A konyhai csempék új divatja

Napjaink csempetrendjét felkapott stílusirányzatok, illetve időtállóságukat bizonyított formavilágok együttesen képezik. Ezek között mindenki megtalálhatja az ízlésének és igényének leginkább megfelelőt.

Az utóbbi években egyre határozottabban jelenik meg a természetesség és a letisztultság iránti igény. A lakberendezők szívesen alkalmaznak kellemes árnyalatokban pompázó felületeket, amelyeket sokszor a természet ihletett.

Az utóbbi évek divattrendjei között mindenképpen meg kell említeni a különböző térhatású csempéket. Az ilyen burkolatok természetesen csak a falon alkalmazhatók, hiszen a felületük egyenetlenségeket tartalmaz, amelyeken a járás kifejezetten kényelmetlen lenne. A falakon azonban sajátos, hangulatos és izgalmas elegyet alkotnak.

Tulajdonképpen a térhatású csempék közé sorolhatnánk a metrócsempéket, amelyek ma már reneszánszukat élik. Jellemzően fehér és fekete színekben találjuk őket, fényvisszaverő tulajdonságuk teszi igazán különlegessé ezeket. A fehér metró csempék tökéletesen illenek a klasszikus stílusú helyiségek falára; eltérő színű fugával vagy akár függőleges irányú felhelyezéssel még különlegesebbé tehetjük az ilyen csempékből álló felületeket.

Szintén reneszánszukat élik a fényes fehér csempék, amelyek nemcsak tisztaságukkal, hanem praktikus tulajdonságukkal is felhívják magukra a figyelmet. Könnyű tisztíthatóságuk és egységes megjelenésük nagyszerű választást jelent mindazok számára, akik szívesen kombinálnák a falicsempéket különböző természetes anyagokkal.

A klasszikusnak tartott konyhai csempék szintén nagy érdeklődésnek örvendenek. A hagyományos, gyakran konyhai mintákkal díszített falicsempéket szívesen burkolják a falra. Az Albero falicsempe letisztultságát jól kiegészíti a csempecsalád bögremintás dekorcsempéje és a greslapja. A Lino csempecsalád is kitűnő választást jelent a visszafogott, mégis egyedi megjelenésű konyhára vágyók számára.

Ki mondta, hogy a nagymintás csempe régimódi és snassz? Akár retró, akár geometrikus stílusú csempét választunk, nem igazán nyúlhatunk mellé, ha tudjuk, hol a határ. Az ilyen felületek nagyszerű lehetőséget kínálnak az egyhangúság ellensúlyozására.

Nem mehetünk el szó nélkül a vintage stílusjegyeket viselő csempék mellett sem. Míg a retró a múlt század ’60-as, ’70-es, ’80-as éveit idézi, a vintage egy jóval korábbi időszakot kíván megeleveníteni. A századforduló hangulatát idéző stílus a modern konyhák számára is lehetőségeket tartogat. A régies hatású cementlapok padlón és falon is nagyszerűen alkalmazhatók.

A Loop gres dekor padlólap a modern vintage stílus kedvelőinek készült. Fagyálló tulajdonságának köszönhetően kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. A greslap kemény, ellenálló és higiénikus felülete könnyen tisztítható és tűzálló, továbbá magas kopásállósága miatt széles körben felhasználható. A Blume greslap a stílus szerelmeseinek készült, hamisítatlan vintage stílust varázsol a konyhába, letisztult szín- és formavilág, valamint egyedi megjelenés jellemzi, modern és dekoratív mintával díszített. A mázas, matt felületű padlólap világos színe által a teret optikailag nagyítja. Az Azila greslap pedig a szabályos minták alkotta, romantikus megjelenésével egyediséget kölcsönöz a lakás központi helyiségének.

A mediterrán stílus lenyűgöző. A színek, a textúrák és az anyagok a Földközi-tenger sajátosságát hivatottak az otthonunkba csempészni. Gazdag színviláguknak köszönhetően könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő árnyalatokat; dominánsak a kék, sárga, narancs, mélyvörös és a lila különböző árnyalatai. A csúszásmentes felületű ASPEN gold padlólap a mediterrán stílus kedvelőinek készült, fagyálló tulajdonságának köszönhetően kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. A Victoria greslap pedig Toszkána vagy Ibéria különleges hangulatát hozza el otthonunkba.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a fuga nem csupán védelmet jelent a csempe és a ragasztó számára, hanem dekorációs célokat is szolgál. Ma már széles kínálat áll rendelkezésre különböző textúrájú és színű fugákból, amelyek között megtalálhatjuk a felületnek és az ízlésünknek megfelelő terméket. A fuga meghatározhatja a teljes felület összképét, ezért válasszunk körültekintően!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

© 2024 (v2.202102)