy azt a bevezetőben is említettük, a Metrodom River lakásai rendkívül energiatakarékosak, természetesen a maximális komfort biztosítása mellett. Minden lakás energiatakarékos és környezetbarát Dual Eco hűtő-fűtő rendszerrel, illetve okosotthon rendszerrel van felszerelve, amely garantálja a mindennapi kényelmet és az energiatakarékos fogyasztást. A Metrodom okosotthon rendszere például azt is lehetővé teszi, hogy távolról vezéreljük vagy ellenőrizzük a hőfokot, valamint a nyílászárók állapotát.

Ismerje meg a Metrodom beruházásában megvalósuló River lakóparkot és keresse fel a projekt részleteit a metrodom.hu weboldalon!

A cikk megjelenését a Metrodom támogatta

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)