Új bérlők ezekben a fenntartható irodaépületekben

A hazai ingatlanpiacon húsz éve jelenlévő S IMMO Hungary négy, prémium, fenntartható ökológiai lábnyomú irodaépületében a közelmúltban összesen több, mint 2100 m² bérbeadására került sor. A bérlők között olyan vállalatok vannak, mint a Pepco és a nemzetközi kormányzati tanácsadással foglalkozó Acasus Europe.

2110 m²-en köszönthet új bérlőket az S IMMO Hungary négy épülete, a Pódium, a Buda Center, a Blue Cube, valamint a City Center. Az S IMMO Budapesten több, mint két évtizede foglalkozik „future-proof”, hatékonyan üzemeltethető és kiváló lokációjú irodaépületek felújításával és bérbeadásával.

“Természetesen mi is érzékeljük azokat a tendenciákat, a területek zsugorodását és a flexibilitásra való megnövekedett igényt, amelyek a jelenlegi gazdasági környezetben a piacot jellemzik. A bérlők sokkal óvatosabbak lettek, egyre gyakrabban találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a szükségesnél kisebb területet vesznek bérbe a futamidő kezdetén, és a szerződésben igyekeznek biztosítani maguknak a későbbi expanziót például előbérleti joggal vagy akár portfólión belüli relokációval. Épületeink folyamatos korszerűsítése és a sokat emlegetett ESG szempontok melletti elköteleződésünkön túl kiemelten fontos az a hozzáállás, ahogy a bérlőinket kezeljük függetlenül attól, hogy 100 m2-t vagy 3000 m2-t adunk bérbe. Nagyszerű visszacsatolás, amikor még a kiköltöző bérlők is úgy búcsúznak, hogy ha csak tehetik visszatérnek épületeinkbe és mindenki mást is erre fognak bíztatni a jövőben, aki irodát keres” – emelte ki Baráth Barbara, az S IMMO Magyarország Portfólió menedzsere.

A CBRE 2021-es Corporate Responsibility Reportja szerint az irodaterek bérlőinek fókusza a világjárványt követő gazdasági helyzetben áthelyeződött a munkavállalók megtartására, valamint a 2030-as fenntarthatósági célok elérésére. A bérelhető irodaterek iránti kereslet javul, a prémium pedig egyre inkább a zöld szinonimájává válik. A bérlők olyan, „A” kategóriás irodatereket részesítenek előnyben, amelyek kiemelten kezelik a dolgozók szellemi és szociális jólétét és a hatékony, együttműködésen alapuló munkafolyamatokat segítő tereket.

Ahogy az ESG szempontok (Environmental, Social, Governance) egyre nagyobb súllyal szerepelnek a bérbeadásokban, annál nagyobb a LEED és BREEAM minősítések jelentősége is a hosszútávú bérleti szerződések aláírásakor. Az S IMMO Hungary hosszútávú céljai között kiemelt helyen szerepel a teljes budapesti ingatlanportfóliójának zöld minősítése. Az új bérlőkkel bővülő Buda Center, Pódium és Blue Cube irodaházak jelenleg BREEAM In Use Very Good minősítéssel rendelkeznek Asset Performance területén. A Blue Cube ezen túl BREEAM In Use Excellent tanúsítványt is kapott Building Management kategóriában.

A természetes fényben bővelkedő Buda Center 330m²-es, saját körpanorámás terasszal rendelkező irodájába költözik be a svájci hátterű Acasus Europe. “Az Acasus 2013 óta tanácsadó cégként segíti Afrika, Ázsia és Dél-Amerika kormányzati szektorát átfogó egészségügyi és oktatási reformok végrehajtásában. Cégünk számára kiemelten fontos, hogy a kollégák is fenntartható, élhető irodaterekben dolgozzanak, amelyek az ESG szempontoknak megfelelően támogatják a fenntartható munkakörülményeket.” – mutatott rá az Acasus Europe magyarországi képviselője.
A Blue Cube irodaház 410 m²-en köszönthet új, ingatlankezeléssel foglalkozó bérlőt az épületben. A Pódium irodaház földszintjén 370 m²-en bérelt területet a PEPCO Hungary Kft. “Idén ősszel a PEPCO harmincadik üzletét nyitja meg a Pódium üzletházban. A vásárlóinknak hosszútávon megbízható, könnyen megközelíthető üzletekkel kell kiszolgálnunk, számunkra ezért a lokáció volt a legfontosabb szempont az irodaház kiválasztása során” – emelte ki a Pepco magyarországi képviselete.

A City Center irodaházában közel 1000 m²-re írtak alá bérleti szerződést összesen hét bérlővel olyan területekről, mint az orvos-esztétika, a pénzügyi tanácsadás és a média. A City Center új bérlőinek sorát gazdagítja egy független, nemzetközi szervezet az az ITA Sport, amely doppingellenes programokat valósít meg nemzetközi sportszövetségek és rendezvények számára.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)