Legyen saját tavad! Kiváló lehetőség Budapest agglomerációjában!

Szigetszentmiklós Budapest agglomerációjában található, csupán fél órára a fővárostól. Ebben a városban vált eladóvá egy bányató, mely alkalmas lehet szabadidős tevékenységek végzésére, mint például horgászás, csónakázás. A tó szép, csendes környezetben, kiválóan megközelíthető helyen található, turisztikai célra ideális.

A elérhető Pestről a Szigetszentmiklós-Csepel lehajtótól autóval 10 perc alatt. Emellett az M0 autópályától légvonalban 2 kilométerre, közúton 5,5 kilométerre helyezkedik el. A tó a hajdani “Szigetszentmiklós-kavics” nevű bányatelken folytatott bányászati munkálatok során létrehozott bányató. A bányászati tevékenységet azonban 2012-ben felfüggesztették és 2015-ben a területet beterítő bányatelek is törlésre került.

A szinte téglalap alakú, nyugati oldalán két benyúló félszigettel. Vízfelülete 19,5 hektár, víztérfogata 839.900 köbméter. A tófelszín legnagyobb szélessége körülbelül 350 méter, maximális hossszmérete pedig 590 méter. A bányatónak felszíni vízfolyással nincsen közvetlen kapcsolata, a vízfelületre eső csapadékon kívül a tó vizét felszín alatti talajvíz táplálja.

A tó partja sűrű növényzettel benőtt, a tájrendezés után a növényvilág  a partszakaszt birtokba vette, a természetközeli állapot a tó teljes kerületén jelen van. A parti rézsűk műszaki-biztonsági szempontból teljesen biztonságosak. Az átlagos vízmélység 4,3 méter, azonban a legmélyebb pontja a bányatónak több mint 7 méter. A tó üzemeltetése szempontjából a tófenék egyenletlensége nem jelent hátrányt, tökéletesen megfelelő környezetet biztosít a vízi élőlények számára.

A rengeteg lehetőséget rejteget magában sportolási és szabadidős  tevékenységek terén. Kiváló befektetés csónakázótó vagy horgásztó kialakítására, a helyiek körében már jelenleg is közkedvelt és aktív horgászati helyszín. A közeli lakóterületek folyamatosan bővülnek, így akár ideális lehet egy szabadidőpark létrehozására is a terület.  Szigetszentmiklós építési szabályzata szerint jelenleg a tó nem beépítésre szánt terület, de a településrendezési terv módosításával a tervezett fejlesztésnek megfelelően változtatható.

A tó délnyugati  oldalán az elektromos hálózat elérhető, további közmű nincs az övezetben.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Országosan a legtöbb megyében és a főváros nagy részén is kitartanak az eladók az árak mellett, szinte alig engednek 2-3 százalékot. Kelet-Magyarországon viszont nőtt az alku mértéke.

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Erre és még sok más kérdésre keresték a választ legújabb Klasszis podcast műsorunkban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Székely Sarolta felelős szerkesztő.

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben.

Többségi részesedést szerez a Tiborcz István társtulajdonában lévő Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt.-ben

Többségi részesedést szerez a Tiborcz István társtulajdonában lévő Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt.-ben

A Gránit Bank Zrt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltatóban.

© 2022 (v2.202102)