Veszélyben az állásod? Itt gyorsan találsz újat, és most még egy iPhone-t is nyerhetsz!

Nemrég jelent meg a KSH augusztusi foglalkoztatási adatokat közlő gyorsjelentése, amiből kiderül, hogy Magyarországon majdnem 1 évig is eltarthat, amíg valaki új állást talál. Minden bizonnyal elég nagy a szórás abból a szempontból, hogy mely szakmák azok, amelyekben tényleg 1 évig tart az álláskeresés és melyek azok, amelyekben akár azonnal el lehet helyezkedni. A rezsiemelkedés okán azonban most sok vállalkozás kénytelen bezárni, ami miatt jelentősen megugorhat a munkanélküliség, így jó ha tudjuk, hol érdemes keresgélni, ha a mi állásunk is veszélyben van.

Bár az elmúlt egy évben szinte minden korosztályban, a nők és a férfiak körében is nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliség (egyedül az 55-74 évesek körében, nőtt a munkanélküliségi ráta, illetve a közfoglalkoztatottak száma csökkent 14 ezerrel), nincs könnyű helyzetben az, aki mostanában veszíti el az állását. A KSH felmérése szerint ugyanis a munkakeresés átlagos időtartama jelenleg 9,9 hónap, de a munkanélküliek 37,7 százalékánál ez akár egy évig is eltarthat.

Munkanélkülinek lenni pedig valószínűleg a legrosszabb opció a jelenlegi gazdasági helyzetben. Mégis sokan számíthatnak arra, hogy az emelkedő rezsiárak miatt sorra húzzák le a rolót a cégek, ami miatt rengetegen veszíthetik el állásukat. Ugyanakkor biztosan sok irodai dolgozó van, aki fontolgatja a felmondást, ha valóan 18-20°C-ban kell dolgoznia. 

Akit fenyeget a felmondás veszélye, vagy saját maga hagyná ott jelenlegi állását, az jó ha tudja, hogy a Jobinfo.hu-n jelentősen lerövidülhet az álláskereséssel töltött idő. A Jobinfo.hu-n ugyanis több, mint 25.000  állásajánlat várja, és ha regisztrál a CVDB-re, akkor most egy új iPhone-t is nyerhet, na de mi is az a CVDB? Nézzük a részleteket!

A CVDB platformon álláskereső fiókot lehet létrehozni, amire feltölthetjük önéletrajzunkant. Miért jó ez nekünk? Azért mert így a munkáltatók számára is láthatóvá válunk, és lehet, hogy éppen így talál meg minket álmaink állása. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése ráadásul rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. Ráadásul, aki most regisztrál, az egy új iPhone-t is nyerhet, a részletekért kattints ide! 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)