Lakást vennél? Segítünk eloszlatni a 4 legnagyobb tévhitet ezzel kapcsolatban!

A lakásvásárlásnak számtalan buktatója lehet, de legalább ennyi tévhit is él róla a köztudatban. Mai cikkünkben a 4 legnagyobb tévhitről szeretnénk lerántani a leplet.

Kész az előzetes hitelbírálat, biztosan kapok hitelt is

Az előzetes hitelbírálatot általában akkor érdemes kérni, amikor még csak keresgélünk az ingatlanok között, éppen azért, hogy megtudjuk, nagyjából milyen értékű lakást lesz majd lehetőségünk megvásárolni. Mivel az előzetes hitelbírálatot a bank nem egy konkrét ingatlanra adja, és ekkor még nem vizsgálják hitelképességünket olyan részletességgel, így nem nyújt 100%-os garanciát arra, hogy megkapjuk-e a hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására, illetve valóban akkora összeget kapunk-e majd, amennyit a hitelbírálatban megállapítottak.

Csak a környék számít, nem az ingatlan állapota

Való igaz, hogy a lokáció sokkal többet nyom a latban, mint az ingatlan állapota, de ettől még nem feltétlenül lesz egy romhalmaz jó befektetés a legjobb környéken sem, még akkor sem, ha potom összegért jutottunk hozzá. Ha többet kell költenünk a felújításra, mint amennyit azzal nyerünk, hogy az ingatlan jó környéken van, még hosszú távon sem biztos, hogy jól járunk egy későbbi bérbeadással vagy eladással.

Ha nincs gyerekünk, nem szempont, hogy jó iskolák közelében vegyünk ingatlant

A jó iskolák környéke befektetési szempontból is fontos. A kiváló iskolák környékén mindig könnyebb eladni a lakásokat, és mindig magasabb áron lehet értékesíteni őket. Ráadásul a jó iskolák környéke általában közbiztonság szempontjából is sokkal jobb, így már csak emiatt is megéri ott ingatlant keresni, függetlenül attól, hogy saját célra, vagy befektetés céljából vásárolunk.

Érdemes tavasszal elkezdeni lakást keresni

A legtöbben tavasszal kezdik a lakáskeresést, ami vélhetően annak is köszönhető, hogy télen, amikor korábban sötétedik, senki sem szeret ingatlanokat nézegetni, arról nem is beszélve, hogy a családoknak, akik iskolaváltás miatt nyáron szeretnének költözködni is ez a legideálisabb időszak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet már korábban elkezdeni keresgélni. Ősszel vagy télen, akár olcsóbban is elcsíphetünk egy lakást, és akár még nyári költözésben is megegyezhetünk az eladóval.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Híreink a háború 786. napján.

© 2024 (v2.202102)