Újjávarázsolt polgári ház, modern lakásokkal Angyalföldön

A lakáskeresés olykor sok stresszel járhat, hiszen nehéz elhatározás, hogy új építésű ingatlanba szeretnénk-e fektetni vagy használt lakás mellett döntsünk. Az előnyök és a hátrányok mindkét esetben felmerülnek, és ritkaságszámba megy, ha rátalálunk arra a lakásra, amiben élvezhetjük a korszerű, modern technológiák nyújtotta kényelmet egy klasszikus, romantikus stílusú környezetben. A XIII. kerületben, Angyalföldön található polgári ház, a Magnólia Ház azonban pontosan ezeket az elemeket ötvözi, méghozzá tökéletes harmóniában.

Új építésű lakások között keresgélve, jellemzően magasabb árakkal találjuk szemben magunkat, és az újonnan megvalósuló projektek letisztult, minimalista stílusvonalai talán rideg és barátságtalan hatást is keltenek, így sokszor egy használt lakás felújítása jobb választásnak tűnhet.

A régi építésű házakban ugyan megtalálhatjuk a klasszikus stílusjegyeket, a nagy belmagasságot és a gyönyörű építészeti sajátosságokat, ami által a nagypolgári életérzést napjainkban is megélhetjük, de jellemző, hogy ezekkel együtt jár az elavult fűtésrendszer és szigetelés, és ezáltal a magasabb fenntartási költség is.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mégis mi a helyes döntés? A Kartács utcában frissen felújított Magnólia Ház például tökéletes válasz lehet, hiszen a 100 éves épület teljes korszerűsítése során figyelembe vették, hogy a modern igények megvalósulása mellett megőrizzék az eredeti, klasszikus elemeket is. A míves korlátok, a homlokzati díszek és az eklektikus ablakok restaurálása úgy történt, hogy egykori fényükben lássuk őket, továbbra is átérezzük a korabeli hangulatot, mintha csak frissen csöppentünk volna bele a XIX. századi életbe.

Ugyanakkor az újépítésű lakások pozitívumai is megvalósulnak az épületben. A házközponti fűtési rendszer modern kialakítása révén a lakások fenntartási költsége alacsonyan marad, a lakásonkénti külön hőmennyiségmérő és hőfokszabályzó, illetve a hőszigetelt nyílászárók szintén ezt segítik. A korszerűsítés jegyében épült ki a felújított, dongaboltozatos pincében a fitneszterem és az infraszauna is, illetve a 12 személyes lift, ami segíti a közlekedést az emeletek között.

A társasház mindössze 68 lakást kínál változatos méretekben, így akár családosok, akár első lakást vásárló fiatalok is megtalálják itt a számításaikat. A legfelső szinten akár teraszos, loft jellegű, duplex lakásokra is lecsaphatunk. A kis lakásszámnak köszönhetően lehetővé válik, hogy egy összetartó, családias lakóközösség alakuljon ki. A belső udvar 300 m2-es kertje biztosítja a kellemes, zöld környezetet, ahol szomszédunkkal vagy barátunkkal kisebb sétát tehetünk, elbeszélgethetünk egy nehéz munkanapot követően.

Az épület megközelíthetősége is problémamentes, hiszen csak pár percre találjuk a Béke teret, ahonnan buszok, villamosok közlekednek a város több pontjára és a Göncz Árpád városközpont is a közelben van, ahol az M3-as metróra szállhatunk fel. Bevásárlóközpontok, kávézók, cukrászdák, gyógyszertár és üzletek szintén elérhető távolságban vannak, ha pedig zöld övezetben kapcsolódnánk ki, akkor a Margit-sziget és a Városliget is pillanatokon belül elérhető tömegközlekedéssel.

Elhelyezkedésének okán és alacsony rezsije miatt érdemes itt befektetés céljából vásárolni, hiszen az ilyen típusú lakások nagyon keresettek a bérlői piacon. Ráadásul ez a projekt már 100%-ban kész van, rendelkezik használatbavételi engedéllyel, míg minden más lakásra éveket kell várni a kerületben. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a lakások legtöbbje már elkelt, mindössze 13 lakás maradt, ezért érdemes sietnie annak, aki nem szeretne lemaradni erről a remek lehetőségről.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ma megtudjuk, mekkora a baj idehaza

Ma megtudjuk, mekkora a baj idehaza

A beruházások harmadik negyedévi jellemzőit ismerteti ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Vasárnap is több mint 9 ezren érkeztek.

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Vagyis a 2021-es év minden egyes napján - legyen szó ünnepnapról vagy hétvégéről - 1,15 milliárd forintot irányított a sport területére.

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

© 2022 (v2.202102)