Sashegy: elegáns, panorámás ház, sok lehetőséggel a XI. kerület egyik kiemelt helyén

Csendes utcában szuper-panorámás családi házra leltünk a XI. kerület talán legjobb részén, Sashegyen. Mutatjuk ezt az igazi, két generációnak, vagy cégközpontnak is kitűnő ékszerdobozt, egy igazán hangulatos télikerttel!

Tudta Ön, hogy a XI. és a XII. kerület határán elterülő Sas-hegy, és az arról elnevezett, XI. kerület részét képező Sashegy városrész elnevezése valójában egy réges-régi rossz fordítás, egy elhallás kapcsán keletkezett.

A Sas-hegy neve eredetileg még Mátyás király korában Nemes-hegy volt, mert ezen a vidéken húzódtak a nemes urak szőlő-birtokai, míg a polgárság szőlőskertjei a szomszédos Polgár-hegyen terültek el. A két szőlőhegyet a budai német polgárság így is nevezte Adelsbergnek azaz Nemes-hegynek, és Burgerbergnek, vagyis Polgárhegynek.

Külföldön keresel nyaralót? Vagy csak lakást/nyaralót hirdetnél? Olvasd el ezt a cikkünket!

Erre az 5 dologra figyelj, ha külföldön vennél nyaralót!

Az 1830-as évektől kezdődően, a reformkori nyelvújítási láz részeként, Döbrentei Gábor és baráti társasága igyekezett a budai német helyneveket vissza-magyarosítani. (Képünkön a Sashegy a XIX. század közepén.)

 

A visszamagyarosítás során az 1847-ben tartott dűlőkeresztelő alkalmával két helynevet tévesen tükör-fordítottak, amik közül az egyik a Sashegy, míg a másik Zugliget volt. Úgy tartják, hogy a német Adelsberg helyett az erős akcentussal beszélő budai sváboktól az előbbihez igen hasonló hangzású Adlersberg megnevezését vették alapul Döbrenteiék és így lett a Nemes-hegy elnevezés helyett a német tükörfordításából Adlerberg, azaz Sashegy…

Ez a környék azonban nem csak a régi korokban volt felkapott, keresett, hanem ma is az.

A Sashegy ma, távolabbról

A budai ingatlanpiacon ritkán elérhető, kifejezetten keresett helyszínen kínálja vételre ezt az egyedi panorámával rendelkező épület-együttest (két, különálló családi házat) egy hirdető. A rendkívül elegáns környék mellé azonban csend és szép kilátás is társul, hiszen a ház átmenő forgalomtól mentes, csendes utcában található.

Két teljesen önálló házból áll tehát az ingatlan, így remek lehetőségeket rejt, akár két család számára is elegendő helyet kínál. A ház – oldalanként – nagyjából 233 plusz 233 négyzetméternyi lakóteret és kiszolgáló helyiséget kínál. Házanként 5 szoba, több vizes helyiség, és két autó számára is elegendő zárt garázs található benne, továbbá egy meghitt télikert!

A telek is kellően tágas, 935 nm-es, továbbá nagy előnye, hogy enyhén lejt dél-keleti irányba, nem szabályos alakú, és remek panorámával bír.

Ám a budai, hegyvidéki miliő, a kilátás, a csend és a madárcsicsergős zöldövezet ellenére nem a város szélén vagyunk: a belváros mindössze 20 percen belül elérhető, azonban minden fontos és lényeges bevásárlási, intézményi lehetőség megtalálható 3-10 percen belül a szűkebben vett környéken.

Jöjjön, nézze meg ezt, a Sashegy városrészben igen ritkának számító, egyedülálló ajánlatot. A lakás cél mellett akár egy elegáns vállalati központ is elképzelhető itt, illetve pusztán befektetési célból is elgondolkodtató egy ilyen nívós ház megvásárlása.

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Viktor reménykedik:  "Alexandra jól halad, néztem a számokat"

Orbán Viktor reménykedik: "Alexandra jól halad, néztem a számokat"

A fővárosban folytatódott a Fidesz-elnök, kormányfő kampánykörútja.

Komoly bevásárlással született meg Magyarország legnagyobb irodaportfóliója

Komoly bevásárlással született meg Magyarország legnagyobb irodaportfóliója

Az elmúlt évek legfontosabb ingatlanpiaci eseményei között említhetjük a CPI Hungary vállalatfelvásárlásait.

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Tavaly a 2022-höz hasonló mértékű veszteség jött össze, de folytatják a hálózat bővítését és a magyar kkv-k termékeinek bevonzását. 

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Bezárta mindkét fióktelepét a leggazdagabb magyar által tulajdonolt 2Rule sportruházatot forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt.

© 2024 (v2.202102)