A béke szigete – nyugodt menedék és önfenntartó birtok a Velencei-hegység lábánál

A Fejér megyei Nadap meglepően sok lehetőséget rejt magában, hiszen a Velencei-hegység és a Velencei-tó közelében található. Mai cikkünkben Nadapon mutatunk be három, külön helyrajzi számon található házat a település központjában, amelyeket egyben, egy hatalmas, önfenntartó birtok részeként kínálnak eladásra.

Az állattartásra és gazdálkodásra is alkalmas, erdőkapcsolatos terület egy vagy több család számára is ideális otthon lehet, de jövedelmező befektetés is válhat belőle. Az ingatlanok most kedvezményesen, telekár alatt vásárolhatók meg, a birtokon található három ház – ajándék.

Az ingatlanok a rendezett sváb falu központjában, a főutcában találhatók.  Szemben étterem, mellette pedig élelmiszerbolt is fellelhető. A településen családias óvoda, orvosi rendelő is működik.  Míg az ingatlanok elhelyezkedése központi, a kertek vége erdőkapcsolatos és a belterület vége is egyben. A kert mögött egy turistaút vezet a Szintezési ősjegyig, Nadap legismertebb látványosságáig. A településről sokan ingáznak a fővárosba, hiszen Budapest mindössze 30 percre, míg Székesfehérvár 20 percre van. Nadap kitűnő fekvése miatt a Velencei-hegységbe kirándulók kedvelt célpontjává vált, emellett egyre jelentősebb lovas és kerékpáros turizmussal bír.

A jelenlegi tulajdonosok egy 1,2 hektáros, önellátásra alkalmas birtokot kínálnak eladásra telekár alatt, amelyen 3 ház is található.  A három ingatlan közül az egyik új, 10 éve épült, 2 lakást foglal magába és azonnal költözhető, míg a másik két ingatlan szerkezetkész, új tetővel és új héjazattal rendelkezik, jelenleg befejezésre vár. A három telek összenyitásából a tulajdonosok egy önellátó gazdaságot létesítettek, melynek köszönhetően az ingatlanok egy tanya-méretekkel megáldott területen fekszenek, mégis a falu központjában. A házak a főutcáról nyílnak, de hátulról az erdő határolja azokat.

A kerttervező által megálmodott parkosított telek dombos-völgyes kialakítása lehetővé tette, hogy a terület legmélyebb pontján egy vízgyűjtő tó-rendszer kapjon helyet. Mellette egy 1000 négyzetméteres pázsitos rét található, amelyet egy íjász pálya lövő fala határol. A telken több, mint 50 termő gyümölcsfa (alma, körte, szilva, korai és kései őszi és sárgabarack, dió, mandula, cseresznye, meggy, ringló, birsalma, gránátalma, stb.), rengeteg bogyós gyümölcs (josta, ribizli, egres, málna, mézbogyó stb.) illetve két, többszáz négyzetméteres veteményes található. A két veteményes közül az egyiken minden évben dinnyés, míg a másikon vegyes zöldség került beültetésre.  A veteményes mellett csirkeól és a nyulaknak kialakított kör-rét helyezkedik el, valamint egy nagyjából 60 különböző tőből álló, korai és kései szüretelésű (azaz folyton termő) szőlő lugas is található.

A terület zöldségből és gyümölcsből több, mint 5 család számára is elegendő mennyiségű bio élelmiszert biztosít. A falusias övezetnek köszönhetően a szárnyasokon kívül ló, kecske, szarvasmarha, ill. más négylábú is tartható, számukra a terület erdővel határos része áll rendelkezésre.

Az egyik ingatlan egy 88 négyzetméteres téglaház, amely 2020-ban új koszorút, tetőszerkezetet és héjazatot kapott. A ház egyterű felső szinttel rendelkezik, és amennyiben nagyobb lakótérre vágyik, hozzáépítéssel maximum 250 m2 alapterülettel még tovább bővíthető.

A 10 éve épült középső ház két szintes és két lakrészből áll, melyek külön bejáratúak. Ez az ingatlan azonnal költözhető. A 150 négyzetméteres ingatlan földszintjén egy zöldpanorámás hálószoba, fürdőszoba, mosókonyha, amerikai konyhás étkező, egy nagy kamra és egy gyönyörű, erdőre néző dupla légterű nappali kapott helyet. A másik – külön bejáratú, jelenleg alkotóműhelyként funkcionáló – lakrész alsó szintjén egy előtér, nagyméretű fürdő, külön WC, két szoba található. Az utcai szobából egy széles lépcső vezet fel az egyterű galériára. Az ingatlan két lakrésze egybenyitható, egy ajtó választja el egymástól őket. Továbbá tartozik a házhoz egy fedett, 55 négyzetméteres kocsibeálló is.

A harmadik ingatlan egy kőalappal rendelkező vályogház, amely 2020-ban alapmegerősítést, új tetőszerkezetet és héjazatot kapott. A ház egyszerűen két lakássá is alakítható, amihez nagy segítség, hogy 2 fürdőszoba is található benne. Jelenleg a nyílászárók cseréje és a homlokzati vakolás zajlik.

Az ingatlanok tökéletes választásnak bizonyulnak azok számára, akik önfenntartásban gondolkodnak, állatokat tartanának és gazdálkodnának, és akár több család összeköltözésére is lehetőséget nyújt. Az erdővel kapcsolatos, csendes, zöld panorámás kert a bio élelmiszereken kívül békét és nyugalmat ajándékoz az ott élőknek. Központi elhelyezkedésükből adódóan a külön helyrajzi számon található házak befektetés céljából is kiválóak, hiszen vendégház, kiszolgáló épület, bolt, kávézó és fagyizó is kialakítható – utóbbi kettő még nincs is a településen. Emellett mintagazdaságként való bemutatásra vagy állatsimogatóval egybekötött élmény-turizmus megvalósítására is alkalmas.

Még több információt és képet találhat az ingatlanokról a www.nadapingatlan.hu oldalon.

 

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

© 2024 (v2.202102)