Csodálatos dunai körpanoráma Dél-Budán: ne maradjon le!

Az infláció, illetve a háború okozta gazdasági bizonytalanság elől egyre többen „mentik” minőségi, jellemzően egy csodálatos luxusingatlanba pénzüket a tehetősek. Így hát egyre fogynak azok az ajánlatok, amelyek – a piachoz képest – korrekt áron igazi minőséget, különlegességet nyújtanak. Ilyet új házakat mutatunk most Dél-Budán, amelyek a különleges parti panoráma és a hatalmas üvegfelületek mellett modern, fenntartható, „zöld” gépészetet is kínálnak, többek közt az esővíz is felhasználásra kerül.

A fentiek ismeretében kifejezetten keresni kell manapság a jó ajánlatokat, hiszen egyre kevesebb építkezés indul. Ezúttal azonban kitűnő helyen, első osztályú minőségben, ennek dacára kifejezetten korrekt árfekvésben bukkantunk most Dél-Budán, a Duna-parton egy már látványosan épülő top-lakóparkra.

A képeket elnézve nem is csoda, hogy a projekt első ütemében már az otthonok nagy része elkelt, így nem árt igyekeznie annak, aki a négyből az első épületben szeretne egy menő új lakást kifogni.

Itt, a XI. kerületben (a XXII. kerülethez közeli részen), a jól ismert Savoya Parktól pár lépésre sorra számolják fel a korábbi ipari telepeket, és a Dunapart hipermodern házakkal épül be. Az új „lakónegyed” egészen a Kopaszi-gáttól kezdődik és az említett Savoya parkig húzódik.

Itt a parti sétány meghosszabbodik déli irányba, két méter szélességben, valamint az Eurovelo 6-os számú nemzetközi bicikliút újabb fontos szakasza is itt, a Duna mellett fog futni, mintegy 3 méter szélességben (a képek az építkezésről készültek a közelmúltban).

Itt, ezen a korábban parlagon lévő parti területen, a házgyártól és a Volánbusz pályaudvartól délre, a Duna-part sétánya és a bicikliút mögött, a Fibula utca végén, azaz csupán pár méterre a Duna-parttól épül egy négy magas-házból álló, nagyon modern látványt nyújtó épületegyüttes, a Kék Duna Rezidencia (lásd képeinken is).

Nagyon is ajánlható annak ez a hely, akik nagyon modern, vízre néző, várhatóan kifejezetten értéktartó-értéknövelő otthonokat keresnek, akár saját célra, akár befektetésre-kiadásra. A fejlesztő szerint a bevezető ár is igen csábító, hiszen a pár utcával északabbra található, vagy Angyalföldön kínált, hasonló adottságú és efféle pari panorámával bíró lakásokhoz képes továbbra is 20-30 százalékkal olcsóbban kapható itt otthon, pedig a kivitelezés igen nívós lesz – de ne rohanjunk ennyire előre.

Az építtető már a második ütemet is építi, lassan pedig a harmadik előkészületei is elkezdődnek. Az első ház elkészülte jövő év őszén várható, így a 2022 tavaszi kedvezményeket érdemes kihasználni!

Érdekesség, hogy a környéken a szomszédos egykori gyárterületre is épül már lakópark, továbbá nemsokára kezdődik egy új beruházás: a Csepelt Újbudával összekötő Galvani híd épül majd fel. Ez pedig azt jelenti, hogy várhatóan a Duna túlsó partjának ma még részben ipari jellegű látképe is alaposan megváltozik, a túloldalt is parkos, városias lesz a környék.

Íme tehát az elképesztő folyóparti kilátással bíró parti lakópark a XI. kerület határáról: ez a Kék Duna Rezidencia.

Itt már az első ház szerkezete áll, ütemesen halad az építkezés, ami jövő ősszel érhet a befejezéshez.

Ez a lakópark összesen négy tömbből áll majd, és különlegessége, hogy ezek a házak lesznek itthon az első lakóépületek, melyek teljes üvegezéssel épülnek, méghozzá természetesen úgy, hogy az otthonokba külső szemlélők ne „leshessenek be” az utcáról vagy akár a szomszédos épületekből. Ugyanakkor egyúttal bentről kifelé a Duna, és a gyönyörű kilátás a lakások legtöbb pontjáról látható, élvezhető legyen.

