Az idei tavasz igazán napos és zöld lesz a Corvin-negyedben

A Corvin-negyed Budapest egyik legnépszerűbb környéke, ahol mindig pezseg az élet. A városrész egyik csendes utcájában azonban sok napsütéssel és sok zölddel köszönt be a tavasz. A Nap utcában épül ugyanis egy társasház, zöld hitellel is megvásárolható, napfényes lakásokkal és sok zöld felülettel.

A belváros pezsgésében élni vagy inkább a kertvárosi zöldövezetbe költözni? Örök dilemma, kivéve, ha a számunkra ideális otthont egy frekventált elhelyezkedésű városrész egyik csendes kis utcájában találjuk meg. Merthogy a legnyüzsgőbb városrészekben is vannak szerencsére ilyen utcák, mint amilyen a Corvin-negyedben található Nap utca is, ahol most a Nap 22 társasház épül.

Persze új építésű projektben akkor éri meg igazán vásárolni, ha valamilyen állami támogatást, kedvezményes hitelt is igénybe vehetünk, akár úgy is, hogy nincs gyermekünk. Erre jelenthet tökéletes megoldást a Zöld Otthon Program kedvezményes hitele, amely a nagy érdeklődés miatt, októberi indulása óta, már március végére majdnem elérte a 200 milliárd forintos keretösszeget, így a bankok behúzták a féket.

Az MNB április 5-én azonban további 100 milliárd forinttal megemelte a keretösszeget, természetesen a feltételek szigorítása mellett. Ugyanis míg korábban minimum BB energiahatékonyságú, új otthon megvásárlására vagy ház építésére lehetett igényelni, ahol az ingatlan primer energiafelhasználásának felső korlátja 90 kWh/m2/év, addig az új szabály értelmében továbbra is megmaradt a BB energiahatékonyság, ám az energiafelhasználás felső korlátját 80 kWh/m2/év értékre csökkentették.

Van azonban egy bökkenő, ugyanis a zöld hitel csak végleges szerződéssel vehető igénybe, amit a legtöbb fejlesztő már csak a projekt vége felé mer bevállalni. Tehát ha zöld hitellel vásárolnánk új építésű lakásban, akkor igen kevés beruházásból válogathatunk. Ez alól jelent kivételt a Nap 22 társasház, ahol már most végleges szerződést köthetünk, és már a társasház alapító okirat is elkészült.

De nézzük, miért érdemes még a Nap 22-t választani! Ahogy már említettük, a beruházás a Nap utcában épül, ahonnan mindössze néhány perc a Corvin sétány, a Corvin Plaza, illetve a 3-as metró és a 4-es, 6-os villamosok megállói. Ezen kívül több egyetem is könnyen elérhető, így befektetésnek is érdemes itt lakást vásárolni, különösen, hogy ezen a környéken a lakások biztos, hogy hosszú távon is értékállóak lesznek, és BB energiahatékonyságuknak köszönhetően is könnyebben kiadhatók.

A csendes utcában épülő társasház további előnye pedig, hogy rendkívül kis lakóközösségű, 7 szinten mindössze 38, zömében teraszos, erkélyes lakást alakítanak itt ki, és a projekt az előírtnál nagyobb zöldfelületet kap majd, így egy nyugodt, békés kis oázis jön létre a város szívében, ahol a tulajdonosok nyugodt környezetben pihenhetnek.

A lakások ezen felül kiváló tájolással és elosztással is rendelkeznek, változatos méretüknek köszönhetően, minden korosztály megtalálhatja itt ideális otthonát. Családok a CSOK-ot, illetve az ÁFA- és illeték-kedvezményt is igénybe vehetik a lakásvásárláshoz, még egy gyermekes család számára tökéletes lakás is épül a beruházásban. A fiatalokat pedig elektromos roller tárolóval és töltőállomással is várják.

A BB energetikai besorolást a lakások kiváló hőszigetelésének, hőszigetelt nyílászáróinak és hőszivattyús hűtés-fűtés rendszerének köszönhetően érik el. Az energiatakarékosságot és a kényelmet pedig tovább fokozza a programozható termosztát, a beépített redőnytokok, az elektromos redőny előkészítés és az okosotthon rendszer előkészítés, ami felár ellenében tovább bővíthető, így igény szerint akár a termosztát, a redőnyök vagy a villanykapcsolók is vezérelhetőek lesznek wifin keresztül.

Az első tulajdonosok 2023 végén költözhetnek, érdemes azonban sietni, ugyanis a lakásokra már most nagy az érdeklődés, különösen ha valaki zöld hitellel szeretne vásárolni.

A cikk megjelenését a Nap 22 társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Ukrajnáról csak a legutolsó sorban, szőr mentén tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

© 2023 (v2.202102)