Mintegy 30 milliárdos hitelt kapott ez a maglódi beruházás

Több mint 82 millió euró (mintegy 30 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a HelloParks, maglódi megaparkjának első három ütemének finanszírozására.   

A maglódi ipari és logisztikai park létesítményeit több fázisban fejlesztik, a soron következő 2. ütem átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik.

Tíz éves futamidőre, összesen 82 millió eurót (hozzávetőleg 30 milliárd forintot) meghaladó értékben biztosít a projekthez hitelt az Erste Bank a Futureal-csoport ipari ingatlanfejlesztő cége számára, a HelloParks Maglód első három ütemének megvalósításának finanszírozására.

A modern kialakítású létesítmények közül az első, 46.000 m2-es épületét (MG1) idén januárban adták át, nem sokkal azután, hogy – az ipari épületek között Magyarországon elsőként – megkapta a tervezési szakaszra (Design Stage) az Excellent minősítést BREEAM New Construction kategóriában. Jelenleg a második, 45.000 m2-es csarnok előkészítése zajlik, melynek átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik, ugyanakkor már folyamatban van a további létesítmények tervezése és engedélyeztetése annak érdekében, hogy a társaság minél gyorsabban ki tudja szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket.

 

A teljes maglódi fejlesztés a tervek szerint egy 46 hektáros területen valósul meg, melyen a jövőben több mint 200.000 m2 raktár- és ipari terület kialakítására lesz lehetőség.

Az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő HelloParks Maglód Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található. A megaparkba elsősorban logisztikai, illetve városi disztribúciót végző szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat várnak, de ki tudják elégíteni a speciális igényeket is.

A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a mindössze másfél éve alapított HelloParks-ra esett. A Maglódon már átadott első épület többek között olyan nemzetközi hálózattal rendelkező cégeknek ad otthont, mint a magyar tulajdonú, több mint 25 éve logisztikával foglalkozó Karzol-Trans, a FoxPost, amely itt alakította ki az országos csomagautomata-hálózatát kiszolgáló központi raktárát, vagy a litván hátterű Bútor1, amely egy 8 országot támogató elosztóközpontot létesített. Az első 46.000 m2-es raktárcsarnoknak már több mint 80%-a megtelt bérlőkkel, és a többi, még szabad területére is előrehaladott tárgyalások folynak.

„Cégünk versenyképességének egyik kulcsa a teljes körű szolgáltatási csomag, ami túlmutat a raktározási funkciókon. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák alkalmazása, nem csak számunkra, de a bérlőink számára is mindinkább kiemelt jelentőséggel bírnak, akárcsak a munkavállalók megtartásánál fontos szerepet játszó élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, ezért a fejlesztéseink megvalósításánál már a tervezés során figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit. A most megkötött hitelszerződés a HelloParks és az Erste Bank között egy újabb állomása a magyar bankpiac egyik legnagyobb pénzintézete és a Futureal-csoport évtizedekre visszanyúló sikeres együttműködésének, és garancia arra, hogy segítségükkel terveinket a legmagasabb szinten tudjuk majd teljesíteni.” – nyilatkozta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

Az Erste Bank több mint 15 éves közös munkája a Futureal-csoporttal újabb mérföldkőhöz érkezett, külön öröm számunkra, hogy a vállalatcsoport új ipari-logisztikai üzletágának legelső finanszírozására az Erste Bankot választotta. A környezetvédelem és fenntarthatóság kiemelt prioritást élvez az Erste Csoporton belül, a tervezett beruházás finanszírozása BREEAM Excellent minősítésével pedig tökéletesen illeszkedik a bank ESG finanszírozási stratégiájába. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Futureal története legújabb fejezetének.” – emelte ki Salamon György, az Erste Bank Hungary Ingatlanfinanszírozási területének vezetője.

A maglódi megapark már elkészült, és a tervezett további négy, egyenként 20-45.000 m2 közötti alapterületű, modern kialakítású létesítményének közös jellemzője, hogy az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások révén szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait, az első épülethez hasonlóan az egyik legmagasabb szintet célozva. A fejlesztés során továbbá kiemelt szempont az élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, mely hosszú távú értéket teremt a partnerek részére. A bérlők kényelmét szolgálja majd a WELL Standard Mind és Community kritériumoknak megfelelően megvalósításra kerülő ParkCenter, mely rövid- és hosszútávra kibérelhető A kategóriás irodahelyiségekkel, HelloCafe-val, catering szolgáltatással is igénybe vehető konferenciatermekkel várja a munkavállalókat.

A HelloParks egyébiránt egy úgynevezett újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével, a HelloParks tehát ún. megaparkokat hoz létre. A cég a Futureal-csoport tagja, ami a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.

Raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

  Raktar.info 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

© 2024 (v2.202102)