Vajon megtorpan a drágulás az újlakás-piacon?

Az Eltinga kutatása szerint éves szinten jócskán infláció feletti, 33 százalékos volt a drágulás az újlakások piacán – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán. Azóta a kereslet csökkenő tendenciát mutat, vajon megtorpan a drágulás?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 2022 harmadik negyedévében a budapesti új lakások kínálati négyzetméterára az előző negyedévhez képest 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forintot négyzetméterenként – az Eltinga kutatása alapján. Ez éves szinten jócskán infláció feletti, 33 százalékos drágulást jelent.

Bár az árak továbbra is erősen emelkednek a budapesti újlakás-piacon, a kereslet csökkenő tendenciát mutat – derül ki az Eltinga szakértői által összeállított, legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból. Az aktuális felmérés 18 172 lakást tartalmaz, melyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2022 február és augusztus között legalább egy lakást kínáltak eladásra.

Az átlagos kínálati négyzetméterár egy negyedév alatt 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forint/négyzetmétert. Egy évvel ezelőtt lépte át a fővárosi új lakások négyzetméterára az 1 millió forintot, így éves szinten a drágulás jócskán infláció feletti, 33 százalékos volt.

Új jövőt tervezel? Gyere ki a LAKÁS KIÁLLÍTÁSRA, ahol új és használt lakások széles választékával várunk, illetve téma lesz a most aktuális rezsiügyek kapcsán a korszerűsítés és az energiahatékonyság is, a MoM Sportban szeptember 23. és 25. között. A LAKÁS KIÁLLÍTÁSON a helyed, ha: vennél, eladnál, bővítenél, felújítanál, korszerűsítenél. A belépés ingyenes! További információk: portfoliolakas.hu

További részletek:  Portfolio.hu

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szomorú fordulat: újra kilőnek az árak a benzinkutakon!

Szomorú fordulat: újra kilőnek az árak a benzinkutakon!

Szerdától a 95-ös oktánszámú benzinért bruttó 25, míg a gázolajért 18 forinttal kell többet fizetnie annak, akit nem véd a kormányzati ársapka.

Újabb szigorítás: betiltják a szabad orvosválasztást?

Újabb szigorítás: betiltják a szabad orvosválasztást?

Emellett a betegek látogatását is korlátozná a Belügyminisztériumnak az egészségügy átalakításáról szóló javaslata.

Újabb fontos mutatóban rontott Magyarország

Újabb fontos mutatóban rontott Magyarország

A részletes adatok is alátámasztják, hogy júliust az export csökkenése és az import növekedése jellemezte.

Vékonyodhat a budapestiek rezsiszámlája

Vékonyodhat a budapestiek rezsiszámlája

Mától lehet igényelni a megemelt összegű fővárosi rezsitámogatást.

© 2022 (v2.202102)