A 2022-es év nagy visszatérője: az üvegtégla!

Az üvegtégla a 80-as évek slágere volt, s bár kétségtelenül praktikus, más üvegfalak és fényáteresztő térelválasztók kiszorították. Idén viszont újra visszatér, hiszen igaz, hogy vastagsága miatt nem minden helyre ideális, de jó ötlet lehet olyan helyeken, ahol nemcsak a fény áteresztése, hanem a privát szféra megőrzése is fontos, illetve ott, ahol egy falon keresztül szeretnénk fényt beengedni egy helyiségbe, de nincs lehetőség ablak beépítésére.

Ideálisak a fürdőszobában

Természetesen legnagyobb hasznukat a fürdőszobában vesszük, hiszen ez tipikusan az a helyiség, ami nem kaphat nagy ablakot, ugyanakkor ma már egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a fürdőszobán is legyen természetes fény, hogy akár virágokat is elhelyezhessünk itt.

Ebben a rákospalotai házban például van egy kis ablaka a fürdőszobának, de az üvegtéglákon keresztül még több fény jut a helyiségbe.

Az üvegtégla ráadásul épp olyan könnyen tisztítható, mint a csempe vagy bármilyen üvegfelület, és víz is érheti, így ideális a fürdőszobán belüli térelválasztásra, akár az épített zuhanyzó falaként is funkcionálhat.

Egy központi helyen, ahova egyébként nem jutna fény

Sok olyan otthon van, ahol a ház közepén van a nappali vagy a hall, innen nyílik minden más helyiség, így egyetlen ablaka sincsen. Ilyen helyeken is praktikus lehet az üvegtégla beépítése.

Ez a szegedi panellakás például eredetileg kétszobás volt, de a nagyobbik szobát megfelezték, hogy egy külön nappalit és hálót kapjanak, a nappali így középre került és üvegtéglán keresztül kap fényt.

A konyhában is tökéletes

Az üvegtégla a konyhában is nagyszerű megoldás lehet, különösen, ha van egy olyan fal, amely a szomszéd felé néz, de ott is szeretnénk egy kis természetes fényt bejuttatni. Sokan szeretik, ha a mosogatónál van ablak, de ha belegondolunk, hogy az üvegtéglát mennyivel könnyebb takarítani, biztosan inkább mellette tesszük le a voksunkat.

Ennek a csopaki családi háznak az épített konyhájába, a csempével megegyező színű, vidám üvegtéglákat választottak, amelyeket úgy építettek be, hogy kövessék a lépcső vonalát, ebből is látszik, hogy az üvegtégla mennyire sokoldalú megoldást jelent.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bejelentések jöhetnek – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Bejelentések jöhetnek – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Nőtt a drága kabriók iránti kereslet. A tavalyhoz képest fiatalabb és drágább modelleket keresnek a portálon.

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

És egyre rövidebb időt lennének képesek átvészelni, ha elvesztenék állásukat- derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb, első negyedéves közös kutatásából.

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Nagy riadalmat okoztak a 2022-ben elszálló nemzetközi gáz- és áramárak Magyarországon, de a népszámlálási adatok szerint a háztartások harmadában fával fűtenek.

© 2024 (v2.202102)