6 hiba, amit érdemes elkerülni, ha most adnád el a lakásod

Az ingatlaneladás életünk egyik legnagyobb döntése, nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és mennyiért sikerül értékesítenünk házunkat, lakásunkat. Több hibát is elkövethetünk, ami befolyásolja az eladás sikerességét, ezek közül gyűjtöttük össze a 6 legfontosabbat, amit érdemes elkerülni.

Nem készítjük fel az ingatlant az eladásra

Egy lakást nem lehet egész egyszerűen csak úgy eladni, hogy most azonnal készítek pár fotót és feladok egy hirdetést. Az ingatlant először fel kell készíteni, hogy a lehető legpozitívabb oldalát mutassa a potenciális vevők számára, a felkészítés alatt azonban nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell például kompletten felújítani az egész házat, de ami alapvető, hogy legyen az ingatlanban rend és tisztaság. Ehhez bizony selejtezni is szükséges, sőt érdemes a személyes tárgyak jó részét is inkább elpakolni, hogy az érdeklődők minél inkább el tudják képzelni magukat az ingatlanban.

Frissen felújított lakás teljes berendezéssel, Miskolcon

Nem javítjuk az alapvető hibákat

Bár kétségtelen, hogy nem kell teljes felújítást csinálni ház eladás előtt, azért olyan hibákat, mint a csöpögő csapok, lötyögő kilincsek, kiégett villanyégők cseréje, érdemes megcsinálni, mielőtt érkeznek az érdeklődők.

Nem foglalkozunk az ingatlan külső megjelenésével

Az érdeklődő vevők először azt fogják látni, hogy hogy néz ki a kerítés, a kocsi bejáró, a kert, a ház kívülről. És ugye, mint tudjuk mindig az első benyomás a legfontosabb, ezért nyírjuk le a füvet, gazoljunk, legyen rendezett a kert, szép állapotú a kerítés, a kocsibeálló.

Belső kétszintes, felújított lakás Nyíregyházán

Nem foglalkozunk a kellemetlen szagokkal

Ha bent tartunk kisállatot, dohányzunk, vagy esetleg egy örökölt ingatlant szeretnénk eladni, ott előfordulhatnak olyan szagok, amiket mi már nem is érzünk, mert megszokta az orrunk, a vevők számára azonban kellemetlenek lehetnek. A szagok eltüntetésének legegyszerűbb módja, ha a lakástextileket kimossuk, a szőnyegeket, kárpitozott bútorokat szőnyegtisztítóval áttakarítjuk. Ezen kívül még a lefolyókból jöhet kellemetlen szag, érdemes ezeket is karbantartani.

Újszerű lakás Szeged belvárosában

Nem a megfelelő áron hirdetünk

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy túlárazzák eladó ingatlanukat. Kétségtelen, hogy a saját otthona mindenki számára nagyobb értéket képvisel, és szeretné mindenki a lehető legmagasabb áron eladni ingatlanát, de egy reális ár megadásával sokkal többet nyerhetünk. Meg lehet nézni, hogy más hasonló ingatlanokat mennyiért hirdetnek a környékünkön, ez azonban tévútra vihet, hiszen nem jelenti azt, hogy a másik hirdetőnek sikerül is majd azon az áron eladnia ingatlanát. Valamivel pontosabb képet kaphatunk, ha információt szerzünk arról, hogy egy hasonló ingatlant mennyiért sikerült eladni a környékünkön a közelmúltban. Azonban még ilyenkor is figyelembe kell venni rengeteg apró tényezőt, ami annak az ingatlannak az árát pozitív irányba befolyásolhatta, a mi ingatlanunkból azonban hiányzik.

Nem figyelünk az apró részletekre az ajánlatokban

Ha reális áron hirdetjük meg az ingatlanunkat, több ajánlatot is kaphatunk. Elsőre észszerűnek tűnhet a legmagasabb árat ajánló vevőt választani, de aki sokat ígér, az általában vár is cserébe valamit. Például a pénzéért cserébe elvárja, hogy bizonyos javításokat még elvégezzünk a házon, vagy azonnal költözne, vagy csak később tud fizetni, esetleg csak akkor vásárolna, ha a saját ingatlanát már eladta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

© 2024 (v2.202102)