Meseszép házak meseszép vidékről: a Balaton-felvidéken jártunk!

A Balaton-felvidék hazánk egyik legmesésebb tája, amit nem véletlenül „magyar provence”-ként is emlegetnek. Ezen a csodaszép vidéken egyre népszerűbb nyaraló ingatlant vagy akár második otthont vásárolni, különös tekintettel arra, hogy a meseszép tájon kívül a meseszép házak is a környék jellegzetességei közé tartoznak. Mai cikkünkben ilyen házakból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Több, mint 150 éves, gyönyörűen felújított ház, sétatávolságra a Kinizsi vártól

Nagyvázsony nevezetessége a Kinizsi vár, a várat körülölelő, történelmi múltat idéző utcák egyikében áll ez az 1854-ben épült ház, mely maga is egy darabka történelem. Az ingatlan 2005-ben esett át komplett felújításon, melynek során a régi értékek megőrzésére és a 21. századi élet követelményeinek megvalósítására is törekedtek. A telken a főépületen kívül egy vendégház is található, az ingatlan turisztikai célú befektetésnek is kiváló.

Vöröskő alapra épült, kúria jellegű ház Kővágóörsön

Kővágóörs azon Balaton-felvidéki települések közé tartozik, mely a hozzákapcsolt Pálköve révén egy kis Balaton-parti szakasszal is rendelkezik. A csodaszép település központjában, egy csendes zsákutcában áll ez a több, mint 100 éves ház, melyet gyönyörűen felújítottak. A ház éke a boltíves veranda. A telken egy teljesen vöröskőből épült melléképület is található, melyből vendégház is kialakítható.

800 éves malom alapjaira épült ház Pécselyen

Egy 1200-as években épült pécselyi malom maradványaira épült ez a turisztikai célra is jól használható ingatlan, a település központjából a Zádor-vár irányába kifelé haladva, zöldövezetben, a Kéktúra útvonala mellett. A telken egy patak is átfolyik, a tetőtéri nappaliból egy teraszra léphetünk ki, mely panorámás a Pécselyi-medencére és ahonnan a távolban a Balatont is megpillanthatjuk. A pinceszinten, a korábbi malomárokban egy wellness részleg kialakítása kezdődött meg, melynek befejezése az új tulajdonosra vár. A nappali dísze a cserépkályha, a konyhában egy csikótűzhely is helyet kapott.

Több, mint 200 éves ház a Káli-medence szívében

Szentbékkálla a Káli-medence északi részén, a híres kőtenger közelében helyezkedik el. Itt található ez az 1780-as években épült ház, melyet a mai kor igényei szerint modernizáltak. A műemlék besorolású házban 3 szoba, konyha, fürdőszoba, mellékhelyiség és kamra kapott helyet, az ingatlanba ipari áram is bevezetésre került. A házban korhű bútorok is helyet kaptak, melyek a vételár részét képezik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)