Közel 0 Ft-os rezsivel várja a jövő otthona Budán!

Lakásvásárlásnál az első szempont az elhelyezkedés szokott lenni, de ma már ugyanilyen fontos, sőt fontosabb a rezsi kérdése. Az új építésű projektek között számtalan energiatakarékos beruházást találunk, de olyat, ahol kizárólag vízdíjat és közös költséget kell fizetni aligha. Mi most azonban találtunk egy olyan családias, kis lakásszámú társasházat, ahol a fűtés költsége és a villanyszámla tényleg nulla! Ráadásul a környék is első osztályú!

A XI. kerület mindig is az egyik legnépszerűbb volt Budapesten, de az elmúlt években a Kelenföld Vasútállomás környékét még népszerűbbé tették az itt megvalósult fejlesztések, elég ha csak a 4-es metrót, az Etele Plazát vagy a Budapest One irodaházat említjük. A környék különösen népszerű része Őrmező, amely rengeteg zöld felülettel rendelkező, családi házas övezet, mégis kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik.

Itt, az Őrmezei úton, közvetlenül a zöldövezet határán épül most egy mindössze 10-10 lakásos, két villajellegű épületből álló társasház, ahol a vízdíjon és a közös költségen kívül semmilyen számlát nem kell majd fizetniük a lakóknak, de ez utóbbi is rendkívül kedvező lesz a megújuló energiaforrásoknak köszönhetően.

Napjainkban nemcsak az emelkedő rezsiköltségek, de az állandó bizonytalanság miatt, hogy vajon meddig lesz még gáz- vagy áramszolgáltatás is kiemelten fontos, hogy olyan helyen éljünk, ahol az energiát megújuló energiaforrás termeli. Az elmúlt években el is kezdtek gombamód szaporodni azok az új építésű beruházások, amelyek hőszivattyúval és napelemekkel próbálják csökkenteni a lakók rezsijét, ám egy nagyobb társasház tetejére jellemzően csak annyi napelem fér fel, ami a hőszivattyú működéséhez szükséges energiát és a lépcsőház világításához, lift működéséhez szükséges elektromos áramot biztosítja. Így ezekben az épületekben bár nem kell a fűtésért fizetni és a közös költség is lényegesen alacsonyabb, a lakások egyedi villanyfogyasztása után továbbra is kapják a lakók a villanyszámlát.

 

Az Őrmezei úti Társasház rendkívül jó tájolásának és a hozzá kapcsolódó nagy teleknek köszönhetően, azonban annyi napelemet tudtak az épületek tetején és az udvaron elhelyezni, hogy azok a teljes társasház áramfogyasztását biztosítani tudják. Azaz az áram előállítása, tárolása, az épületen belüli energiaáramlás és az intelligens, nyilvános hálózattal (Smart Grid) történő kommunikációt olyan professzionálisan alakították ki, hogy általa nemcsak a hőszivattyúk működéséhez szükséges elektromos energia, valamint a közös területek áramellátása, de minden egyes lakás áramellátása is biztosított. Tehát ebben az AA++ energetikai besorolású társasházban valóban szinte 0 a rezsi, és nem kell félni a további áremelkedésektől, vagy attól, hogy akár leállás is lesz a szolgáltatásban.

És mindez természetesen a hőszivattyús, mennyezeti hűtés-fűtés és a hővisszanyerős szellőztető rendszer kényelme mellett valósul meg, de az Őrmezei úti Társasház minden egyéb kényelemmel is ellátja lakóit, ami a 21. században már nélkülözhetetlen. Így a 49-81 nm-es lakások mindegyike rendelkezik legalább egy vagy két terasszal, és a hatalmas ablakoknak köszönhetően rendkívül világos lakásokban alumíniumból készült, antracit-szürke, távirányítós redőnyök biztosítják az árnyékolást, és minden nyílászárót antracit-szürke szúnyoghálóval is felszerelnek.

A lakásokat mozgásérzékelős riasztórendszer védi, és mindkét épületben egy-egy 6 személyes felvonó biztosítja a szintek közötti akadálymentes közlekedést. A kis lakásszám hozzájárul ahhoz, hogy itt egy családias, összetartó lakóközösség szülessen, akik szabadidejükben az udvaron található medencében is kikapcsolódhatnak.

A jövő otthonai tehát itt épülnek, zöldövezetben, mégis mindenhez közel, szinte nulla rezsivel, a magasabb életminőség jegyében.

A cikk megjelenését az Őrmezei úti Társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szomorú fordulat: újra kilőnek az árak a benzinkutakon!

Szomorú fordulat: újra kilőnek az árak a benzinkutakon!

Szerdától a 95-ös oktánszámú benzinért bruttó 25, míg a gázolajért 18 forinttal kell többet fizetnie annak, akit nem véd a kormányzati ársapka.

Újabb szigorítás: betiltják a szabad orvosválasztást?

Újabb szigorítás: betiltják a szabad orvosválasztást?

Emellett a betegek látogatását is korlátozná a Belügyminisztériumnak az egészségügy átalakításáról szóló javaslata.

Újabb fontos mutatóban rontott Magyarország

Újabb fontos mutatóban rontott Magyarország

A részletes adatok is alátámasztják, hogy júliust az export csökkenése és az import növekedése jellemezte.

Vékonyodhat a budapestiek rezsiszámlája

Vékonyodhat a budapestiek rezsiszámlája

Mától lehet igényelni a megemelt összegű fővárosi rezsitámogatást.

© 2022 (v2.202102)