Csodás balatoni ház nagy telekkel, egy órára Budapesttől!

A Balaton partján ingatlantulajdonosnak lenni már önmagában is fantasztikus, de igazán akkor érezhetjük magunkat különlegesnek, ha egy példátlan kincset fedezünk fel. A Balaton északkeleti csücskében, Balatonkenesén található 2-szintes, teraszos ház pontosan ilyen ékessége a területnek, ahonnan Budapest autópályán mindössze 1 óra alatt elérhető. Így akár befektetésnek, akár magánhasználatra vásárolnánk, minden igényt tökéletesen kielégít ez a ház.

A 6 szobával rendelkező, teraszos ház a település központjától mindössze 4 perc sétára található, ha pedig nyáron fürdőzni lenne kedvünk, akkor a Vak Bottyán Strandon tudunk kikapcsolódni. A környék legnagyobb természeti kincse a Kenesei-magaspart, melynek környéke azért is számít kivételesnek, mert a faluból kiinduló tanösvényen haladva sorra fedezhetjük fel a szebbnél szebb látnivalókat, a történelmi múlttal rendelkező Tatárlikaktól kezdve a Soós-hegyi kilátóig.

A természeti értékek mellett azonban a főváros sincs messze, mindössze 1 óra autóút (kb. 100 km) Budapest központja az autópályát választva. Ha pedig a vonat mellett döntenénk, akkor a balatonkenesei vasútállomásról a Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon tudunk utazni. A nyári időszakban sűrített menetrenddel, klimatizált, modern vonatok teszik kényelmessé az utazást.

Az 1987-ben épült családi házon folyamatos korszerűsítések valósultak meg, hogy megfeleljen a modern elvárásoknak. Külön gáz és vegyes tüzelésű kazánok lettek telepítve a 2016-os felújítások során. Ez kiegészült hőszigetelt külső falakkal, melyek nemesvakolatot is kaptak, valamint hő- és hangszigetelt nyílászárókkal, felhúzható szúnyoghálóval. A biztonságot pedig a páncélozott bejárati ajtó biztosítja.

Ha továbbfejlesztési terveink lennének, akkor is megfelelő választás lehet ez a ház, hiszen tovább bővíthető akár oldalra akár hátra is. Tágas, világos hálószobák és korszerűen kialakított fürdő illetve konyha, benne egyedi méretű konyhabútor gránit munkalappal várja az újonnan beköltözni vágyókat. Az emelet 2021-ben volt frissen festve, így ezzel még évekig nem kell foglalkoznunk. Az ingatlanhoz garázs is tartozik valamint egy különálló műhely polcokkal, szerelőaknával, ami 2. garázsnak is átalakítható. Ennélfogva két személygépkocsival is parkolhatunk zárt helyen, de további parkolóhely található a térkövezett udvaron és az utcán is.

Hatalmas, 30×80 méteres telekre épült az ingatlan, ezáltal a ház mögött szabvány méretű teniszpálya vagy úszómedence is elfér, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt. A különálló tüzelőtárolóban egy télre elegendő tűzifa is megtalálható, így a téli hideg miatt sem kell egyelőre aggódnunk. A parkosított udvaron bővizű fúrt kút is fellelhető, mellyel az öntözés is gazdaságosan megoldható.

Balatonkenese több rendezvénynek is helyszínt ad. A ma már évente megrendezésre kerülő Kékszalag Vitorlásverseny 1. bójája Balatonkenesén, a Partfő alatt van. A környék horgászati szempontból is kedvelt, illetve a híres gasztrofesztiválja miatt is sokan felkeresik a vidéket. A helyi tájház gyűjteményében néprajzi emlékeket ismerhetünk meg, míg a Kultúra Háza is folyamatos programokkal várja a látogatókat és a könyvtár is az épületen belül található.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni. 

© 2024 (v2.202102)