Újépítésű, modern lakóparkok az energiagazdálkodás jegyében

Manapság egyre nagyobb a kereslet a megújuló energiaforrások alkalmazására, szerencsénkre pedig egyre több olyan újépítésű lakóparkot találunk, ahol az energiagazdálkodást tartják szem előtt. Bármilyen igény is fogalmazódna meg a fejünkben szinte biztos, hogy megtalálhatjuk a számunkra megfelelő otthont, amely nemcsak az energiatakarékos jegyeket, de a kellemes, nyugodt környezetet, és a modern, prémium életvitelt is ötvözheti magában.

A Tópark beruházás kiváló példa a környezettudatos szemléletmód megvalósulására, ahol létrejön a modern építészeti kivitelezés és a természetközelség harmonikus elegye. A Törökbálinti-tó mellett elhelyezkedő épületkomplexum az ország első olyan ingatlanfejlesztési innovációja, amelyben létrejön a három szolgáltatási funkció együttese. A lakások mellett korszerű irodák, üzlethelyiségek és az igények maximális kielégítése érdekében önkormányzati üzemeltetésű óvoda, bölcsőde és iskola is helyet kap. Az épületkomplexumban házközponti fűtési technológiát alkalmaznak egyedi méréssel, emellett pedig az extra hőszigetelés és a háromrétegű üvegezés segíti az energiatakarékos életvitel megvalósulását. Ismertetőjegyei még az épületnek a csodás zöldtető és a gyönyörű, fákkal körbevett sétány a tóval párhuzamosan, ami tökéletes egy délutáni, nyugodt sétára vagy egy kellemes beszélgetésre barátunkkal vagy ismerősünkkel. A sportolási lehetőséget biztosítja a tó partján kialakított futópálya illetve a projekten keresztül haladó Budapest-Balaton kerékpárút. A zöld jellemzőket erősíti még az egyéni fogyasztásmérők, a szelektív hulladékgyűjtés valamint, hogy a locsolás talaj- és esővízzel történik.

Az Őrmező úti társasház a környezetbarát, energiatakarékos, innovatív társasház mintapéldája. A XI. kerületi, 2*10 lakásos épületben a legfőbb célkitűzés a zöld energiák minél hatékonyabb alkalmazása volt. Ennek jegyében az elektromos áramot meghatározóan a napelemes rendszer biztosítja, ezáltal pedig a rezsiköltségek mind az épületben mind pedig a lakásokban minimálisra csökkennek. Az épületgépészet levegő-hőszivattyúval ellátott mennyezet hűtés-fűtés technológiája, az alternatív energiatermelő részek, illetve az épületanyagok is hozzájárulnak, hogy az épület energetikai besorolása AA++ jelzést kapott. A modern építészeti megoldások továbbá a mozgásérzékelős világítás és riasztórendszer okos otthon kezelőpanellel, a háromrétegű üvegezés és a hővisszanyerős szellőztető rendszer. A szabadidő pihentető eltöltésére is lehetőséget ad a társasház, hiszen a közös kertrészben medence is található így a szórakoztató nyári mindennapok garantáltak.

 

A főváros népszerű, zöldövezeti, kertvárosias területén, a XVI. kerületben találjuk a Zöldmező Lakóparkot. A társasház két épületében, 5 szinten 128 lakás  kerül kivitelezésre. Szinte biztos, hogy a saját igényeinknek megfelelő lakásra itt rálelhetünk, hiszen a 31 m2-es garzontól kezdve a 83 m2-es, 3 szobás lakásig széles a választék. A nyugodt, kinti időtöltést biztosítja a földszinti lakásokhoz tartozó kertrész, amit kizárólag a tulajdonos használhat valamint az emeleti lakások többségéhez is csatlakozik erkély vagy terasz. Elektromos redőny segíti a privát szféra megőrzését, a klíma pedig a kellemes otthoni környezetet. A közös használatú helyiségek az “L” alakú épület parkosított, belső kertje, valamint tartozik az épülethez mélygarázs és felszíni parkolók is, emellett pedig tárolók is vásárolhatók. Boltok és üzletek elérhető távolságban akár sétálva, és az M0-ás, M3-as autópályák is könnyen megközelíthetőek.

A Fiumei Residence a VIII. kerületben található lakópark, amely harmonikusan ötvözi a modern építészeti elemeket a rusztikus téglafalakkal. A lakásokhoz minimalista erkély tartozik és a magasabb emeleti lakásokból pazar kilátás van a nyüzsgő belvárosi életre. Az épület 7 szintjén helyezkednek el a lakások, amik a legújabb trendekhez igazodva épültek meg a modernitás jegyében. Az épületben lift működik, energiatakarékos központi fűtés, ami padlófűtéssel egészül ki a lakásokban, illetve parkolási lehetőség a mélygarázsban vagy a felszínen van. Minden, amire szüksége lehet a mindennapokban egyszerűen hozzáférhető. A főváros szívében éttermek, bevásárló központok és szórakozóhelyiségek működnek, valamint a közelben van a történelmi Erkel Színház is a kulturális kikapcsolódáshoz. A közlekedés is kiváló, a Keleti pályaudvar a közelben, metro, busz és villamos megállók csupán csak pár percre találhatóak.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

© 2024 (v2.202102)