Panellakás, mint ideális kertvárosi otthon? Igen!

Nem, nem tévedés a cím! Létezik tökéletes állapotban lévő panellakás, méghozzá nyugodt, madárcsicsergős kertvárosi környezetben. Olyan eladó ingatlant találtunk a XV. kerületben, ahova belépve az ember szinte el is felejti, hogy panelről van szó. Nem mintha azoknak nem lenne meg a maguk előnye, de általánosságban elmondhatjuk, hogy sokan vonakodnak tőlük, például a nagy lakótelepi környezet, a zöld környezet hiánya vagy éppen a ház állapota miatt. Mi azonban egy olyan lakásra bukkantunk, ahol mindez egyáltalán nem jellemző, sőt… Első lakást keresők, befektetők és kényelmes otthonra vágyó nyugdíjas lakáskeresők, figyelem!  Igazi ritkaságot találtunk…

A XV. kerületben járunk, méghozzá a közkedvelt Páskom Parkban. Áll itt egy társasház, mely egyedüli lépcsőházként van kialakítva, így máris olyan benyomása van az embernek, mintha egy kis kertvárosi utcában járna. Telis-tele van a környék zölddel, a park közepén álló társasházból kilépve gyakorlatilag bármerre is indulunk, a parkon kell áthaladunk. Apropó indulás, a kertvárosias közeg ellenére pár perc sétával elérhetőek a közeli buszmegállók, ahonnan az innen közlekedő buszokkal Újpestre és a Keleti Pályaudvarra is kényelmesen és gyorsan odaérhetünk. Az M3-as és M0-ás autópálya is pár perc alatt elérhető. Ha nincs kedvünk buszra  szállni vagy autóba ülni, szerencsére a közvetlen közelben is megtalálunk minden fontos szolgáltatást. Sétatávolságon belül orvosi rendelő, gyógyszertár, boltok, játszóterek állnak rendelkezésre, sőt a közeli bevásárlóközpontok is nagyon könnyen megközelíthetők.  A gyermekesek  számára jó hír, hogy több óvoda és általános iskola is van a közelben.

A társasház akadálymentesített és lift is rendelkezésre áll, de gyalog is könnyen megközelíthető a lakás, mert a harmadik emeleten helyezkedik el. A lépcsőházat panelprogram keretében felújították, kívül és belül egyaránt. Az ablakok korszerű műanyag nyílászárók, melyek redőnnyel vannak felszerelve. A lakás teljeskörűen felújított, nem régiben átesett egy teljes festésen és padlószőnyeget tettek le. A 35 négyzetméteres lakás két szobával rendelkezik, melyek külön nyílóak. A szobák ablakai a ház bejárata előtti fás részre néznek, amely kifejezetten nyugodt, sok madárcsicsergéssel.

A társasház kiemelkedően jó lakóközösséggel rendelkezik, csendes, nyugodt lakókkal. A ház stabil anyagi hátterét biztosítja, hogy az épület tetején antennát helyeztek el, ami állandó bevételt jelent a közösség számára. Többek között ebből az alapból járultak hozzá a ház korábbi felújítási költségeihez is, valamint néhány hónapon belül a vízvezeték strangok, majd ezek után a villanyvezetékek cseréje várható a lépcsőházban (lakásokon kívül), mely felújítási költségek már semmilyen plusz anyagi hozzájárulással nem járnak a lakóközösség számára. További nagy előny, hogy a társasház körüli területen ingyenesen lehet parkolni.

Jelen helyzetben fontos kiemelni, hogy a távhőnek köszönhetően, a gáz árának emelkedése nem érinti a panellakásokat, ezáltal és korszerű kialakításnak és karbantartásnak köszönhetően alacsony a lakás rezsiköltsége.

Amennyiben első lakását keresi és igazi madárcsicsergős, zöld környezetre vágyik, illetve olyan ingatlant keres, amire nem kell pluszban költeni, tökéletes választás lehet ez a lakás.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csődtömegnek tűnik a kormány egyik ikonikus rendszere

Csődtömegnek tűnik a kormány egyik ikonikus rendszere

Szenvednek a tankerületek.

Tett egy apró lépést a forint

Tett egy apró lépést a forint

Olcsóbb lett az euró és a dollár. 

© 2024 (v2.202102)