Durva, közel 700 milliós ingatlan-csalás – nem sokon múlott…

Vigyázzon, ha távol lakik ingatlanától: egy ilyen esetben az ügyvédet is átverve, majdnem sikerült megszerezniük egy 670 milliós ingatlant a csalóknak Budán! Egy hat fős társaság színlelt adásvételi szerződéssel, a közreműködő ügyvédet is megtévesztve próbálta megszerezni egy külföldön élő magyar férfi drága, budai ingatlanát.

Egy 37 éves férfi és 47 éves élettársa 2018. év elején elhatározta, hogy színlelt adásvételi szerződéssel megszerzik egy Svájcban élő férfi Budapest II. kerületében lévő, mintegy 670 millió forint értékű ingatlanát – derül ki a Fővárosi Főügyészség vádiratából, amelyek a vg.hu cikke idéz.

A főügyészség közlése szerint a csalók tervük megvalósítása érdekében megkeresték két ismerősüket, és miután beavatták őket a csalás tervébe, a közreműködésüket kérték, amiért pénzt ígértek nekik.

Egyiküket azzal bízták meg, hogy keressen egy megbízható személyt, egy álvevőt, akinek a nevére lehet íratni a sértett ingatlanát, másikuk feladata pedig az volt, hogy találjon egy embert, aki a színlelt ügylet során a valódi tulajdonos, a sértett nevében eljárva eljátssza majd az eladó szerepét.

Ezután a vádlottak a színlelt adásvételhez hamis okmányt készíttettek a sértett nevében eljáró bűntárs részére, amely az ő fényképét, azonban a valódi tulajdonos személyes adatait és útlevélszámát tartalmazta.

Ilyen előkészületek után, a vádlottak egy Pest megyei ügyvédet kerestek meg a valótlan tartalmú adásvételi szerződés megkötése érdekében. Az ügyvédi irodában megjelent a sértett nevében eljáró bűntárs, aki a színlelt ügylet során a személyazonosságát az előbbiek szerint készíttetett hamis útlevéllel igazolta. Másfelől megjelent az álvevő is, aki az okiratot szerkesztő és ellenjegyző ügyvédet a sértett személye, valamint a szerződéskötés valódisága felől úgyszintén megtévesztette.

Az ügyvéd mindezek alapján – jóhiszeműen eljárva – valótlan tartalmú szerződést készített, amelyben az ingatlan értékét csupán 50 millió forintban határozta meg, majd a tulajdonbejegyzési kérelmet benyújtotta a földhivatalhoz, amelynek alapján a hivatal megindította a bejegyzésre irányuló eljárást.

A tulajdonbejegyzési eljárás indításáról szóló végzést azonban kézbesítették a valódi tulajdonos, a sértett svájci lakcímére is, ezáltal a sértett tudomást szerzett arról, hogy a tulajdonában álló ingatlant megkísérelték elidegeníteni. Ekkor a sértett a jogi képviselője útján nyomban kezdeményezte a bejegyzési kérelem elutasítását, így a földhivatal meg is szüntette a tulajdonjog-bejegyzési eljárást.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

A Klasszis Média rendezvénye keretében vizsgáljuk a nemzetközi, de főleg a hazai energiakörképet.

© 2024 (v2.202102)