Mivel, mint láttuk, ritkaságokról van szó, továbbá, mondhatjuk úgy, még mindig egyfajta „bevezető áron” kaphatók, így nem csoda, hogy már a 2024 őszén elkészülő második (történetesen az A jelű) épület lakásai is rohamosan fogyóban vannak – nem árt tehát mielőbb megnézni azokat!

Természetesen az először elkészülő 84 otthonos B épületben már alig van szabad lakás, melyek lényegében már tavaly és idén év elején, különösebb reklám nélkül is elfogytak.

Ahogy említettük, a második ütemben, a most alapozásra kerülő és 2024 őszére elkészülő házban lesz inkább többnyire szabad lakás.

Fontos érdekesség, hogy lényegében minden lakást az alapoktól kezdve úgy terveztek meg, hogy legalább egy helyisége vízre néző legyen. A szakértők számításai szerint a vízre közvetlen panoráma bizony jelentős, akár 25-30 százalékos értéknövekedést jelent a hasonló, de vízi kilátással nem rendelkező otthonokhoz képest. És a mai árak – nagy valószínűséggel – tovább is fognak emelkedni.

Idén, az energiaárak is jelentősen „elszálltak”, kit tudja, hogy a lakossági piacra milyen hatásokkal lesz. Így nagyon lényeges, hogy a Kék Duna Rezidencia lakásaiban az energiatakarékosságot nem mindennapi mérnöki munkával, egyedileg megtervezett hőszivattyús gépészet teszi teljessé. A rendszer télen fűt, ám nyáron hűt is – ami ki is válthatja a drága klímát. Továbbá: szabályozható is, és az automatikák révén hatékonysága jóval magasabb egy átlagos mai rendszerhez képest.

És ez még nem minden: a telken a kert öntözése , valamint a WC-k öblítése kút és esővíz felhasználással történik. Továbbá vízporlasztós szaniterek kerülnek beépítésre a fürdőszobákban, ez szintén a víz fogyasztás mérséklése miatt.

Ugyancsak érdekesség, hogy még szellőzés is egyedi. Az ablakok, illetve a központi szellőzés úgy van kialakítva, hogy a levegő kicserélődjön, de télen a lehető legmelegebb levegő áramoljon a lakásokba, tovább fokozva a fenntarthatóságot; és kímélve a pénztárcát, hiszen egy átlaglakás fűtési-hűtési rezsije kevesebb, mint 20 ezer forint lesz.

És ha mindez még nem lenne elég, a lakópark fejlesztői a gyerekekre is kifejezetten gondoltak: a legfiatalabb generációkra való odafigyelés szempontjából fontos, hogy a gyermekek biztonságára külön odafigyeltek. Ennek érdekében a telken belül kert és kerékpárpálya kiépítése történik, tehát úgy lehetnek levegőn a nagyobbak, hogy a szülők közben a lakásban maradnak.

Az írás a Kék Duna Rezidencia lakóparkot értékesítő beruházó a támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij aláírta: felpörgeti a mozgósítást Ukrajna

Zelenszkij aláírta: felpörgeti a mozgósítást Ukrajna

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Félelmetesen nagyot villantott a TV2 - ekkora duplázást rég láttunk

Félelmetesen nagyot villantott a TV2 - ekkora duplázást rég láttunk

A 15. héten szakadék keletkezett a csatornák közt a nézettségi adatokban.

Csúszik lefelé forint, vészesen közeleg egy határkő

Csúszik lefelé forint, vészesen közeleg egy határkő

Rossz hírünk van: egyre közelebb a 400-as szint.

Az államtól jöttem, és segíteni akarok: rémisztő mondat, de a kibervédelemben most igaz - Klasszis Podcast

Az államtól jöttem, és segíteni akarok: rémisztő mondat, de a kibervédelemben most igaz - Klasszis Podcast

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak. De segíthet ezen a szabályozás? Klasszis podcast.

© 2024 (v2.202102)