Tombol a nyár, de a költözés nem várhat!

Akinek a költözés mostanában esedékes, annak érdemes most körülnézni. Különösen, hogyha Pest egyik legjobb környékén, Angyalföldön szeretne lakni. Rövidesen elkészül az a menő ház-pár, amelyet most bemutatunk.

Aki mostanában sokat gondolkodott a költözésen, és meg is van az anyagi, illetve hitel-lehetősége a döntésre, annak nem érdemes tovább haboznia, hiszen az árak emelkedni kezdtek, a hitelek pedig drágábbak lesznek. Így hát mostanság van szinte az „utolsó jó lehetősége” azoknak, akik új otthont keresnek maguknak.

A pesti oldalon – a felmérések szerint – tízből 7-8, új lakást kereső pár vagy család első említései közt szerepel a XIII. kerület, mint költözési célpont. Ez nem is meglepő, hiszen itt épül messze a legtöbb új lakás, e sztár-kerület arculata változott a talán a legjobban az elmúlt évek során. A belsőbb részek talán már picit zsúfoltabbak is, ám a Rákos-patak melletti, kifejezetten zöldövezeti területek remek alternatívát jelentenek a kerületben keresők számára.

Innen hoztunk most egy kitűnő tippet: a Tahi utcából, a Béke úttól pár lépésre az Uptown társasházak első és második üteme „személyében”. Valljuk meg, hát nem jobb zöld környezetben, a természethez közel élni, mint a belváros ház-rengetegében. Különösen, ha szuper, kötöttpályás közlekedéssel egy szempillantás alatt elérjük az egyes villamos vonalát vagy mondjuk a Lehel-csarnoknál lehetünk.

Különösen a jó levegőt és az aktív életmódod kedvelőknek ajánlható ez a környék, amely „elbújásra”, sétára, kocogásra és számos szabadidős tevékenységre ideális zöldövezetben. Itt tehát úgy lehetünk közel a természethez, hogy nem kerülünk túl távol a nagyváros nyüzsgéstől, az ott megszokott kiváló bolti, intézményi ellátottságtól, sőt…

Most azoknak hoztuk tehát ezt az angyalföldi tippet, akik környezetkímélő, azaz igen alacsony energiaköltséggel fenntartható új otthont keresnek. Itt a XIII. kerületben a Rákos-patak parthoz és magas fákhoz közel, nagy zöldfelületek közelében, két ütemben épülő Uptown lakóparkot ajánljuk a környezettudatos vásárlók figyelmébe.

Az első ütem idén őszre elkészülhet, ám a második ütem lakásainak befejezése sincsen messze, hiszen 2023 tavaszán várható, így az első ütem 84 lakása mellé így további 92 lakás is épül. Fontos, hogy a vételár mindössze egytizedének befizetésével „rögzíthetjük” most az új lakásunk árát, melyet csak a 2023-ban várható átadás során kell kifizetni – a második ütem esetén –, ami óriási előnyt jelent – különösen a mai, inflációs környezetben.

Kifejezetten vidám, fás-bokros, kertvárosias, természet közeli zöld részen, a Rákos-patak mentén épül tehát az Uptown épület páros, egy igen kellemes, zöld és valódi kertvárosias környéken. ott, ahol megújult patak-környéke is, ahol újonan kialakított, hangulatos és sporteszközökkel, pihenőhelyekkel és modern közvilágítással is ellátott patakparti parkban sétálhatunk, kocoghatunk, kerékpározhatunk. Továbbá a gyerekek sem betonozott, unalmas városi játszóteret, hanem sok-sok zöld felületet kapnak, a felügyeletet igénylő kisebb csemetéknek pedig megépül az Uptown házak zárt, modern belső kertje.

A fejlesztő is sok esetben az aktív életmódot hangsúlyozza, mert hát a Rákos-patak mellett sportpályát, uszodát és fitnesz centrumokat is találunk.

Minden modern elképzelést bőven kielégítő, új, 84 lakásos társasház tehát már mindjárt elkészül és a 92 lakásos „párja”, a jövőre elkészülő második ütem is megújuló energiaforrást, hőszivattyút használ, amely a téli fűtést nagyban segíti és kevesebb rezsit kell fizetni.

A lakóparkban 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legideálisabb megoldást. Az első ütem mintalakásai – időpont egyeztetést követően – személyesen is megtekinthetőek.

A környéken van továbbá Aldi, CBA, Penny Market, továbbá posta, rendelők és éttermek. Nem is szólva a számos sportolási lehetőségről, többek közt igen közel van ide a Fáy utcai Oxygén Wellness, továbbá az Angyalföldi Sportközpont. Ezen túl: kevesebb mint negyedóra sétára találhatók ide profi, bérelhető focipályák, valamint az vízi sportok kedvelőnek az új Duna Aréna és a Dagály Fürdő is szinten a szomszédban van.

A Cikk az Uptown társasházak fejlesztője, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, miért kapott a nyakába bírságot itthon a Ryanair

Kiderült, miért kapott a nyakába bírságot itthon a Ryanair

A hatóság szerint nem is neki kell adóznia.

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Országosan a legtöbb megyében és a főváros nagy részén is kitartanak az eladók az árak mellett, szinte alig engednek 2-3 százalékot. Kelet-Magyarországon viszont nőtt az alku mértéke.

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Erre és még sok más kérdésre keresték a választ legújabb Klasszis podcast műsorunkban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Székely Sarolta felelős szerkesztő.

© 2022 (v2.202102)