Dunára néző, hipermodern lakás a XI. kerületben, kedvező áron

Teljes üvegezésű, több irányban is Dunára néző lakóépület együttes készül most a XI. kerületben a Duna partján, közel a Savoya Parkhoz. A négy épületből álló, hipermodern lakótömb már nő is ki a földből, és a piacon megszokotthoz képest kedvező ár-érték aránnyal hódít a vásárlók körében. Ráadásul nem csak pár, de a legtöbb otthon erkélyes és vízre néző!

Itt a tavasz, a nagy elhatározások, az otthonváltás időszaka. Akik modern, nívós újdonságra vágynak, azok számára kerestünk most igazi kuriózumot. Újbudán találtunk egy ritka, itthon egyenesen kuriózumnak számító épületet. E vadonatúj, hipermodern, folyóra néző, erkélyes, emeleti otthonok a Kopaszi-gát vonzásában épülnek fel. Mégpedig Újbudán, a Duna part déli szakaszán.

Egy négy lakótömbből álló, csupa-üveg, igen korszerű épületegyüttes formálódik Kék Duna Rezidencia néven: kettő tizennégy emeletes és kettő tízemeletes magas-ház épül fel, melyből az első már szinte szerkezetkész, de a második alapozása is elkezdődött.

 

A jövő esztendő őszére elkészülő, első házban még bevezető, e környéken és ebben a minőségben kifejezzen jó árnak számító, egymillió forint alatti (!) négyzetméteráron köthetők most még le lakások. De nem árt igyekezni, mert népszerű az ajánlat! Nem is csoda, hiszen, ahogyan emlegettük kitűnő az ár-érték arány. (Alább, képeinken az épülő lakópark, idén, április elején.)

Egyfelől ugyanis Dunára néző, másfelől pedig kis rezsivel épülő, hőszivattyúval fűtött, zöld hitelre is alkalmas prémium lakások minden feltételt teljesítenek, amire csak egy mai vásárlónak igénye lehet.

Akinek nem jutna megfelelő otthon az első házban, az nézzen körül a második ütemben, ez év nyarától már épülő és 2024 őszére befejezni tervezett épületben.

Most a környéken számos építkezés zajlik, de mire a lakások elkészülnek, már az alaposan átalakuló övezet minden előnyét élvezhetik majd az új lakók. Volt már szó róla, de érdemes újra kiemelni: a Kopaszi gáttól kezdődően egészen a Camponáig vadonatúj beépítésű Duna-parti övezet jön létre, eltűnnek a barna mezős, az itt-ott még gyárépületekkel pettyezett részek.

Teljesen új, várhatóan jelentősen felértékelődő környék, környezet alakul ki, a Duna-parton sétánnyal, bicikliúttal, és sok zöldfelülettel.

A Kék Duna Rezidencia elhelyezkedése azért is szerencsés, mert déli irányban már nem épül semmi, zöld park marad a házak mellett, valamint utána kiszélesedik a Duna, ezért nemcsak keleti irányban látható a Dunai panoráma, hanem – különleges módon – a déli irányban a Duna vonalát követve is teljesen páratlan panoráma tárul elénk. Továbbá nyugati irányban a Törley-kastély valamint a Budai hegyek láthatók, melyek szintén gyönyörű miliőt teremtenek.

Lakást nem egy-két évre veszünk, így az sem mindegy mekkora fenntartási költséggel kell majd számoljuk a következő 5-10-15 évben, mert az otthonok kifejezetten alacsony energiafelhasználásra lesznek optimalizálva. Manapság, a várhatóan jelentősen növekvő energiaárak korában pedig nem is pár ezresről beszélünk, hanem éves szinten – lakásmérettől és összehasonlítási alaptól függően – 100-200-300 ezres fűtésköltség spórolásról, ami öt-tíz éves távon már igen szép summát jelent.

Nem is szólva a zöldhitel lehetőségéről, mert a piaci lakáshitel kamatok „elszállása” idején kifejezetten fontos, hogy a nemrég kibővült keretösszegű zöldhitel kamata államilag 2,5 százalékon lett fixálva.

Ezen túl hőszivattyús gépészetre épül a fűtés- és hűtésrendszer, melyek csövezése is egyedi lesz. A szokásos kettő helyett négy csővel működik a fűtés-hűtés, a sokkal jobb hatékonyság és szabályozhatóság érdekében, így természetesen szobánként is megválasztható lesz a hőmérsékletet. Mindennek következtében az új otthonok teljes téli-nyári rezsije igen alacsony lesz.

A cikk Kék Duna Rezidencia lakások beruházójának a támogatásával készült.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

© 2024 (v2.202102)