Üdítő színekkel köszöntjük a nyarat!

Itt a nyár, ideje új színekkel felfrissítenünk otthonokat. Az idei nyári trend igazán üdítő, élettel teli színeket tartogat számunkra. Mutatjuk őket!

Narancs és korall

A narancssárga és a korall igazi meleg, napsütötte színek, amelyek a nyarat idézik. A narancs teli van energiával, ezért hálószobába nem ajánljuk, de a nappaliban vagy a teraszon tökéletes lehet. A jóval visszafogottabb korall viszont hálószobába is ideális választás különösen, hogy remekül mutat például tengerészkékkel, ami szintén a nyarat idézi.

Kobaltkék

Annak ellenére, hogy a kék hideg szín, a kobaltkék mégiscsak egy élettel teli árnyalata. Használhatjuk akár a szabadban, választhatunk például párnákat a kerti bútorra ebből a színből, de a konyhában is remekül mutat.

Ennek a pilisborosjenői családi háznak a fürdőszobájában például a mosdószekrényt festették ilyen színűre, itt látszik, mennyire remekül passzol a smaragdzöldhöz.

A napsütötte sárga

A sárga a napfény színe. Mi is jellemezhetné ennél jobban a nyarat? Vidámságot hoz otthonainkba, ideális kiegészítő az egyébként semleges színű enteriőrökbe. Érdemes mellé még a vele kontrasztban álló kéket is választani.

Ennek a nagykanizsai lakásnak az alapvetően semleges színű nappalijába például kék kanapét választottak, a kanapé mögötti falat sárgával emelték ki, és a kanapé sárga ágytakarót és díszpárnákat is kapott.

Halvány szürke

Ha idegenkedünk az élénk árnyalatoktól, illetve szeretnénk a lakást a nagy melegben kicsit optikailag is lehűteni, akkor jó választás a világos szürke, ami minden stílushoz remekül passzol és sok élénk színnel is remekül kombinálható.

Ennek a II. kerületi családi háznak az egyik hálószobájában is kapott néhány élénk színű kiegészítőt.

Égszínkék és tengerészkék

Ha van szín a sárgán kívül, ami egyértelműen a nyarat jelenti, akkor az az égszínkék, hiszen ez az árnyalat tükröződik vissza a tengerek, tavak vizében is. Vidám, mégis rendkívül nyugtató hatású szín, így ideális lehet például a hálószobába.

A tengerészkék pedig örök nyári sláger, ami igazi tengerparti hangulatot idéz. Remekül mutat például az égszínkékkel és fehérrel kombinálva is. De szuper párost alkot a már említett korallal vagy a piros-fehér, sárga-fehér csíkos anyagokkal.

Lime

Ha kedveljük a sárgát, a korallt, a narancsot. A lime szín frissességét is szeretni fogjuk. Ideális választás semleges színű helyiségekbe. A halványszürkével különösen jól mutat.

Ciklámen

A ciklámen egy igazi trópusi, meleg árnyalat, ami szintén remek kiegészítője lehet egy semleges árnyalatú szobának. Érdemes akár egy kisbútorból ilyen színűt választani, ami így a helyiség fókuszpontja lehet, és hozzá hasonló árnyalatú kiegészítőket választani.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)