Folyóra kilátással: egyedi újbudai nívó, nagyon korrekt áron!

Itt új értelmet kap a „vízre néző, full panorámás” kifejezés az újbudai lakáspiacon! A XI. kerületben a Duna partján találtuk ezt az elképesztően modern, hatalmas üvegfelületekkel csábító lakásokat kínáló lakóparkot. Az árak ráadásul csábítóak a már épülő két magas-házban.

Milyen is lenne élvezni a filmekben látott vízre néző luxuslakás életérzést, miközben még a hazai viszonyokhoz képest is korrekt árfekvésben juthatunk hozzá mindehhez?

Nézzük is: úgynevezett teljes üvegezésű ablakokat és erkélyeket találunk itt, a számos irányban folyóra kilátást engedő magas-házakat kínáló Kék Duna Rezidencia nevű, igen nívós lakóparkban, amely a felső kategóriás elhelyezkedése és minősége ellenére – a mai piaci árszintekhez képest – korrekt ajánlattal csábít – de ne szaladjunk ennyire előre.

Jól tudja, aki ismeri a környéket, hogy a XI. kerületben a Duna partjának mentén, a Kopaszi-gáttól kezdődően teljesen átalakul a folyó partja. Az egykori rozsdaövezetek teljesen megszűnnek, helyette egy új, modern élettér alakul itt ki. Mi most a Savoya Parkhoz közel épülő különlegességet mutatunk be.

Azok, akik errefelé keresgélnek, hamar szembesülnek azzal, hogy sokszor a magas árak ellenére is kompromisszumot kell kötniük, mondjuk a folyóra néző kilátással. Ám, ahogy jeleztük már, amit most mutatunk, ott szinte minden erkély, illetve terasz a vízre néz, mégsem „horrorisztikus” az árképzés…

Arról nem is beszélve, hogy itt kis rezsivel épülő, hőszivattyúval fűtött, prémium lakások minden feltételt teljesítenek, amire csak egy mai vásárlónak igénye lehet. (Többek közt a várhatóan érkező új zöldhiteles konstrukciók igénybevételére is alkalmasak lesznek.)

Újbuda és a XXII. kerület találkozásánál találtunk tehát egy ritka, mifelénk meglehetősen különlegesnek, merésznek és előremutatónak számító, végül majd összesen négy magas-épületet felvonultató társasházból álló lakóparkot, a Kék Duna Rezidencia „személyében”

Az úgymond csupa-üveg épületek közül kettő tizennégy emeletes és kettő tíz emeletes magasház lesz. Ezek közül az első épület lényegében szerkezetileg készen is van, miközben a, de a második épület szerkezete is látványosan „nő ki a földből” a napokban.

Az első épület 2023 őszén lesz kész, de a kitűnő minőség, lokáció és koncepció okán, tovább a remek árképzés miatt itt már kevés lakást találunk.

Ha tehát valaki esetleg nem talál megfelelő méretű, elhelyezkedésű lakást az első épületben, annak ajánlható a másik, már szintén épülő ház, amelynek otthonai 2024 őszén készülhetnek el.

A Kék Duna Rezidencia lokációja egyedi azért is, mert a beruházó elmondása szerint déli irányban már nem épül kilátást lefogó épület, üde, zöld parkos rész marad a házak mellett.

Továbbá utána kiszélesedik a Duna, ezért nemcsak keleti irányban látható a Dunai panoráma, hanem – egészen egyedi módon! – a déli irányban a Duna vonalát követve is elképesztő, folyóra néző kilátás tárul a szemünk elé. Ezen túl, nyugat felé nézve a patinás Törley-kastély, és a háttérben pedig a Budai hegyek vonulata csodálható meg, erősítve a helyszín különlegességét.

És ahogy említettük: a lakások kifejezetten szerény energiafogyasztásúak lesznek. Ez azért sem mellékes, mert a drámai módon megnövekvő rezsiköltségekre lehet számítani a következő években, így egy energiatakarékos lakás révén igen súlyos milliókat spórolhatunk a következő évek során.

Mindez a várható megtakarítás pedig azért lehetséges, mert hőszivattyús gépészetre épül a fűtés- és hűtés-rendszer, amely a ma jellemzővel ellentétben „dupla csövezésű” lesz, mégpedig a sokkal jobb hatékonyság és szabályozhatóság miatt. Ezzel egyrészt szobánként is megválasztható lesz a hőmérsékletet, továbbá az új lakások teljes téli-nyári rezsije igen alacsony lesz.

Az írás a Kék Duna Rezidencia otthonokat értékesítő beruházó támogatásával készült.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

© 2024 (v2.202102)