Vajon megtorpan a drágulás az újlakás-piacon?

Az Eltinga kutatása szerint éves szinten jócskán infláció feletti, 33 százalékos volt a drágulás az újlakások piacán – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán. Azóta a kereslet csökkenő tendenciát mutat, vajon megtorpan a drágulás?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 2022 harmadik negyedévében a budapesti új lakások kínálati négyzetméterára az előző negyedévhez képest 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forintot négyzetméterenként – az Eltinga kutatása alapján. Ez éves szinten jócskán infláció feletti, 33 százalékos drágulást jelent.

Bár az árak továbbra is erősen emelkednek a budapesti újlakás-piacon, a kereslet csökkenő tendenciát mutat – derül ki az Eltinga szakértői által összeállított, legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból. Az aktuális felmérés 18 172 lakást tartalmaz, melyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2022 február és augusztus között legalább egy lakást kínáltak eladásra.

Az átlagos kínálati négyzetméterár egy negyedév alatt 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forint/négyzetmétert. Egy évvel ezelőtt lépte át a fővárosi új lakások négyzetméterára az 1 millió forintot, így éves szinten a drágulás jócskán infláció feletti, 33 százalékos volt.

Új jövőt tervezel? Gyere ki a LAKÁS KIÁLLÍTÁSRA, ahol új és használt lakások széles választékával várunk, illetve téma lesz a most aktuális rezsiügyek kapcsán a korszerűsítés és az energiahatékonyság is, a MoM Sportban szeptember 23. és 25. között. A LAKÁS KIÁLLÍTÁSON a helyed, ha: vennél, eladnál, bővítenél, felújítanál, korszerűsítenél. A belépés ingyenes! További információk: portfoliolakas.hu

További részletek:  Portfolio.hu

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)