Meseszép birtok telekár alatt, festői környezetben

Álmodott már arról, hogy egy hatalmas birtokon önellátó gazdaságot vezessen, állatokat tartson? Szép álom lenne, de nem akar emiatt egy isten háta mögötti tanyára költözni, és szeretné, ha Budapest is közel lenne? Mutatunk egy egyedülálló lehetőséget festői környezetben!

A Fejér megyei Nadap, ha úgy tetszik Budapest tágabb értelemben vett agglomerációjához tartozik, hiszen mindössze 30 percre fekszik a fővárostól, és 20 percre Székesfehérvártól. A Velencei-hegység festői környezetében fekvő település ráadásul még a Velencei-tótól is mindössze 2 km-re található. Itt, a község központjában bukkantunk egy csodaszép birtokra, mely három, külön helyrajzi számon nyilvántartott telekből áll, így központi elhelyezkedése ellenére kellően nagy ahhoz, hogy itt akár egy önellátó gazdaságot lehessen fenntartani. Ugyanakkor a telkek hátsó része már az erdővel határos, a belterület vége is egyben, míg a birtokon található házak a főutcáról nyílnak, így élelmiszerbolt, étterem, orvosi rendelő, óvoda is fellelhető a közvetlen közelben.

Igen, valóban így van, a három telken ugyanis három ház is található, ennek ellenére az egész birtokot telekár alatt kínálják eladásra. De ne gondoljuk azt, hogy ezért a kedvező árért három bontásra ítélt épületet kapunk majd a telkek mellé ajándékként, ugyanis az egyik ház még csak 10 éve épült, 2 lakást is magában foglal és azonnal költözhető állapotban van, míg a másik két épület szerkezetkész, új tetővel és új héjazattal rendelkezik, befejezésük az új tulajdonosra vár.

Gondoljunk bele, mennyi lehetőséget rejt ez a birtok magában! A rendezett sváb falu a Velencei-hegységbe kirándulók egyik kedvelt célpontja, egyre jelentősebb lovas és kerékpáros turizmussal bír, nevezetessége a Szintezési ősjegy, melyhez a kert mögötti turistaút vezet. A birtokon lévő három épület közül kettőben akár szálláshely, kiszolgáló épület is kialakítható, így a birtok akár állatsimogatóval egybekötött élmény-turizmus megvalósítására, illetve önellátásra, mintagazdaságként való bemutatásra is alkalmas.

A területén lévő több, mint 50 termő gyümölcsfa (alma, körte, szilva, korai és kései őszi és sárgabarack, dió, mandula, cseresznye, meggy, ringló, birsalma, gránátalma, stb.), a rengeteg bogyós gyümölcs (josta, ribizli, egres, málna, mézbogyó stb.), a nagyjából 60 különböző tőből álló, korai és kései szüretelésű (azaz folyton termő) szőlő lugas és a veteményes több, mint 5 család számára biztosít elegendő mennyiségű bio élelmiszert. A veteményes mellett pedig csirkeól és egy nyulaknak kialakított kör-rét is helyet kapott, a terület erdővel határos részén pedig ló, kecske, szarvasmarha tartására is lehetőség van.

A növényekkel beültetett területeken kívül még rengeteg hely van szabadidős tevékenységek számára is. A kerttervező által megálmodott, parkosított telek dombos-völgyes kialakítást kapott, így a terület legmélyebb pontján egy vízgyűjtő tő-rendszer is létesült, mellette egy 1000 nm-es pázsitos rét kapott helyet, amelyet egy íjász pálya lövő fala határol. A telken található épületekben akár kávézó vagy fagyizó is kialakítható, ezek ugyanis még hiányoznak a településről.

A 10 éve épült, azonnal költözhető épület, a másik két ház között helyezkedik el, két szintes, két külön bejáratú lakrészből áll. A 150 négyzetméteres ingatlan földszintjén egy amerikai konyhás étkező, egy erdőre néző dupla légterű nappali, egy zöldpanorámás hálószoba, fürdőszoba, mosókonyha és kamra kapott helyet. A másik lakrész jelenleg alkotóműhelyként funkcionál, alsó szintjén két szoba, nagyméretű fürdő, külön mosdó található, utcai szobájából vezet fel a lépcső az egyterű galériára. A két lakrész akár egybe is nyitható, hiszen csak egy ajtó választja el őket, a házhoz tartozik továbbá egy 55 nm-es, fedett kocsibeálló is.

A két szerkezetkész épület közül az egyik egy 88 nm-es téglaház, mely 2020-ban új koszorút, tetőszerkezetet és héjazatot kapott. A ház 250 nm-rel még tovább bővíthető, egyterű felső szinttel rendelkezik.

A másik szerkezetkész épület egy kőalappal rendelkező vályogház, amely 2020-ban alapmegerősítést, új tetőszerkezetet és héjazatot kapott, jelenleg a nyílászárók cseréje és a homlokzati vakolás zajlik. A házban 2 fürdőszoba is található, így az épületben akár két lakás is könnyedén kialakítható.

Mint látható ez a birtok rengeteg lehetőséget rejt magában, egyszerre funkcionálhat otthonként és vállalkozásként. Ideális befektetés, ha otthonról dolgoznánk, de nem egész nap a számítógép előtt görnyedve, és saját termesztésű, bio élelmiszerekkel szeretnénk ettől a rohanó világtól függetlenedni, önellátóvá válni.

Még több információt és képet találhat az ingatlanokról a www.nadapingatlan.hu oldalon.

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)