Napi-cuki: Topi, a Tópark vadkacsa-bébijének viszontagságai és szerencsés megmenekülése

Egy új városközpontnak nem feltétlenül kell a betonról és a szürkeségről szólnia – a Tópark esetén sem! Következzen egy igazi, természetközeli kiskacsás (!) történet a biatorbágyi Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakóparkból.

Jó néhány hónapja történt, de mi sajnos csak most bukkantunk e kedves történetre, ám annyira megtetszett, hogy azt gondoltuk, megosztjuk azokkal az olvasóinkkal, akik még nem botlottak ebbe az igen kedves a sztoriba.

A Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakópark kreatív dizájn díjra érdemes, élő növény-falakkal megálmodott és megépített parkolóháza a jelek szerint nem csak az embereket vonzza. Úgy tűnik, pár hónappal ezelőtt a természet lakóinak is elnyerte tetszését… Több énekesmadár mellett, mint kiderült, egy vadkacsa család is fészkelő helyéül választotta az ide telepített gyönyörű növényzetet…

Egy délelőttön a Tópark munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy valahonnan nagyobbacska fiókák potyognak az értékesítési iroda előtti területre… Hat kiskacsából 5 azonnal csatlakozott is az őket hangosan hívogató kacsamamához, és sorban elsiettek a tó irányába. Egyikük azonban szerencsétlenül érhetett földet, és nem tudott a többiekkel tartani. A kis teremtményt a Tópark munkatársai azonnal gondozásba vették, megitatták, és biztonságba helyezték.

Keresni kezdték a többi fiókát és a szülőket, de azok gyorsan eltűntek szem elől. A véletlenek szerencsés egybeesésének köszönhetően, egy éppen erre járó hölgy, aki kutyáját rendszeresen a tó mellett kiépített sétányon és a környező mezőn sétáltatja, az egyik madárvédő társaság tagja.

A hölgy magához is tudta venni a kis tollas jövevényt, azonban a kacsamama keresését nem adták fel.

A Tópark lakóközössége egyesült erővel fogott össze, és indult el a tó környékén több irányba, hogy megtalálhassák az elveszett kiskacsa családját. Nem sokkal később sikerült megtalálni a kacsamamát, aki vidáman fogadta elveszett gyermekét.

A történetből látszik, hogy az itt élő emberek közösséget alkotva, egymással összefogva milyen nagy dolgokra képesek. A kis vadkacsa fiókának a Tópark munkatársai a Topi nevet adták.

Nem csupán a kedves kiskacsákra kíváncsi, hanem esetleg lakást, üzlethelyiséget vagy irodát keres az ország legmodernebb, legmenőbb budai-agglomerációs városközpontjában?

Nézzen szét a Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakópark kínálatában!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak.

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

A Nébih fújt riadót, olyasmi került a tésztába, aminek nem szabadna.

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

© 2024 (v2.202102)