Te is a Facebookon hirdetsz ingatlant? Lehet, hogy már nem sokáig!

A Facebookon lóg sok ember, így azon belül is a Marketplace (Piactér), az elmúlt években egyre jelentősebb szerepet tölt be az ingatlan- (és minden egyéb) apróhirdetések piacán Magyarországon. Van, aki másutt már nem is hirdet, épp ezért bajban lehet, ugyanis nagyon elképzelhető, hogy még a nyáron megszűnik a Facebook európai működése egészen december 31-ig. Mi lesz így a hirdetéseinkkel?

Évek óta tartó adatvédelmi pereskedés miatt az EU teljes területén jó időre, akár 2022. végéig leállhat a Facebook (hivatalos nevén Meta) szolgáltatása. Ha ez – az egyre reálisabb – fenyegetés megvalósul, akkor sokak nem csak a közösségi “játszóterüket” veszítik el(alternatívák után kell néznie mindenkinek), de egyúttal az apróhirdetések piaca is felbolydul. Nem mellékesen több mint 200 ezer magyar ingatlan Facebook Marketplace (Piactér) hirdetése válhat elérhetetlenné… Ön hol fogja hirdetni eladó, kiadó ingatlanát?

Csak egy rémhír a többi közül, vagy ténylegesen, heteken belül fenyegető veszély, hogy az uniós adatvédelmi szabályok miatt az olyan amerikai óriások, mint a Facebook kénytelen lesz felfüggeszteni Európai Uniós működését… Ha pedig ez így lesz, akkor nem csak az ismerősök nyaralását és pazar étkezéseit nem tudjuk majd követni, de a Messenger üzeneteknek, továbbá az eddig úgy-ahogy működő Facebook apróhirdetési rendszer, a Marketplace (magyarul Piactér) hirdetéseknek is egész egyszerűen „annyi” lesz.

Ingatlant hirdetne? Próbálja ki szolgáltatásainkat jelentős kedvezménnyel, most!

Ha az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint még cikket is írunk ingatlanáról, amely hat partneroldalunkon is megjelenik, így gyorsan vevőre találhat!

De nézzük, mégis mi vezethetett mindehhez! Az ügy alapja, hogy az Európai Bíróság még 2020-ban megsemmisítette az EU és az Egyesült Államok közötti „adatáramlási pajzsnak” nevezett adatvédelmi paktumot az amerikai megfigyelési gyakorlatokkal kapcsolatos félelmek miatt. Továbbá az EB megnehezítette egy másik jogi eszköz, az úgynevezett „szabványos szerződési feltételek (SCC)” használatát is, amelyet a Meta és számos más amerikai cég használ a személyes adatoknak az Egyesült Államokba történő továbbítására. A friss írországi döntés így azt jelenti, hogy a Facebooknak is fel kell adnia az SCC-k használatát. A Meta az elmúlt hónapokban többször is fenyegetett azzal, hogy egy ilyen döntés okán számos európai szolgáltatását, köztük a Facebookot és az Instagramot is egész egyszerűen bezárná.

A legnagyobb szerverközpontok, amelyek az amerikai és az európai cégek adatforgalmát összekötik, Írországban vannak. Írország adatvédelmi szabályozó hatósága pedig újra megerősítette a cégek Egyesült Államokba irányuló adatforgalmának leállítására vonatkozó utasítását.

Távoli remény lehet, hogy az EU és az Egyesült Államok jelenleg is tárgyalásokat folytat egy új adattovábbítási szövegtervezetről, amely lehetővé tenné az olyan vállalatok számára, mint a Meta, hogy az ír végzéstől függetlenül továbbra is átküldhessék az EU-s felhasználók jól védett adatait az Atlanti-óceánon. Brüsszel és Washington márciusban ugyan politikai szinten előzetes megállapodásra jutott, de a jogi részletekről folytatott tárgyalások azóta megrekedtek, és a végleges megállapodásra az év vége előtt valószínűleg nem kerül sor.

Még nem tudjuk, mennyire reális veszély, hogy a Facebook egyszerűen elérhetetlenné válik az EU-s tagállamokból, de annak, aki eddig kizárólag csak a Marketplace-en hirdette eladó ingatlanát, érdemes más hirdetési platform után is néznie. Különösen azért is fontos ez, mert a Facebookon túl nagy a kommunikációs zaj, nem feltétlenül találkozik a kínálat a kereslettel, ezért sokkal hatékonyabb egy kifejezetten ingatlanhirdetésre szakosodott portálon hirdetni, mint például a már 2005 óta működő, az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési oldal, az Otthontérkép Csoporthoz tartozó Ingatlantájoló. Nézzük, mik az Ingatlantájolón való hirdetés előnyei!

  1. Az Ingatlantájoló az ország egyik legnagyobb ingatlan hirdető oldala, 17 éve stabilan működik, biztos, hogy nem fog egyik pillanatról a másikra, sőt még csak a közeljövőben sem megszűnni.
  2. Az Ingatlantájoló Magyarország egyik leggyorsabban betöltődő ingatlan hirdetési oldala, ahol ráadásul még hirdetni is rendkívül egyszerű, hirdetésünket mindössze pár lépésben, 1 perc alatt feltölthetjük, majd választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.
  3. Az Ingatlantájoló ezen felül, olyan szolgáltatást is kínál, mint a nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, háromszintű licitrendszer, ahol kreditjeinkkel a listaoldal legelőkelőbb helyeire licitálhatunk.

 Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti! Részletek itt.

4. Eladó-, kiadó ingatlanáról igény szerint még cikket is ír saját szerkesztőségi csapatunk, amennyiben olyan kiemelési csomagot választ, amely a cikk írást is tartalmazza. Ez a folyamat rendkívül egyszerű, ha ilyen kiemelési csomagot választ, mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, megírjuk a cikket, amit Ön még a megjelenés előtt elolvashat. Így mindössze 20 percet kell foglalkoznia az egésszel, mégis több ezer embert érhet el, ugyanis a cikk az Otthontérkép Magazinban és 6 partneroldalunkon (pl.: Mfor, Privátbankár, Infostart) is megjelenik.

5. A fentieken kívül még más kiemelési lehetőségeket is kínálunk, attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választja, social média kiemelést is igényelhet, mellyel további több ezer érdeklődőt érhet el, illetve hirdetése partneroldalainkon, ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet.

Ingatlant hirdetne? Próbálja ki szolgáltatásainkat jelentős kedvezménnyel, most!

Ha az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint még cikket is írunk ingatlanáról, amely hat partneroldalunkon is megjelenik, így gyorsan vevőre találhat!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

© 2024 (v2.202102)