Kerti medencére vágysz? Mutatjuk, mit érdemes tudni!

Közeleg az év legforróbb időszaka, amikor csakis a lubickolás hozhat enyhülést. A puhafalú és fémvázas medencéknek köszönhetően bárki számára elérhető ez a fajta hűsölés; ezek a termékek megfelelő alternatívái lehetnek a sokkal költségesebb épített medencéknek.

Mit kell tudni a puhafalú medencékről?

A puhafalú medencék alapváltozatnak tekinthetők, amelyeknél aligha találhatunk egyszerűbben felállítható megoldást. Csupán megfelelő méretű sík területre van szükség; minden oldalon maradjon legalább fél méter szabad tér. Kiterítést követően levegőt kell pumpálnunk a léggyűrűbe, ami majd az egész medence stabilitását fogja biztosítani. A gyűrű felpumpálását követően megkezdődhet a medence feltöltése.

A puhafalú kerti medencék között babamedencéket, illetve gyermekek és felnőttek számára is élvezhető változatokat találhatunk. Minél nagyobb űrtartalommal rendelkezőt választunk, annál nagyobb mozgásteret kapunk, persze nagyobb szabad térre is szükségünk lesz.

Az ilyen jellegű kerti medencékkel kapcsolatban el kell mondani, hogy az oldalfaluk és a léggyűrűjük relatív sérülékeny anyagból készül. Az oldalfal kamrás kialakítással rendelkezik, vagyis egy esetleges repedés esetén a víz elméletileg a medencében marad, a jelentkező egyenetlen nyomás azonban feltépheti az oldalfalat; ezzel a kockázattal érdemes számolni, ha ilyen jellegű megoldást választunk!

A kör alakú medencék tisztaságát medencepavilonok segítségével könnyedén megóvhatjuk. A Sunfun pavilon – a medence fölé helyezve – távol tartja a szennyeződéseket, segíti a víz felmelegedését, valamint védelmet nyújt a nap sugarai ellen gyermekek és felnőttek számára.

Meg kell említeni, hogy a puhafalú kerti medencék nem téliesíthetők, ezért a nyár végén mindenképpen biztonságba kell helyeznünk ezeket. A víz eltávolítását követően alaposan szárítsuk ki, majd helyezzük száraz és fagymentes helyre.

Ha eggyel magasabbra tesszük a lécet: fémvázas medencék

A fémvázas medencékre némileg profibb megoldásként tekintünk. Ezekből is kétféle változat áll rendelkezésre; fémvázas-puhafalú, illetve a fémvázas-fémfalú medencékkel találkozhatunk. Az első típus esetében az oldalfalak merevítését fémvázas szerkezet segíti, ami a falon található fülekhez csatlakozik. Az oldalfalak általában szálerősített PVC felhasználásával készülnek, aminek köszönhetően az ilyen medencék strapabíróbbak a léggyűrűs változatoknál. A könnyedén összeállítható, hosszú élettartamú, fémvázas Intex Ultra Rondo XTR medence felfrissülést és jó hangulatot garantál az egész családnak a nyári hőségben. A 0,55 mm-es alsó rétegvastagságnak és a 0,68 mm-es, háromrétegű falvastagságnak köszönhetően rendkívül strapabíró.

A másik típushoz a fémfalú-fémvázas medencék sorolhatók. Ezek esetében az oldalfal galvanizált és festett acéllemezből készül, ami értelemszerűen kiváló stabilitást biztosít a vízzárásért felelős PVC-fóliának.

Az ilyen típusú medencék igény szerint téliesíthetők. Ennek eszköze a speciális téliesítő folyadék, valamint a takarófólia, amely megvédi a medencét a sérülésektől, illetve a benne található vizet a különböző szennyeződésektől.

Kiegészítőkkel tehetjük teljessé az élményt

Számos kiegészítő képes növelni az otthoni strandolás élményét, ezért érdemes megismernünk ezeket. Meg kell említeni a különböző kerti zuhanyokat, amelyek gyors felfrissülést kínálnak számunkra, ráadásul a bőrön megtapadó szennyeződések eltávolításában is segítséget nyújtanak.

Kiemelt figyelmet érdemelnek az úgynevezett szolárzuhanyok, amelyek napenergia segítségével meleg vizet képesek előállítani. Az ilyen eszközök energiatakarékos és környezettudatos választást jelentenek. A Mypool Exclusive szolárzuhany kitűnő megoldás a szabadtéri zuhanyzásra, UV-álló anyagból készült, kiváló minőségű és garantáltan hosszú élettartamú.

Gondoskodjunk a víz tisztaságának megőrzéséről is! A papír- és homokszűrős vízforgatók mellett takarófóliák, lábmosó edények és algaölő hatású készítmények állnak rendelkezésünkre.

Ha igazi kényeztetésre vágyunk…

A kültéri használatra tervezett, felfújható masszázsmedencék elhozzák otthonunkba a kényeztető wellnesshétvégék hangulatát. Az ilyen medencék teste extra erős, merevített anyagból készül. A megfáradt test ellazításáról a falazatban elhelyezett, különböző fúvókák gondoskodnak, amelyek működését vezérlőpanel segítségével választhatjuk meg.

Érdemes vásárolni egy fedéltakaró fóliát is, amely gondoskodik a szennyeződések távoltartásáról, illetve a párolgás csökkentéséről. Ha saját masszázsmedencével rendelkezünk, semmi sem tarthat vissza bennünket a kényeztető és lazító időtöltéstől.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Meglepő helyekre látogat el Putyin, újabb drónok csapódtak be Ukrajnában

Meglepő helyekre látogat el Putyin, újabb drónok csapódtak be Ukrajnában

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

A kamatplafon sem hozta meg a kedvet a lakáshitelekhez

A kamatplafon sem hozta meg a kedvet a lakáshitelekhez

Egyelőre nem hozta el a remélt fellendülést a lakáshitelek piacán a kamatplafon bevezetése.

Válság ide vagy oda, a köztévé mindig megkapja a maga százmilliárdját

Válság ide vagy oda, a köztévé mindig megkapja a maga százmilliárdját

Annyi pénzt kap a közmédia, hogy alig bírja elkölteni. A válogatott sikerének gazdasági haszna lehet. Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM műsorában.

Virgácsot kaphat a forint Mikulásra, ha így folytatja

Virgácsot kaphat a forint Mikulásra, ha így folytatja

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére reggelhez képest a bankközi devizapiacon.

© 2023 (v2.202102)