Egyetem környéki kiadó lakás 100 ezer Ft/fő alatt, alacsony rezsivel? Hihetetlen, de létezik!

Budapesten az elmúlt években nemcsak a lakás árak, de a kiadó lakások bérleti díja is elszállt. Mivel a pandémia enyhülésével idén nyáron újra szárnyra kapott az Airbnb, ráadásul 50%-kal kevesebb lakást kínálnak kiadásra, mint tavaly ilyenkor. Ez még feljebb hajtja az árakat, és ha ez még nem lenne elég, a rezsicsökkentés csökkentés miatt, most a szokásosnál is fontosabb, hogy alacsony rezsijű lakást találjanak az egyetemisták.

Az egyedül kivett egyszobás lakások ideje már rég lejárt, egyre több egyetemista fog össze másokkal, hogy közösen béreljen lakást, ahol maximum csak saját szobája lehet, vagy még az sem. Persze azoknak a lakásoknak a bérleti díja, ahol mindenkinek külön szobája lehet már nem nagyon jön ki fejenként 100 ezer forintból, a fejenként olcsóbb, 3 vagy annál több szobás lakásokban pedig valószínűleg sem a fűtés, sem a villanyfogyasztás költségét nem lehet majd az átlag alatt tartani. Létezik olyan lakás, ahol egy diáknak nem kell 100 ezer forintnál többet fizetnie egy szobáért, és a rezsi is alacsony. Nem könnyű találni, de mi rábukkantunk néhány ilyen lehetőségre.

Válogatásunk első darabját a közkedvelt VIII. kerületből hozzuk a Baross utcából, pár perc sétára a Corvin-negyedtől. Itt kínálják kiadásra ezt a kétszobás panellakást havi 170 ezer forintért, ami két diáknak fejenként csak 85 ezer forint kiadást jelent. A két szoba bár egybe is nyílik, mindkettő külön-külön is megközelíthető, így mindenkinek meglehet a privát szférája. A lakás távhős, így a fűtés költsége biztos, hogy alacsony marad, és 2 diák vélhetően villanyból sem fogyaszt az átlagnál magasabb mértékben. A lakás ráadásul teljesen berendezett.

Ez a téglaépítésű lakás a Corvin-negyedben található és szintén 2 különnyíló szobával rendelkezik, így ideális két diák számára. Az ingatlant havi 190 ezer forintért kínálják kiadásra, fűtését házközponti fűtés biztosítja, ami ilyen kis lakásnál jellemzően nem szokott magas lenni. Ezt a lakást is teljes berendezéssel kínálják.

A IX. kerületben már magasabbak az árak, ezért bizonyos dolgokban muszáj kompromisszumot kötni. Ennek a belső-ferencvárosi lakásnak például a nagyobbik szobájából nyílik a kisebbik, de a képeken is látható, hogy milyen szépen berendezték két diák számára. Az ingatlant havi 190 ezer forintért kínálják, távfűtéses és nagyon szép állapotban van.

Ez a Kerekerdő parknál lévő lakás kicsivel olcsóbb, 180 ezer forint havonta, és mindkét szobája külön nyílik, viszont bútorozatlan. Fűtése házközponti, így vélhetően a rezsije sem lesz túl magas. Konyhája gépesített és erkéllyel is rendelkezik.

A XI. kerület sokkal drágább, mint a VIII. vagy a IX., de itt is találtunk egy két szoba + konyha-étkezős lakást 200 ezer forintos havi bérleti díjjal. Ezen a kedvező áron viszont a lakás bútorozatlan, fűtését pedig gáz cirkó biztosítja, ami nem kell, hogy magas rezsit eredményezzen például egy konvektoros vagy egy elektromos fűtéssel rendelkező lakáshoz képest.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)